Nieuws

Airflow

Silvia en Kees weten inmiddels waar ze over praten als het gaat om het bouwen en bespelen van de didgeridoo. Al jaren zijn ze actief met dit prachtige en inspirerende instrument. Van oorsprong is het een Australisch blaasinstrument. De Aboriginals blazen al eeuwen op deze holle boomstam en gebruiken dit voor hun spirituele tradities. Zij vertellen met hun spel de verhalen van hun leven en voorouders.

Omdat wij deze verhalen niet kennen bespelen wij het instrument op de westerse manier en laten ons inspireren door het moment en het spel van de ander. Vanuit deze gezamenlijke hobby is op een goede dag AirFlow ontstaan. Deze naam zegt alles waar het in het bespelen van de didgeridoo om gaat. Het sturen van lucht op vele verschillende manieren met als hoofdinstrument ons eigen lichaam. Met Airflow willen wij graag anderen inspireren om kennis te maken met dit mooie instrument. Wij doen dit door te demonstreren hoe de didgeridoo gemaakt wordt. Uiteraard zullen wij ook de prachtige klanken laten horen en uitleg geven over hoe dit instrument bespeeld kan worden.

Heeren van Altena

Heeren van Altena is een groep die het vroegere 15e-eeuwse Altena als levende geschiedenis tentoonstellen. Op Castlefest zullen zij behalve de verschillende ambachten die zij uitoefenen zullen zij ook hun krijgskunsten laten zien. Gekleed in het geel met rode zalmen betreden zij elk slagveld als ridders van Altena. Altijd al eens willen weten hoe een harnas werkt? Wat er gegeten werd in de middeleeuwen? Of hoe de dames toch zulke mooie jurken konden maken? Kom gerust langs en ze zullen je graag te woord staan en het demonstreren.

Met OAD naar Castlefest!

Ben je van plan om met het openbaar vervoer naar Castlefest te komen of heb je eigenlijk geen zin om zelf te rijden? Op zaterdag 4 augustus organiseert OAD busritten heen en terug van ruim 35 verschillende opstapplaatsen door heel Nederland. Via deze link kun alle informatie vinden en je busticket boeken (eventueel in combinatie met een entreekaartje). Zonder zorgen op pad zodat je optimaal van een prachtige dag Castlefest kunt genieten!
 
Belangrijke informatie
– De verwachte aankomst bij Kasteel Keukenhof is 11:30 uur. Vanaf 22:30 uur vertrek terug vanuit Lisse (tijden zijn op dit moment onder voorbehoud).
– Oad biedt opstapplaatsen onder voorbehoud van voldoende deelname
– Staat jouw woonplaats er niet bij? Voor groepen die zelf een bus kunnen vullen kan Oad vanuit elke opstapplaats in Nederland aanrijden. Voor deze aanvragen wordt een voorstel op maat gemaakt. Oad plaatst het groepsarrangement naar Castlefest op oadbus.nl met daarbij een aanvraagformulier.

 

 

Gwendolyn Snowdon

Gwendolyn Snowdon voert je mee op een muzikale reis door West-Europa! Kom luisteren naar zowel droevige als grappige ballades uit vervlogen tijden. Gwendolyn zingt in het Nederlands, Engels, Welsh, Schots, Gaelic en Fries en komt –na solo op het Camping Stage opgetreden te hebben vorig jaar- gewapend met een live band naar Castlefest.
Begin dit jaar bracht ze haar debuut CD ‘Three Strand Braid’ uit, een muzikale zoektocht naar haar roots(ze is deels Engels, Iers en Nederlands) die lovende kritieken oogstten.
Op Castlefest lanceert ze haar tweede schijfje: een EP met louter akoestische nummers.

Gwendolyn Snowdon speelt op vrijdag en zondag op Castlefest.

hex

Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt (1983) won als eerste Nederlander in 2015 de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award voor zijn verhaal The Day the World Turned Upside Down (verschenen in de e-bookbundel Gebroken Spiegels als Vis in de fles), én werd genomineerd voor de World Fantasy Award. Met zijn roman HEX (2013) heeft hij inmiddels wereldwijd succes. In 2016 verscheen het boek bij grote uitgeverijen in de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Brazilië en vele andere landen. Productiemaatschappijen in L.A. werken aan een verfilming en er zijn plannen voor een graphic novel.

Ook Olde Heuvelts korte fictie heeft alleen al in China een publiek van meer dan een miljoen lezers en is ook verschenen in het Engels, Japans, Pools, Italiaans en Roemeens. Hij werkt nu aan zijn nieuwe roman.

‘Briljant en volstrekt origineel.’
Stephen King over HEX

HEX is griezelig, pakkend en origineel.’
George R.R. Martin

Eivør

Eivør

“Er is muziek in iedere situatie waarin je je begeeft.”

Aldus Eivør – vocalist, instrumentalist en songwriter met een stem van zeldzame schoonheid en kracht – als antwoord op de vraag waar zij haar inspiratie vandaan haalt. Geen loze woorden, omdat ze onophoudelijk muziek heeft nagestreefd sinds ze hier als vijftienjarige volledig voor heeft gekozen.

Eivør is geboren in 1982 op de Faeröer en haar vroege muzikale uitstapjes waren doordrenkt van de Faeröerse muziektradities. Op haar zestiende bracht ze haar self-titled debuut album uit met kenmerken van dit uitgangspunt. Hoewel haar langdurige liefde voor de Faeröerse cultuur altijd de basis van haar werk zal blijven, is de uitkomst van haar muziek inmiddels verbreed door interactie met andere tradities.

Eivør’s muzikale palet is inmiddels uitgebreid en haar folk mengt zich afwisselend met jazz, country folk, big band settings, klassiek en trip hop rock. Recentelijk heeft ze al deze input verwerkt in haar eigen stijl ‘folktronica’, waarin observaties van het leven zoals het zich ontvouwt tot uiting komen. 

Haar carrière is een testament voor haar filosofie dat er inderdaad muziek in elke situatie schuilt. Het vergt een getalenteerde artiest om deze muziek te grijpen en tot uiting te brengen. Eivør is zo’n artiest, een geprezen vocalist en componist op de top van haar kunnen.

Eivør speelt op vrijdag op Castlefest.

EMIAN

Van de Keltische tot de Noord-Europese cultuur, van middeleeuwse ballades tot sjamanistische zang: de muziek van EMIAN combineert de Noord-Europese en Mediterrane talen, vangt de aandacht van de luisteraars met hun betoverende liederen en brengt hen spectaculaire beelden van besneeuwde bergtoppen, magische wouden en de Scandinavische fjorden. 
De toehoorders krijgen de unieke en onverwachte kans om hun diepste zelf te ontdekken tezamen met verloren geachte oergevoelens, die de harmonie tussen hun voorouders en het universum terug kunnen brengen.

EMIAN speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

guda drum

GUDA DRUM BY ZEN-PERCUSSION

 The GUDA drum is een hybride van een tongue drum en een handpan. Voor de productie worden dezelfde materialen en technieken gebruikt die door de meeste handpan bouwers gebruikt wordt, staal en aluminium zijn extra opties. Zen Percussion kan ook ontwerpen graveren in de GUDA drum , naast over de 20 eigen ontwerpen bieden ze je ook je eigen (custom) design aan. 

Dankzij elektronica die Zen Percussion kan inbouwen, kan je makkelijk je GUDA versterken met een jack kabel (net zoals een gitaar). Deze opties en nog veel meer zal gepresenteerd worden door Rob van Barschot, officieel Nederlands lid van GUDA drums. Hij speelt GUDA drums solo, maar ook in zijn band ThunderCrow.

Robin Hobb, Castlefest, Fantasy

Robin Hobb

De Amerikaanse schrijfster Robin Hobb heet in werkelijkheid Megan Lindholm. Na een studie communicatiewetenschappen aan de universiteit van Denver schreef ze onder haar eigen naam een indrukwekkend oeuvre bijeen, van urban tot traditionele en prehistorische fantasy. De erkenning van haar talent kwam pas toen ze onder het pseudoniem Robin Hobb begon te schrijven en het eerste deel van De Boeken van de Zieners – Leerling en Meester – verscheen. Deze trilogie werd vorig jaar door uitgeverij Luitingh-Sijthoff na een lange periode van afwezigheid opnieuw uitgebracht. Nu, meer dan twintig jaar sinds het verschijnen van die oorspronkelijke drie boeken, is Robin Hobb een van de meest succesvolle en oorspronkelijke fantasyschrijvers van de afgelopen eeuw. In het recent verschenen De Boeken van Fitz en de Nar keerde Hobb voor het eerste sinds lange tijd terug naar de wereld van haar meeste geliefde personages, en kwam daar mee een (voorlopig) einde aan het avontuur van FitzChevalric Ziener.

“Elke nieuwe roman van Robin Hobb is er een om te vieren.” 
George R.R. Martin

hotel deals, castlefest, overnachtingen, castlefest verblijf

Speciale hotel deals tijdens Castlefest!

Slaap jij tijdens Castlefest graag in de buurt, maar wel met wat meer luxe? Maak dan gebruik van de Castlefest hotel deals!
 
Je koopt je ticket inclusief hotelovernachting. Zo heb je direct alles geregeld. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alle informatie en de hotel opties op deze pagina.
 
Zo word je uitgerust wakker en ben je klaar voor een nieuwe Castlefest dag! 🛌💤🏩
troubadours, la maisnie hellequin, castlefest

La Maisnie Hellequin

La Maisnie Hellequin: deze bijzondere groep middeleeuwse troubadours voeren je mee naar een legendarische wereld.

‘La Maisnie Hellequin’ is volgens de oude middeleeuws Franse legendes een band van duiveltjes die onder de leiding van de Hellequin een verschrikkelijk kabaal tijdens de nacht.

De muzikanten van La Maisnie Hellequin spelen met dit thema en vormen een muzikale parade. Hierdoor creëeren ze een speciale sfeer vol bijzondere geluiden van de draailier, doedelzak, nycelharpa en davul, geïnspireerd op een legendarische wereld.

La Maisnie Hellequin speelt op zondag op Castlefest.

pagan folk, the moon and the nightspirit, castlefest

The Moon and the Nightspirit

The Moon and the Nightspirit betovert met pagan folk tijdens Castlefest 2018.

Sinds ze in het leven geroepen zijn in 2003, onderscheidt het Hongaarse duo dat bekend staat als The Moon and the Nightspirit zichzelf op een artistieke manier, die niet alleen tot uiting komt in hun muziek, maar ook in het unieke visuele universum dat hun werk illustreert.

Deze artistieke combinatie wordt met veel enthousiasme ontvangen sinds hun debuutplaat “Of Dreams Forgotten and Fables Untold” in 2005 en de shows die daarop volgden, inclusief een optreden op de Hongaarse nationale televisie. Er volgden succesvolle jaren rondom “Regõ Rejtem”, “Ősforrás” en “Mohalepte”, hun tweede, derde en vierde album. Hiermee toerden ze bijna heel Europa door, vergezeld door de live muzikanten Gergely Cseh (bas) en Gábor Végh (percussie). Inmiddels hebben zij hun sporen ruim verdiend en zijn ze een veelvuldig gezien gezicht in de Pagan Folk scene.

In 2014 is de band een langdurige samenwerking aangegaan met het legendarische Duitse label Prophecy Productions. Later dat jaar volgde hun vijfde album “Holdrejtek”. Hun zesde album “Metanoia” kwam uit in 2017.

The Moon and the Nightspirit nodigt haar luisteraars uit naar het mos overgroeide hart van het woud en neemt ze mee naar de smaragdgroene wereld van tijdloze beboste rijken. Ze creëeren een web waar de draden van de eeuwenoude mystiek worden verweven met dromerige atmosferen, waar wereldmuziek een betoverend aspect krijgt.

The Moon and the Nightspirit speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

world beats, thundercrow, folk, omnia, reggae, didgeridoo

ThunderCrow

Geniet van fantastische World Beats met ThunderCrow op Castlefest.
ThunderCrow is een drum en didge duo uit Eindhoven, Nederland. Zij spelen “Hybrid World Beats”, een mix van analoge en digitale muziek.

Drummer Rob en didgeridoo speler Daphyd spelen al jaren samen. Ze zijn onder andere bekend van de band OMNIA waar ze al 7 jaar samen in spelen en daarmee door Europa, Amerika en Mexico getoerd hebben.

Ze hebben hun eerste tour als ThunderCrow gedaan in de BeNeLux met een van hun idolen, Michael Franti.

ThunderCrow heeft hun eerste album genaamd “Drop It” uitgebracht in Altstadt, Eindhoven in Februari 2017. Met voornamelijk gebruik van de didgeridoo en drums, zul je een mix van onder andere Drum and Bass, World, Reggae, Psy-Trance, Chill out en nog veel meer te horen krijgen.

ThunderCrow speelt op vrijdag op Castlefest. Dit concert is alleen toegankelijk voor camping gasten.

Faun, Fiona, Castlefest, pagan folk, celtic folk, classical music

Fiona

Fiona – zangeres en doedelzakspeelster/fluitiste van FAUN – verrast iedereen met een compleet andere kant van haar muzikale werk. Deze kant klinkt als openen van de deur naar een geheime tuin.

Haar geluid is als een delicate mix van romantische klassieke muziek en speelse Keltische folk melodieën, uniek samengevoegd in een bezielde filmische soundscape.

Ze neemt haar luisteraars mee met intieme en tijdloze composities, variërend van pure minimalistische momenten tot intense arrangementen die niet zouden misstaan in een film soundtrack. Luister goed en je zult de natuur elementen herkennen. Vallende waterdruppels en voetstappen in het bos vormen het ritme en de beat en zelfs het gezang van een vogel valt perfect samen met minimalistische piano melodieën. 

Fiona’s blauwe grote piano drijft als een betoverd schip, haar weg zoekend door een mystieke mistige avond vol dromen en dansen. 

Bandmembers:
Fiona Frewert: piano, vocals, Irish whistle
Alex Schulz: percussie, drums, soundscapes
Maya Fridman: cello
Special guests: tba

Fiona speelt op vrijdag op Castlefest.

sunfire, castlefest, elfia, americana, roots, blues, folk

Sunfire

Sunfire brengt hun versie van Western Folk naar Castlefest

Het Oude Westen. Heet, droog en een absolute chaos. Vrouwen en mannen hadden het zwaar om de ontberingen die het nieuw ontdekte land brachten, te doorstaan. Een tijd van gevreesde vogelvrijen, roofzuchtige veehouders, heldhaftige sheriffs en dappere mannen die het Westen wonnen. In andere woorden: een tijd die heftig geromantiseerd is, want de verhalen dichtbij de waarheid hadden niet altijd een happy ending.

De vier troubadours van Sunfire componeren verhalen over deze harde tijden en werken zo hard als zij kunnen om het publiek te vermaken met rauwe en dansbare alternatieve Western Folk. Beïnvloed door Americana, Roots, Blues en een vleugje zoete, good ol’ viool muziek zorgt deze vierkoppige band voor een uniek geluid wat je nergens anders hoort.

Sunfire speelt op vrijdag en zaterdag op Castlefest.