Nieuws

GUDA drum workshop

GUDA drum-workshop

De GUDA drum is een hybride tussen een handpan en een tongue drum. In deze workshop zal Rob van Barschot vertellen over de verschillende soorten GUDA drums (modellen, designs, scales) en zal je leren om te spelen op een GUDA HAT. Rob werkt al een paar jaar samen met Zen Percussion en gebruikt de GUDA drum in zijn soloproject, evenals in de bands ThunderCrow en Guinevere. Meer info is te vinden op www.guda-drum.com

Tim Talesman op Castlefest verhalenverteller

Tim Talesman

Tim Talesman op Castlefest

Ook dit jaar komt Tim Talesman op Castlefest vertellen. Tim Talesman vertelt op talrijke festivals, concerten en andere evenementen. Als bekroond verhalenverteller is hij gespecialiseerd in de mythen en sagen van Noorse en Germaanse afkomst. Af en toe maakt hij een uitstapje naar de Keltische verhalen.

Tim onderscheidt zich door in zijn verhalen een herkenbare brug te slaan naar moderne situaties. Uitgeroepen tot jonge verteller van het jaar heeft Tim Talesman het zijn doel gemaakt om zoveel mogelijk verhalen te verzamelen en die wereldwijd in zijn reizen door te geven. Zijn creatieve benadering tot de traditionele verhalen maken deze antieke verhalen relevant voor een modern publiek. Een wereldwijze verhalenverteller die je meevoert op reizen van de verbeelding. Kom jij luisteren?

Benieuwd naar ander entertainment op Castlefest? Hou onze website in de gaten voor aankondigingen!

Trobar de Morte op Castlefest

Trobar de Morte

Trobar de Morte op Castlefest

Trobar de Morte is geboren in 1999. Het is het ambitieuze project van de veelzijdige Lady Morte, singer-songwriter. De band heeft talloze festivals, concerten en tours aangedaan. Zo hebben ze een grote tour met Faun gedaan in 2011. Hierbij stonden ze op podia in heel Europa, in landen zoals Portugal, Roemenië en Italië. Recentelijk werkte de band samen met Celtic Orchestra uit Barçelona. Ook hebben ze door Europa getourd als co-headliner met The Moon and the Night Spirit, om hun 18e verjaardag te vieren. Deze zomer staat Trobar de Morte op Castlefest!

De live show van Trobar de Morte is een spektakel met performance, dans en rituele elementen. Het geheel tilt de ervaring van het publiek naar een hoger niveau.

Vorige zomer heeft Trobar de Morte haar zevende album uitgebracht. Hierop verbinden mythen, legenden, tovenarij en occultisme zich met betoverende melodieën. Violen, gitaren, doedelzakken, etnische percussie en prachtige stemmen vormen samen een duister en magisch album, genaamd ‘Witchcraft’. De cover van het album is ontworpen door Victoria Francés.

Trobar de Morte speelt vrijdag op de Forest Stage en zaterdag en zondag op de Village Stage.

Zwaard & Steen

Zwaard & Steen

Zwaard & Steen op Castlefest

Zwaard & Steen is een sportvereniging met een passie voor historie, krijgskunst en sport. In internationale kringen valt de sport onder de noemer H.E.M.A. (Historical European Martial Arts). Het beoefenen van Europese middeleeuwse krijgskunsten is een combinatie van sport, beweging en verdieping in de oude vechtstijlen. Een unieke ervaring, waarbij het opdoen van kennis hand in hand gaat met het opbouwen van een goede conditie en zelfvertrouwen. Al meer dan 15 jaar legt Zwaard & Steen zich toe op het trainen met het langzwaard, dolkvechten en worstelen. Technieken die zijn gebaseerd op middeleeuwse Duitse vechthandleidingen zoals het Codex Ringeck en Codex von Danzig. Bezoek de stand voor workshops en demonstraties of kom eens langs in Nieuwegein of Rotterdam voor een gratis proefles.

Benieuwd naar meer entertainment op Castlefest? Hier vind je het entertainment-programma.

Plunder op Castlefest pirate party folk

Plunder

Plunder op Castlefest

Plunder heet je welkom in haar haven. Trek je dansbare pirate boots aan en grijp je vrienden bij de kraag. Tijd voor een feestje met Plunder op Castlefest!

In een wereld waarin een grijze meerderheid bepaalt wie of wat er normaal is, creëert Plunder met haar publiek een vrijhaven. Voor alle buitenbeentjes, zwarte schapen en wezens die niet bang zijn voor kleur in hun leven. Hier maakt het niet uit wie je bent. Samen vieren we het leven op de beukende feestmuziek die Plunder op energieke wijze de wereld in blaast.

Plunders muziek bevat invloeden van onder andere Ierse folk, ska en Balkan, gecombineerd met Nederlandstalige teksten. Het is het best samen te vatten als pirate party folk. Naast de drums, de bas en de gitaren voor de stevige dansbare basis, zorgen de fluit en accordeon voor de vurige folk sound.

Over de band

In de zomer van 2014 wordt Plunder opgericht. Driekwart jaar daarna treden de muzikanten voor het eerst naar buiten, voor een groot publiek op het Fries Straatfestival. Een hele reeks aan mooie feestjes volgt.

Zo speelt de groep bij de opening van Neushoorn in Leeuwarden en staat ze op Pairc Pub, tussen namen als de Dublin Legends en Fiddlers Green. Hetzelfde jaar zijn ze te zien in een documentaire over de folkband Irolt, die werd uitgezonden op Omrop Fryslân en NPO 2.

In 2017 staat Plunder op Keltfest en Castlefest, wat weer vele nieuwe deuren opent. De band doet festivals als Paaspop aan en is support act van The Dread Crew of Oddwood en The Rumjacks. Met de laatste treedt ze op in de Melkweg in Amsterdam. Samen met de band Pyrolysis tourt Plunder in de lente van 2018 een week lang op een schip met een theaterzaaltje door Friesland onder de naam Varend Volk Tour.

Na vele mooie avonturen staat Plunder weer op Castlefest, om er een vrolijke bende van te maken. Sluit je aan bij dit gezelschap vol bonte avonturiers en Plunder samen al feestend de wereld!

Plunder speelt zaterdag op de Meadow Stage.

Early Bird tarief bijna uitverkocht!

De Early Bird tickets voor Castlefest gaan hard! We verwachten dat ze binnen 24 uur helemaal zijn uitverkocht. Wil jij nog profiteren van de Early Bird korting. Bestel dan vandaag nog je tickets.

Shireen op Castlefest witchpop

Shireen

Shireen op Castlefest

Onweerstaanbare, diepe, donkere geluiden kenmerken het geluid van Shireen, het geluid van witchpop. Laat je verrassen door ijzingwekkende vocalen, levendige elektronische samples en diepe grooves. Dans, word betoverd en laat momenten herinneringen worden. Shireen neemt je mee naar een geheel eigen wereld, waarin fantasie realiteit wordt. Dit creëert een enorme energie, zowel op als buiten het podium. Kom jij luisteren naar Shireen op Castlefest?

In 2017 bracht Shireen haar eerste volledige album ‘Matriarch’ uit. Hiermee bereikte de band duizenden fans van over de hele wereld. Een rauwe mix van folk, pop en rock kenmerkt het diepe, levendige en innovatieve geluid van de band. Sindsdien heeft Shireen zich verder ontwikkeld. De sound is nu iets donkerder, levendiger en zuiverder van vorm.

Shireen live: dat is een ervaring die je gewoon niet kunt missen. Shireen speelt op vrijdag op de Meadow Stage.

Foto: Ork Fotografie

Vael op Castlefest

Vael

Vael op Castlefest

Dit jaar speelt het Spaanse folkproject Vael op Castlefest. De leden van Vael hebben een achtergrond in verschillende muzikale genres. Ze worden verenigd door een sterke passie voor de diverse culturen van deze wereld. Deze passie laten zij graag zien in hun muziek. Vael mengt muzikale tradities met hun eigen roots: Spaanse folkmuziek. Door dit te doen hopen zij een culturele en sociale boodschap over te brengen. Dit wordt naar het publiek toe gebracht met akoestische instrumenten en uiteenlopende zangstijlen.

Door culturele barrières was het eeuwenlang onmogelijk te begrijpen dat alle mensen op aarde soortgelijke roots delen. We delen tradities, overtuigingen en eigenlijk alles wat ons mens maakt. Door globalisatie zijn sommige van deze barrières nu aan het afbrokkelen, maar anderen groeien juist. Vooroordelen, haat en angst verblinden ons van het feit dat schoonheid juist te vinden is in diversiteit.

Dieren, aanwezig in alle culturen en legenden, hebben altijd de waarheid over mensen gezien. Van alle dieren is de wolf de meest universele, omdat deze in veel regio’s voorkomt. Dit project heet dan ook Vael, ter ere van de Keltiberische wolfgod. Onder de blik van de wolven verschillen wij als mensen niet van elkaar. We richten ons op wat ons verenigt, niet op wat ons verdeelt.
 
Kom luisteren naar Vael op Castlefest 2019! Op vrijdag en zaterdag speelt de band op de Village Stage en op zondag op de Meadow Stage. In juli 2019 zullen ze een nieuwe cd uitbrengen.

 

Groot nieuws: Castle Cabins

Glamping op Castlefest

Voor de allereerste keer zullen er tijdens Castlefest 2019 Castle Cabins te huur zijn op onze camping. Feest je graag mee tot in de late uurtjes, maar is kamperen echt niet jouw ding? Dan zijn Castle Cabins de perfecte oplossing! De cabins hebben comfortabele bedden, elektriciteit, opbergruimte en een tafel met stoelen.

Klinkt goed, toch? Lees dan even verder. Wie namelijk uiterlijk 15 maart een Castle Cabin boekt, maakt kans om het gehele bedrag van één Castle Cabin terug te winnen. Boek je Castle Cabin dus nu, want er is beperkte beschikbaarheid.

Lees hier meer over de Castle Cabins. 

De winnaar krijgt 16 maart persoonlijk bericht van ons.

silent disco op castlefest

Silent Disco op Castlefest

Silent Disco op Castlefest

Ook dit jaar is er weer een silent disco op Castlefest! Campinggasten kunnen tot in de late uurtjes dansen op muziek die via draadloze hoofdtelefoons te beluisteren is. Er zijn twee verschillende kanalen, zodat er altijd wel een nummer naar jouw smaak te vinden is. Neem een lekker drankje terwijl je danst op de classics. Zijn jouw voeten er klaar voor? Brul mee en geniet tot in de late uurtjes van heerlijke feestmuziek op de camping van Castlefest. De silent disco kan alleen bezocht worden door onze campinggasten.

Meer informatie over onze camping vind je hier.

Guinevere op Castlefest mystic vocal pop

Guinevere

Guinevere op Castlefest

Met krachtige vocalen en betoverende schoonheid volgt Guinevere op Castlefest haar queeste. Vier stemmen smelten samen en nemen je mee naar filmische werelden. Hier verenigen licht en donker zich langs ruige kliffen, groene heuvels en verlaten woestijnen. In dit landschap stromen harmonische vocalen, gesterkt door ritmische en elektronische sounds.

Guinevere bekleedt een geheel eigen genre: mystic vocal pop. De band wordt geïnspireerd door Bjørk, Kate Bush, John Williams en Keltische samenzang. Guinevere maakt zowel arrangementen van bestaande (pop)songs als eigen songs die de zinnen prikkelen. Het publiek wordt getrakteerd op een flinke portie vocale vrouwenpower. Dit wordt vakkundig omlijst door ambachtelijk, fijnbesnaarde mannenkracht.

Op het conservatorium in Tilburg ontmoetten Sanne Mieloo, Tineke Ogink, Tineke Blok en Barbe van den Brand elkaar voor het eerst. Na vele muzikale omzwervingen in binnen- en buitenland, troffen zij elkaar in 2016 weer. Dat was het begin van Guinevere. Zodra de creativiteit gebundeld werd, ontstonden de prachtigste avonturen op festivals en podia in binnen- en buitenland. In 2019 zal Guinevere haar eerste ep uitbrengen.

Benieuwd naar een geheel uniek genre? Kom dan zeker luisteren naar Guinevere op Castlefest. Guinevere speelt op vrijdag op de Meadow Stage.

Vedan Kolod op Castlefest

Vedan Kolod

Vedan Kolod op Castlefest

Hou je van traditionele muziek? Neem dan zeker een kijkje bij Vedan Kolod op Castlefest. Deze Siberische band is een muzikale familie met een zwak voor wereldmuziek. Geboren en getogen aan de voet van het Krasnoyarsk gebergte werden de toekomstige Vedan Kolod-leden al van jongs af aan ondergedompeld in de traditionele muziek. Ze kregen dit rechtstreeks overgeleverd van hun grootouders.

Bouwend op de middeleeuwse Slavische volkstradities van weleer, heeft Vedan Kolod een trouwe groep volgelingen achter zich geschaard. Daardoor hebben ze uitgebreid getourd in Rusland en Europa. Bandlid Valery Naryshkin is daarnaast een expert in het restaureren van zeldzame Slavische instrumenten. Hieronder vallen de oorlogshoorn, hoornpijp, doedelzak, traditionele drums, gusli, hurdy-gurdy en vele andere.

Vedan Kolod heeft gedurende haar muzikale carrière al 8 lp’s uitgebracht.

Leden: Tatiana Naryshkina (vocals, hurdy-gurdy, fluit, mandoline), Valery Naryshkin (vocals, bouzouki, mondharp, scythian hoorn), Daryana Antipova (vocals, drums, fluit).

Kom luisteren naar de wereldse muziek van Vedan Kolod op Castlefest! Vedan Kolod speelt op vrijdag en zaterdag op de Village Stage.

Scarlet Stories op Castlefest prog rock prog metal

Scarlet Stories

“Nature’s creative power is far beyond man’s instinct of destruction (Jules Verne, 1869)”

Scarlet Stories op Castlefest

Een nieuwkomer in de line-up: Scarlet Stories op Castlefest! Scarlet Stories verkent de duistere plaatsen van de wereld in hun progressieve, eclectische muziek. Het ene moment fragiel en rustig, het andere moment intens, sterk en rauw.

Over de muziek

In het begin werd de muziek geschreven door Bram te Kamp en Lisette van den Berg (Ayreon, Karmaflow). Sterk beïnvloed door progressieve metal maakte het tweetal melancholische, akoestische verhalen. In de herfst van 2012 namen zij de stap om hun muziek te vertalen naar volledige bandvorm. De twee bundelden hun krachten met Tim Kuper (Kudra Mata), Maarten Grimm en Carmen Raats (Witte Wieven). Op die manier creëert Scarlet Stories een unieke vorm van sinistere muziek met een gevarieerde lijst van muzikale invloeden. De verhalen die zij vertellen gaan over de donkere zijde van de mensheid. Emoties, onrecht, schoonheid en moord komen allemaal aan bod. Deze teksten zijn geschreven om tot denken aan te zetten. Live worden ze gebracht in een indrukwekkende en dramatische uitvoering.

Bandgeschiedenis

Scarlet Stories stond al in het voorprogramma van o.a. Antimatter, Danny Cavanagh (Anathema), Gus G & Marty Friedman, Stream of Passion, KLONE en meer. Na het uitbrengen van twee ep’s werken ze nu aan hun eerste volledige album. De videoclip van hun eerste single ‘Vingt mille lieues sous les mers’ werd uitgebracht in oktober 2018. In 2019 keert Scarlet Stories terug naar de studio om hun album op te nemen. Dit doet de band onder leiding van Joost van den Broek (Ayreon, Navarone, VUUR, Marcela Bovio, MaYaN)!

Neem zeker een kijkje bij Scarlet Stories op Castlefest! De band speelt zaterdag op de Meadow Stage.

the aviator crew castlefest steampunk

The Aviator Crew

The Aviator Crew

Maak kennis met The Aviator Crew! Een bont groepje steampunkers, die je van harte verwelkomen in hun kampement. Stap binnen in hun grote paviljoentent en doe mee met hun favoriete bezigheid. Zeker voor een Tijdreiziger is er altijd tijd voor een spelletje! Neem plaats aan een van de tafels en daag een van de crewleden (of iemand anders) uit voor een potje. Wat te denken van bijvoorbeeld oud-Hollands tafelhockey, of Rattenval?

Mochten spelletjes niet je ding zijn, stap dan gerust binnen in een van de slaapvertrekken. The Aviator Crew vertelt graag over alle spullen die ze hebben meegenomen van hun reizen. Ook kunnen alle Tijdreizigers, beginnend of gevorderd, hun Tijdreispaspoort hier laten afstempelen. De crew is op Castlefest voor iedereen, jong en oud! 

Sunfire op Castlefest band western folk

Sunfire

Sunfire op Castlefest

Ze zijn terug: Sunfire op Castlefest! Sunfire is niet meer weg te denken van de folkpodia in Nederland en daarbuiten. De band heeft een unieke sound vanwege haar geheel eigen repertoire. Dit vijftal is met hun western folk nu al een legende te noemen. Het genre laat zich het beste omschrijven als een mix van folk, rock, country en bluegrass. De muziek voelt als de Sonora woestijn: ongerept, heet, woest en onvoorspelbaar. De troubadours van Sunfire hebben een unieke sound, rauwe vocals, meeslepende verhalen en onweerstaanbare energieke ritmes en melodieën. Lekker om naar te luisteren, en het brengt het publiek ook nog eens in beweging.

Al met al een combinatie die geen muziekliefhebber onberoerd laat. Een optreden van Sunfire komt met een waarschuwing: de muziek blijft in je hoofd hangen. En het plezier op het podium is zo aanstekelijk dat je mogelijk verslaafd raakt aan deze bijzondere band!

Sunfire speelt donderdag en zaterdag op de Meadow Stage en zondag op de Forest Stage.