Workshop Artiesten

Workshop Camouflage Bodypaint

Op donderdagmiddag van 13.00 tot 19.00 uur geeft Marcia IJzerman een workshop. Altijd al eens iemand achter het behang willen plakken? Heer leer je hoe je een model in de achtergrond kunt laten verdwijnen. In de tent hangen verschillende achterwanden klaar, met uitdagende patronen en afbeeldingen.

Marcia IJzerman leert je haar tips & trucs om een camouflage bodypaint te maken. De informatie die je krijgt ontvang je na afloop als samenvatting. Zelf ga je voluit aan het painten met je model en als je het goed hebt gedaan, zul je je model aan het eind van de dag zelf moeten zoeken.

Zelf nodig:
– eigen penselen (niet te klein!)
– sponsjes- vaste of vloeibare bodypaint (geen airbrush)
– statief en camera voor je eigen foto’s. Heb je die niet? Dan maken we na afloop een mooie foto van je werk.
– Smartphone (meer info volgt na inschrijving)
– Eigen model (huidskleurige synthetische string is optimaal)

Samenwerken met één model mag. Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderde bodypainters.
De achtergronden variëren in moeilijkheidsgraad en worden in onderling overleg verdeeld.

Workshop SFX met Foam

Vrijdag kun je tussen 11.00 en 17.00 uur een workshop SFX met foam van Richard van der Laan volgen. In één dag leer je de beginselen van het maken van een foam prothese van plaat materiaal. Deze zal gecoat en beschilderd worden en je krijgt de gelegenheid om deze aan te brengen.

Vanwege de beschikbare tijd is de focus op het gezicht, maar je kunt deze ook op armen en benen aanbrengen.

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €80,-

Workshop Special Make-Up

Op vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur zal Ton Nizet een workshop geven over hoe je make-up gebruikt bij jouw bodypaint. Naast bodypainter is Ton Nizet van beroep make-up artist bij MAC. In deze workshop leer jij alle handige trucs. Op vrijdagavond gaat hij een workshop geven waarin je leert hoe je het gezicht van je model mooi en snel laat aansluiten bij je bodypaint. Hoe lijken ogen groter? Hoe opvallender? Hoe plak ik het snelst de wimpers? Met oogschaduw en paint laat hij het zien en kun jij het ook leren!

Voor deelname aan deze workshop betaal je €40,-

Workshop Fantasy Pruiken

Op zaterdag kun je van 11.00 tot 17.00 uur van Syl Verberk leren hoe je pruiken kunt maken en hoe je deze het beste kunt toepassen in je face- en bodypaint. Wil je leren hoe je een fantastische pruik kunt maken? Als je de basis kent, kun je eindeloos veel variaties maken, passend bij elke face en/of bodypaint of kostuum. Je krijgt tips hoe je de pruik kunt verwerken in een face en/of bodypaint en als er nog tijd is kun je ter plekke mee aan de slag.

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €80,-

Workshop voor Modellen

Van 18.00 tot 20.00 uur is er een workshop voor modellen, fotografen en painters die hun modellen goed willen adviseren en begeleiden. Deze workshop wordt gegeven door Kim Leeftink. Van het inpakken van je tas tot podiumpresentatie: hoe zorg je voor de leukste en kleurrijke ervaringen als model? Krijg informatie over de voorbereiding, tijdens het painten, poseren voor fotografen, jury presentatie, podium presentaties, leer de do’s en don’ts en alles wat je verder wilt weten over het leven van een bodypaint model.

Voor deelname aan deze workshop betaal je €25,-