Nieuws

TICKET UPDATE: ZATERDAG UITVERKOCHT!

Hopelijk heeft iedereen zijn tickets in huis, want de zaterdagtickets zijn compleet uitverkocht!
Zoals genoemd in een eerder bericht, blijven de kassa’s bij de ingang op zaterdag gesloten. Het is nog wel mogelijk om op vrijdag of zondag een ticket bij de kassa te kopen.
 
Tot snel!
 

Rookverbod op Castlefest

Zoals we al eerder hebben aangekondigd zijn we voortdurend in overleg met brandweer en gemeente over de aanhoudende droogte. Door middel van zichtbare en onzichtbare maatregelen zorgen we ervoor dat de risico’s worden ingeperkt, zodat we voor iedereen een prachtig en veilig Castlefest kunnen realiseren.
 
Om deze reden hebben we in samenspraak met de brandweer en gemeente besloten dat er op Castlefest een rookverbod van kracht is. Dit houdt in dat er op Castlefest uitsluitend gerookt mag worden in de daarvoor ingerichte rookzones.
 
Bekijk de Castlefest plattegrond voor deze rookzones.
Laten we samen rekening houden met de natuur.
 

TICKET UPDATE: CAMPING TICKETS UITVERKOCHT

De Castlefanatic tickets inclusief camping zijn uitverkocht.

Gelukkig zijn er nog wel een aantal Castlefanatic tickets beschikbaar, dus sla je slag! Alternatieve overnachtingsopties kun je hier vinden

LET OP: de zaterdag tickets zijn ook bijna uitverkocht. Wil je Castlefest op zaterdag bezoeken? Koop je tickets dan vandaag nog.

Mede op Castlefest

Zoals altijd zullen Mead and More en De Delftse Mederij de heerlijkste mede verkopen tijdens Castlefest. Natuurlijk is er niets fijner dan een heerlijke fles (of meer) van hun heerlijke honing wijn mee naar huis te kunnen nemen.

Vanaf dit jaar kan je alleen met festival munten of pin betalen bij zowel Mead and More als De Delftse Mederij. Gelukkig zijn er altijd genoeg muntenkassa’s in de buurt.

Omdat glas niet is toegestaan op het terrein kun je uiteraard weer je nieuw gekochte fles laten overschenken in een plastic fles voor een kleine vergoeding bij de Mead and Meer overschenkservice, zodat je er op het festival zelf (en de camping) van kunt genieten.

Je vindt de Delftse Mederij vinden op het Castle Grounds en Mead and More op zowel de Castle Grounds als de Meadow Fields (naast de Party Area). Proost!

TICKET UPDATE

De kaartverkoop voor zaterdag tickets loopt nu zo hard dat de kassa’s deze dag dicht zullen blijven. Op dit moment zijn er nog maar enkele van deze tickets beschikbaar. Ook de Castlefanatic camping tickets gaan hard en zullen naar alle waarschijnlijkheid in enkele dagen uitverkocht zijn.
 
Wil je op de camping verblijven of op zaterdag naar Castlefest? Zorg dan dat je je tickets zo snel mogelijk online koopt.

Camping bagage pendel

Wat een weertje he? Geen ideale omstandigheden om met je camping spullen over het pad te moeten sjouwen. Dat beseffen wij ons ook!

Om die reden hebben we dit jaar een bagagependel. Verblijf jij op de camping? Laat dan tegen een kleine vergoeding je bagage naar de camping vervoeren. Zo kun jij in alle rust zonder sjouwen de wandeling naar de camping maken.

Openingstijden:

Donderdag 2 augustus van 10.00 tot 18.00 uur (afhalen bagage tot 18.30 uur)
Maandag 6 augustus van 9.00 tot 13.00 (afhalen bagage tot 13.30 uur)

Kosten:

2 euro per persoon enkeltje, max 4 artikelen per persoon.
LET OP: alleen gepast betalen mogelijk!

Procedure:

Lever je bagage in bij het inleverpunt op de bezoekersparkeerplaats. Betaal hier €2,- en ontvang jouw persoonlijke afhaal nummer. Wandel in alle rust naar de camping en wanneer je gearriveerd bent, kun je jouw bagage ophalen met het afhaalnummer. 

TICKET UPDATE: Zaterdag & Castlefanatic Camping tickets bijna uitverkocht!

Met nog minder dan twee weken te gaan, gaat de ticketverkoop enorm hard: de Castlefest zaterdag en Castlefanatic Camping tickets zijn bijna uitverkocht! Wanneer ze uitverkocht raken is het niet meer mogelijk deze tickets aan de kassa bij het festival te kopen. Wil je er zeker bij zijn? Koop dan nu je tickets!

Fotograferen tijdens Castlefest?

Wil jij fotograferen tijdens Castlefest en maak je gebruik van een camera met verwisselbare lens? Je hebt nog tot en met morgen (zondag 22 juli) om je fotopas aan te vragen.

Castlefest: droogte in Nederland

Door het alsmaar aanhoudende zonnige weer is het flink warm en droog in Nederland. De aanhoudende droogte heeft gevolgen voor de natuur en daarmee ook voor regels omtrent vuur.

Natuur is voor Castlefest een groot goed en iets waar we voorzichtig mee om moeten gaan, evenals de veiligheid van onze bezoekers. Om die redenen is besloten dat open vuur zoals kampvuren, fakkels, kaarsen, etc dit jaar niet toegestaan zijn op Castlefest.

Wicker Ritueel:
Vuur is tevens een essentieel onderdeel van het Wicker Ritueel, een belangrijk element van Castlefest. Samen met de hulpdiensten en de gemeente kijken we naar hoe we dit ritueel veilig kunnen laten verlopen.

LARP dorp

Een reizende LARP karavaan is neergestreken op Castlefest om nieuw bloed aan te trekken voor hun bijzondere avonturen. Dit bonte gezelschap van de meest uiteenlopende karakters zorgt voor veel reuring en spektakel overal waar zij hun kampement opslaan. Neem het op tegen de sterkste karavaan bewakers in de arena, leer de krachtigste drankjes brouwen bij de alchemisten, laat jouw toekomst voorspellen door geheimzinnige waarzeggers, ga op avontuur voor de handelaar of geniet van een heerlijk drankje in de taveerne om je dorst te lessen.
 
Het LARPdorp staat dit jaar in teken van de LARP karavaan en is geheel ingericht om jou te laten ervaren wat de LARP hobby zo aantrekkelijk maakt bij vele mensen van alle leeftijden. LARP is een Real Life Game, waarbij de deelnemers zich verkleed in een avonturenwereld begeven waarin van alles in eens mogelijk is. Door heel Nederland worden deze LARP evenementen georganiseerd. Vaak in het bos, maar soms ook in een kasteeltje of burcht. De spelwereld is vaak middeleeuws met verschillende maten van fantasy erin verworven. Verschillende LARP organisaties met hun unieke spelwerelden stellen zich graag aan je voor in het kampement van de LARP karavaan. 

Q&A: Robin Hobb

Robin Hobb neemt tijdens deze Q&A de tijd om al jullie vragen te beantwoorden. Wil jij weten waar ze haar inspiratie vandaan haalt, hoe ze tot bepaalde karakters komt in haar boeken, of wellicht wil je weten of ze huisdieren heeft? Kom langs en stel je vragen of luister mee.

Deze Q&A vindt plaats op vrijdag om 16.30 uur

Greenthingz

Greenthingz

13 jaar Castlefest, waarvan 12 jaar met Greenthingz!

Net als vorig jaar zullen Zooi en Mutti rondlopen met de ruilkar. Wanneer je zelf lichtgewicht ruilwaar meeneemt, kan het zijn dat je in hun kar een gouden vondst doet! Met geld kunnen Mutti en Zooi niets, met leuke spulletjes die weer verder te ruilen zijn zijn ze in hun nopjes! Ze zullen je ruilwaar aan een groenwaardige inspectie onderwerpen en een nauwkeurige afweging maken over de ruil. Kan even duren!

Brisinga

De twee dames die samen de psychedelische folk band Brisinga vormen, combineren folk muziek met moderne invloeden, zoals minimal en pop. 

Hun unieke composities vertellen verhalen over de natuur, liefde en mythen, geuit op verschillende folkloristische en soms eeuwenoude instrumenten zoals recorders, hurdy gurdy en harp. Hun stijl overstijgt grenzen tussen rauwe archaïsche chants en folk tunes.

Sinds de release van hun debuut album ‘Visa Nornir’ in 2017, heeft Brisinga een veelzijdig geluid ontwikkelt met een hint naar kamer muziek, dat zich op een breed publiek richt.

Op Castlefest 2018 worden ze wederom begeleid door Sandra Schmitt (Storm Seeker) op cello, nyckelharpa, drums en vocalen.

Brisinga speelt op zondag op Castlefest

Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman (1974) debuteerde in 2001 met Spelregels, een jaar later volgde het spraakmakende Wolfsroedel. Haar passie voor negentiende-eeuws Londen kon ze kwijt in de trilogie Een groene bloem, waarvoor ze een aantal jaren onderzoek deed. Zwigtman ontving voor haar boeken vele prijzen, waaronder de Gouden Uil en de Gouden Zoen. In 2014 verscheen haar langverwachte boek Vlam, het eerste deel van een trilogie over jongeren die in een dictatuur opgroeien.

‘Er is geen Nederlandse auteur die zo eerlijk en nietsverhullend voor de jeugd durft te schrijven als Floortje Zwigtman. (…) Ze vertelt het hele verhaal. Dat leidt tot werkelijk indringende adolescentenliteratuur.’
Trouw over Een groene bloem-trilogie

Floortje Zwigtman zal vrijdag aanwezig zijn

Ambachts Ghylde

Altijd al willen weten hoe je nu een heerlijk maal boven open vuur kunt koken? Of hoe je met behulp van een spintol ruwe schapenwol tot een prachtige draad kunt spinnen? Of wil je zelf een armbandje vilten of een muisje van stro vlechten? Kom dan langs bij het Ambachts Ghylde!

Bij deze verzameling van middeleeuwse ambachtslieden is eigenlijk altijd wel wat te doen. Of je nu zelf de handen uit de mouwen wilt steken of gewoon even wilt toekijken hoe een ander iets creëert. En daarnaast valt er nog van alles te proeven, te ruiken en te kopen. Zoals heerlijk zoete honing van zelfgehouden bijen; goudglanzende sieraden van stro; maffe hoeden en woeste kragen van wol; en magische objecten uit de natuur. Allemaal zelf vervaardigd door onze ambachtslieden. En willen je zintuigen juist even ontsnappen aan al deze impulsen, kom dan gezellig een spelletje spelen bij onze spellenmaker!