Nieuws

Prima Nocta

Prima Nocta staat voor gegarandeerd plezier

Dit zeskoppige Franco-Belgische gezelschap met hun zeer opzwepende drumritmes, dansbare doedelzakmelodieën en zingende snaarpartijen brengt een mengelmoes van Keltische folk gekruid met stevige metal- en rockinvloeden, een mix die zich tot een origineel genre vormt dat steeds leidt tot een indrukwekkend live optreden.

 De combinatie van muziek, humor en charisma zorgt ervoor dat zowel publiek als muzikanten achteraf met een voldaan gevoel hun festival kunnen verderzetten of huiswaarts keren.

Prima Nocta speelt op zaterdag op Castlefest op Village Stage.

 

Panel: Paganfolk

CeltCast presenteert in de Castlefest Academy: een panel over Paganfolk

Op Castlefest heb je vast al eens het woord Paganfolk voorbij horen komen. Maar wat houdt dat nou eigenlijk precies in? Is het de basis van een spiritueel leven? Een onderdeel van een religie, of gewoon een bepaalde gedefinieerde stijl van muziek? Roept het oude Goden aan, of roept het gewoon een gevoel aan dat mensen in zich dragen? Moet je je verbonden voelen met een hogere macht voor deze muziek, of kan je ook gewoon houden van de muziek zelf?

Met een naam als Paganfolk, die voor mensen misschien wat beladen kan klinken, is het makkelijk in te denken dat er veel vragen over zijn. Daarom heeft Castlefest besloten om een internationaal panel samen te stellen met muzikanten van drie Paganfolk bands. Onze gasten op het podium vertegenwoordigen Rastaban uit België, Waldkauz uit Duitsland en Vael uit Spanje. Drie zeer verschillende bands, maar elk voortkomend uit een Paganfolk perspectief. Zij zullen alle vragen beantwoorden die zowel Alex als jullie op ze af kunnen vuren, dus mis deze kans niet!

Uiteraard is dit panel in eerste instantie gebaseerd op de muziekstijl, maar mocht je nu prangende vragen hebben voor de bands zelf, dan zijn die natuurlijk ook welkom. Heb je wel eens een bijzondere ervaring gehad terwijl je naar een van hun nummers luisterde en wil je weten of ze dat ook zo bedoeld was? Wil je weten of ze zelf een bepaalde spiritualiteit ervaren tijdens het schrijven of spelen van hun muziek? Of wil je meer inzicht in hun inspiratie? Kom dan naar de Castlefest Academy, dan zoeken we samen naar de diepste waarheden en betekenis van het geweldige geluid van Paganfolk!

Dit panel vindt plaats op vrijdag van 16.30 tot 17.30 uur.

Brisinga

Laat het magische geluid van Brisinga je meevoeren naar andere werelden…

De psychedelische folk band Brisinga is ontstaan in 2014 en bestaat uit drie dames: Fanny (harp, vocalen, drum), Fabi (recorders, overtone fluit, hurdy gurdy, vocalen) en Sandra (cello, nyckelharpa, vocalen). Samen combineren zij folk muziek met moderne invloeden, zoals minimal en pop. 

Hun unieke composities vertellen verhalen over de natuur, mythen, en de archetype emoties die de mensheid achtervolgen sinds ons ontstaan. De muziek wordt geuit op verschillende folkloristische en soms eeuwenoude instrumenten zoals recorders, hurdy gurdy, harp, cello en nyckelharpa. Door hun drie stemmen te laten vervlechten ontstaat er ware magie die je meeneemt naar de nog onbekende bestemmingen van je fantasie.

Sinds de release van hun debuut album ‘Visa Nornir’ in 2017, heeft Brisinga een veelzijdig geluid ontwikkelt met een hint naar kamer muziek, dat zich op een breed publiek richt.

Een nieuw album zal tijdens de zomer en herfst van 2019 worden opgenomen en volgt begin 2020.

Brisinga speelt op vrijdag op Castlefest op Village Stage.

Natura Florissima!

Medusa’s Wereld presenteert: Natura Florissima!

Waar vorig jaar door “Het Schimmenrijk” hard gewerkt en gezocht werd in de verschroeide aarde die was achtergelaten door “De Drakenrijders”, daar lijkt dit jaar haar magie en de vruchtbaarheid het werk gedaan te hebben.
 
Immers: alles wat sterft, brengt leven. Alles wat was, zal wederkeren, al is het in een andere vorm. Dit jaar vieren de leden van Medusa’s World de wedergeboorte. Zacht en rustig laten ze alles tot bloei komen, in de kasteeltuinen. Dit jaar wil Medusa de kwetsbaarheid laten zien, die toch o zo krachtig is in haar schoonheid, en geven de spelers een ode aan de Natuur.
 
Want: Als de bloemen uit hun knoppen barsten, als iedereen gaat baden in het gouden zonlicht, en het volle fruit uit bomen en struiken ploft, dan realiseren we ons, dat als de Natuur Floreert, met dat het meeste waardeert…

De Groene Fee

Medusa’s wereld presenteert: de Groene Fee

Ook de Groene Fee is dit jaar weer van de partij met haar bitterzoete drankjes! Laat je verleiden door deze Groene Muze, ze inspireert je vanaf haar rollende schilderijtje; haar magische ritueel vervoert je en neemt je mee in een verrassende droomwereld. Neem een slok en bevind je op de plek waar dichters, schilders, kunstenaars en fantasten inspiratie vonden in haar gifgroene licht…

Voorstelling: Furore door Mojra

Furore: Hoe vertel ik mijn verhaal aan de wereld?

Iedereen heeft een verhaal te vertellen dat iets kan betekenen voor de wereld. Ook jij. Maar hoe vind je dat verhaal? En hoe vertel je hem aan de wereld? In de voorstelling Furore laat Mojra zien hoe je dat doet. Ze neemt je mee door verhalen die tot leven komen op de ontmoetingsplek tussen het mythische en het moderne, door Engelse Spoken Word poetry en Gaelic songs uit het oude Schotland. Ze vervlecht deze met lessen over zichtbaarheid, authenticiteit en impact maken. Want wat gebeurt er met de wereld wanneer jij jouw verhaal iedere dag tot leven kunt brengen? Wat is dan nog fantasie en wanneer is het de nieuwe realiteit geworden?

Deze voorstelling brengt je naar de plek in jezelf waar jouw diepste verhaal verscholen ligt. De plek waar tijd en ruimte wegvallen en enkel overblijft wie jij bent en wat je hier in deze wereld komt doen. Want Furore maken betekent zonder excuses jezelf zijn. Durf jij?

 

Eerdere reacties:

“Een prachtige, indringende voorstelling.”              

“FURORE heeft me aan het denken gezet.”

“Tot tranen toe geroerd door het optreden van Mojra.”

“Dit is een verhaal en een boodschap die ik nodig had om in de diepte te voelen: jouw verhaal vindt jou, en wees gereed om het te vertellen: put on your crown and reclaim your castle!”

TICKET UPDATE

Zaterdag & Castlefanatic Camping tickets worden als warme broodjes verkocht!

Met slechts enkele weken te gaan, gaat de ticketverkoop erg hard: de Castlefanatic en zaterdag tickets zijn bijna uitverkocht. Wanneer ze uitverkopen, is het niet meer mogelijk om deze tickets aan de kassa te kopen. 

Wil je het niet missen?  Koop je tickets dan vandaag nog!

Florisimo Castlefest 2019

Florisimo

Ontmoet Florisimo in als zijn geflipt- en blijheid

Deze drama queen met zijn gespleten persoonlijkheid overleefde het duister van de nacht.
Een emotionele tsunami werd bijna zijn einde.
Hij weigerde te rotten toen hij levend begraven werd.
Klaar om zijn geflipt- en blijheid opnieuw te verspreiden en zich aan te sluiten in de roedel.

Games Tent

Het Spellenspektakel neemt de beste bordspellen mee naar Castlefest. Schuif aan in de Gamestent en ontdek je nieuwe favoriete spel! Heb je geen zin om alle regels te lezen voordat je begint? Geen probleem! De demonstrateurs van 4YourGames staan klaar om ieder spel aan je uit te leggen, zodat je direct kan beginnen met spelen.

Natuurlijk zorgen ze op deze editie van Castlefest weer voor alle spellen die je niet mag missen. De nieuwste titels, maar ook de spellen die juist passen bij de setting van Castlefest. Draken, Kastelen, Jonkvrouwen, Ridders, Kerkers, Mythische figuren, Middeleeuwen en heel veel Fantasy zijn slechts enkele voorbeelden van de thema’s die ze dit jaar NOG meer gaan promoten! Kom je ook even langs?

Schuif gezellig aan en probeer de allernieuwste spellen. 4YourGames zorgt ervoor dat je je favoriete spel direct mee naar huis kan nemen. Mocht je nog een spel willen reserveren, mail ze dan (info@4YourGames.nl) en ze brengen het kosteloos voor je mee!

Instrumentenopslag

Wil jij tijdens Castlefest deelnemen aan een van de muziekworkshops of graag je instrumenten meenemen voor een jamsessie in de loungetent, maar heb je geen zin om ze de hele dag mee te slepen?

Wij hebben de oplossing: naast de camping receptie wordt een instrumentenopslag gerealiseerd. Hier kun je tijdens openingstijden van de receptie zo vaak je wil instrumenten stallen of ophalen. 

Voorwaarden & gebruik

– De instrumenten opslag is gratis
– Bij het inbrengen van het instrument ontvang je een nummertje, waarmee je hem ook weer kunt ophalen
– ’s Nachts gaat de instrumentenopslag op slot (tussen 0.00 en 08.00 uur)
– Castlefest blijft een festival: neem geen extreem waardevolle instrumenten mee
– Gebruik van de instrumentenopslag is op eigen risico. Castlefest draagt geen verantwoordelijkheid voor schade aan instrumenten die onzorgvuldig zijn opgeborgen of weersomstandigheden.

Scrum

Scrum

Zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, die elk optreden tot het uiterste gaan en er samen met het publiek voor zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren…

Een groot aantal feesten en festivals heeft in de afgelopen 12 jaar reeds kennisgemaakt met Scrum en iedere keer is het publiek – net als de band zelf – laaiend enthousiast. Scrum weet daarmee een groeiend aantal fans aan zich te binden.

Eind 2014 staat Scrum voor een tweesprong als de toenmalige zanger Skottie aangeeft te gaan stoppen. De band tussen de mannen blijkt sterk en de bandleden zijn geen van allen klaar met Scrum.

Vanaf 2015 komt er met zanger Léon Moorman een nieuwe energie binnen de band. Dit heeft grote invloed op de muzikale richting en de look & feel. De duidelijk nieuwe koers kenmerkt zich door een volwassener geluid, waarbij Scrum garant blijft staan voor eerlijkheid, enthousiasme en energie. In 2019 geeft Léon aan solo aspiraties te hebben. De band besluit daarop terug te gaan naar haar basis. Na 5 jaar keert Skottie terug en is Scrum back to basic!

De band bestaat uit: Skottie – Robin Slutter (zang, banjo, gitaar, mandoline), Marco (bas, piano, accordeon), Robin (gitaar, mandoline), Oscar (drums), Fred (bagpipes, tinwhistle) en Corné (viool, mandoline).

Scrum speelt op zaterdag op Forest Stage op Castlefest.

hula hoop

HoolaSkoola!

Beweeg, dans en beleef de vrijheid met een hoepel

Iedereen kan het leren en je wordt er nog blij van ook! Maak contact met je lijf, veilig in je eigen cirkel van vrolijke kleuren leer je de beginselen van hoepelen onder professionele begeleiding. De workshop duurt een uur en je zou versteld staan wat je na 1 uur al kan! Let op er zijn een beperkt aantal plaatsen/ hoepels dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Je kunt deze workshop elke dag volgen van 16.00 tot 17.00 uur op de Party Area. 

 

t ambachts ghylde castlefest

’t Ambachts Ghylde

Welkom bij ’t Ambachts Ghylde!

Bij deze verzameling van middeleeuwse ambachtslieden is eigenlijk altijd wel wat te doen. Steek je handen uit de mouwen, of kijk rustig toe bij anderen. Deze keer wordt het Ghylde vertegenwoordigd door ViaVilt, Wolspinnerij D’n droad kwait en De Spellenmaker.

Bij ViaVilt kun je van alles leren over het vilten van wol met water en zeep. Je kunt het ook zelf proberen met een van hun kleine workshops. Leer bijvoorbeeld hoe je een kleine steen verstiert met vilt of vilt een eigen armbandje. 
Bij Wolspinnerij D’n droad kwait kun je een van de workshops volgen om te leren spinnen met de spintol, te leren naaldbinden zoals de Vikingen of kom kennis maken met het modernere naaldvilten. We hebben ook een kleine bibliotheek bij ons. Zo kun je zelf door de diverse boeken over schapen en het spinnen van wol kunt bladeren.
Bij de Spellenmaker kun je met het hele gezin, de hele vriendengroep, of gewoon lekker alleen terecht voor een middeleeuws bordspel. Speel lekker met elkaar of daag de Spellenmaker zelf uit voor een duel!

Op zaterdag hebben we als special guest onze eigen Marskramer Selfgemaeckt. Hij heeft al zijn potten en pannen uit de kast gehaald om zijn Ghylde collega’s een prachtig middeleeuwse verjaardagsmaaltijd voor te schotelen. 

castlefest, arthur dreissen, metaal kunst, fantasy

Arthur Dreissen: Dragonfly sculpture

Arthur Dreissen is een techneut én kunstenaar. De techniek is de basis, een startpunt, het vertrouwen dat alle creatie mogelijk is. Ruimte voor schepping, creativiteit; spelen en toestaan van het imperfecte, een zigzag koers naar iets ultiems.

Arthur ontwerpt, creëert en maakt maatwerk en artistieke producten en objecten in metaal. Alles wordt gemaakt met een glimlach. Hij denkt voorbij het materiaal, het gebruikelijke en het traditionele. Via een rationeel proces wordt een vrij, fantastisch en irrationele resultaat nagestreefd.

Metaal is Arthur’s medium. Met dit sterke en weerbarstige materiaal is zoveel mogelijk. Als het leven bestaat uit groei en het overwinnen van weerstanden dan is zijn uitdaging het vormen van dit weerbarstige materiaal. De mogelijkheden, vooral in kunst, met de kracht van het staal fascineren hem, waarbij de natuur en haar vormenrijkdom hem inspireert.

Arthur brengt zijn Dragonfly sculpture naar Castlefest. Hoewel deze veel gelijkenissen heeft met een levende libel, kun je hier ook een hoop fantasy kenmerken in ontdekken. Loop om hem heen of onder hem door en raak betoverd door zijn magie.

Camping bagage pendel

Wat een weertje he? Geen ideale omstandigheden om met je camping spullen over het pad te moeten sjouwen. Dat beseffen wij ons ook!

Om die reden hebben we dit jaar een bagagependel. Verblijf jij op de camping? Laat dan tegen een kleine vergoeding je bagage naar de camping vervoeren. Zo kun jij in alle rust zonder sjouwen de wandeling naar de camping maken.

Openingstijden:

Van parkeerplaats naar terrein
Donderdag 1 augustus van 09.00 tot 16.00 uur
Vrijdag 2 augustus van 9.00 tot 12.00 uur
Ophalen op de parkeerplaats kan vanaf een half uur na vertrek van de bus tot 1,5 uur erna.

Van terrein naar parkeerplaats
Maandag 5 augustus van 08.00 tot 12.00 uur
Ophalen op de parkeerplaats kan vanaf een half uur na vertrek van de bus tot 1,5 uur erna.

Kosten:

2 euro per persoon enkeltje, max 4 artikelen per persoon.
LET OP: alleen gepast betalen mogelijk!

Procedure:

Lever je bagage in bij het inleverpunt op de bezoekersparkeerplaats of terrein. Betaal hier €2,- en ontvang de kleurcode van jouw bagagebus. Zorg dat je binnen 1.5 uur je bagage ophaalt. Wandel in alle rust naar de camping of parkeerplaats en wanneer je gearriveerd bent, kun je jouw bagage ophalen bij de corresponderende kleur marktkraam.