Nieuws

Scarlet Stories op Castlefest prog rock prog metal

Scarlet Stories

“Nature’s creative power is far beyond man’s instinct of destruction (Jules Verne, 1869)”

Scarlet Stories op Castlefest

Een nieuwkomer in de line-up: Scarlet Stories op Castlefest! Scarlet Stories verkent de duistere plaatsen van de wereld in hun progressieve, eclectische muziek. Het ene moment fragiel en rustig, het andere moment intens, sterk en rauw.

Over de muziek

In het begin werd de muziek geschreven door Bram te Kamp en Lisette van den Berg (Ayreon, Karmaflow). Sterk beïnvloed door progressieve metal maakte het tweetal melancholische, akoestische verhalen. In de herfst van 2012 namen zij de stap om hun muziek te vertalen naar volledige bandvorm. De twee bundelden hun krachten met Tim Kuper (Kudra Mata), Maarten Grimm en Carmen Raats (Witte Wieven). Op die manier creëert Scarlet Stories een unieke vorm van sinistere muziek met een gevarieerde lijst van muzikale invloeden. De verhalen die zij vertellen gaan over de donkere zijde van de mensheid. Emoties, onrecht, schoonheid en moord komen allemaal aan bod. Deze teksten zijn geschreven om tot denken aan te zetten. Live worden ze gebracht in een indrukwekkende en dramatische uitvoering.

Bandgeschiedenis

Scarlet Stories stond al in het voorprogramma van o.a. Antimatter, Danny Cavanagh (Anathema), Gus G & Marty Friedman, Stream of Passion, KLONE en meer. Na het uitbrengen van twee ep’s werken ze nu aan hun eerste volledige album. De videoclip van hun eerste single ‘Vingt mille lieues sous les mers’ werd uitgebracht in oktober 2018. In 2019 keert Scarlet Stories terug naar de studio om hun album op te nemen. Dit doet de band onder leiding van Joost van den Broek (Ayreon, Navarone, VUUR, Marcela Bovio, MaYaN)!

Neem zeker een kijkje bij Scarlet Stories op Castlefest! De band speelt zaterdag op de Meadow Stage.

the aviator crew castlefest steampunk

The Aviator Crew

The Aviator Crew

Maak kennis met The Aviator Crew! Een bont groepje steampunkers, die je van harte verwelkomen in hun kampement. Stap binnen in hun grote paviljoentent en doe mee met hun favoriete bezigheid. Zeker voor een Tijdreiziger is er altijd tijd voor een spelletje! Neem plaats aan een van de tafels en daag een van de crewleden (of iemand anders) uit voor een potje. Wat te denken van bijvoorbeeld oud-Hollands tafelhockey, of Rattenval?

Mochten spelletjes niet je ding zijn, stap dan gerust binnen in een van de slaapvertrekken. The Aviator Crew vertelt graag over alle spullen die ze hebben meegenomen van hun reizen. Ook kunnen alle Tijdreizigers, beginnend of gevorderd, hun Tijdreispaspoort hier laten afstempelen. De crew is op Castlefest voor iedereen, jong en oud! 

Sunfire op Castlefest band western folk

Sunfire

Sunfire op Castlefest

Ze zijn terug: Sunfire op Castlefest! Sunfire is niet meer weg te denken van de folkpodia in Nederland en daarbuiten. De band heeft een unieke sound vanwege haar geheel eigen repertoire. Dit vijftal is met hun western folk nu al een legende te noemen. Het genre laat zich het beste omschrijven als een mix van folk, rock, country en bluegrass. De muziek voelt als de Sonora woestijn: ongerept, heet, woest en onvoorspelbaar. De troubadours van Sunfire hebben een unieke sound, rauwe vocals, meeslepende verhalen en onweerstaanbare energieke ritmes en melodieën. Lekker om naar te luisteren, en het brengt het publiek ook nog eens in beweging.

Al met al een combinatie die geen muziekliefhebber onberoerd laat. Een optreden van Sunfire komt met een waarschuwing: de muziek blijft in je hoofd hangen. En het plezier op het podium is zo aanstekelijk dat je mogelijk verslaafd raakt aan deze bijzondere band!

Sunfire speelt donderdag en zaterdag op de Meadow Stage en zondag op de Forest Stage.

The SIDH op Castlefest

The SIDH

The SIDH op Castlefest

Ze zijn terug: the SIDH op Castlefest! The SIDH is een jonge en energieke band. Altijd op zoek naar nieuwe ideeën en muzikale arrangementen, zonder hun roots te vergeten. Het viertal maakt een combinatie van hedendaagse en elektronische Keltische muziek. Ze maken net zo makkelijk gebruik van fluiten en doedelzakken als van keyboards en percussie. Voeg daar hiphop en dubstep beats aan toe, en je krijgt een origineel en innovatief resultaat. Zo creëert the SIDH een unieke sfeer van “toekomstige traditie”.

The SIDH heeft vele tours gedaan door Europa en Azië (China, Ierland, Polen en Italië om enkele te noemen). Daarnaast heeft de band samengewerkt met ’s werelds grootste artiesten (Lindsey Stirling, Hevia, Red Hot Chili Pipers en vele anderen). Zo veroveren deze vier jonge muzikanten de wereld met hun krachtige, opzwepende tunes.

Het is onmogelijk om je niet mee te laten slepen door het enthousiasme van the SIDH op Castlefest. Kijk uit: voor je het weet, sta je te dansen!

The SIDH speelt donderdag op de Meadow Stage en vrijdag op de Forest Stage.

merchandise

Nieuwe merchandise webshop!

Was je van plan tijdens Castlefest een prachtige hoodie te kopen, maar ben je hier niet meer aan toegekomen? Of had je je voorgenomen om zo’n prachtige girly top mee naar huis te nemen, om er later achter te komen dat je dit in alle drukte bent vergeten? Dan kun je nu alsnog je slag slaan in onze splinternieuwe merchandise webshop! Om het nieuwe jaar maar meteen goed te beginnen hebben we direct voor veel artikelen een mooie aanbiedingsprijs. Op = op, dus wacht niet te lang als je hier nog gebruik van wil maken. Ook kun je bij ons terecht voor de leukste cadeaupakketten en heel veel andere fijne goodies van onze evenementen. Tot snel!

ticket verkoop, castlefest, fantasy

Ticket verkoop Castlefest 2019 is begonnen!

De ticket verkoop voor Castlefest 2019 is begonnen!

Wil jij je vier dagen onder dompelen in fantasy, muziek en vriendschap en het mooiste fantasy evenement van het jaar niet missen? Koop dan nu hier je kaarten voor Castlefest.

Castlefest belooft ook in 2019 weer een prachtig festival te worden met een epische muzikale line-up, fantastische entertainment, workshops, catering in stijl, een markt met prachtige producten en uiteraard het indrukwekkende Wickerman ritueel.

Castlefest 2019 vindt plaats van 1 t/m 4 augustus 2019. De eerste bands worden spoedig aangekondigd.

Castlefest presenteert: donderdag festival dag!

Aankomende editie van Castlefest vindt er een uitbreiding op de festivaldagen plaats. De donderdag met het openingsconcert wordt vanaf Castlefest 2018 een volledige festival dag. Hier kunnen Castlefanatic bezoekers genieten van veel activiteiten en entertainment en een bijzondere band programmering die in de middag al van start gaat. Om deze reden is de donderdag uitsluitend toegankelijk voor bezoekers met een Castlefanatic ticket. Uiteraard blijft het voor camping gasten mogelijk om op vrijdag te arriveren en in te checken op de camping.

Dieren op Castlefest

Net als voorgaande jaren zijn jullie honden, mits aangelijnd, welkom op Castlefest. Dit jaar zal dit niet anders zijn, maar we willen jullie er wel graag op attenderen dat andere wezens uit het dierenrijk* niet toegestaan zijn op Castlefest. Thuis zijn oa. katten, biggen en kippen veel meer op plek en kun je bij thuiskomst na Castlefest weer extra van ze genieten!
 
*draken, elfjes en huistrollen uitgezonderd

Wapenregelement

Ook dit jaar heeft Castlefest weer een vergunning waardoor het voor bezoekers toegestaan is om met een blank wapen rond te lopen. Er zijn hier wel strenge regels aan verbonden. Daarnaast zullen er dit jaar extra controles zijn in gemeente Lisse op bezoekers die rondlopen met wapens of andere gevaarlijke objecten. Als je van plan bent om van het festival terrein af te gaan met je trouwe zwaard, boog, bijl, Steampunk geweer of dergelijke dingen dan kun je een flinke boete en inbeslagname verwachten. Laat je wapens gewoon achter op de camping of bij vrienden op het festival.

Vind alle informatie met betrekking tot de regelgeving op Castlefest terug door deze pagina door te nemen.

Tickets

Je kunt alleen tijdens de online voorverkoop tickets kopen voor de camping in onze webshop.

Er zijn de volgende soorten tickets:

Passe-partout inclusief camping toegang – Hiermee krijgt één persoon toegang tot de vrijdag, zaterdag en zondag van het evenement en onze camping.

Passe-partout inclusief camping toegang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar – Hiermee krijgt één persoon van 4 t/m 12 jaar op vrijdag, zaterdag en zondag toegang tot het evenement en toegang tot onze camping, maar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene.

Castlefanatic ticket incl camping – Hetzelfde als het passe-partout incl camping ticket, met extra toegang op de donderdag. Deze dag is een volwaardige festivaldag, speciaal voor Castlefanatics.

Voor meer informatie over de tarieven, klik hier.

Deze prijzen zijn voor het hele weekend en incl. gebruik van sanitaire voorzieningen en toeristenbelasting.

Lees voor je je tickets bestelt, ook nog even de camping regels door. Mocht je dan nog vragen hebben, check dan even onze f.a.q. pagina voor de veelgestelde vragen.