Village stage

Prima Nocta

Prima Nocta staat voor gegarandeerd plezier

Dit zeskoppige Franco-Belgische gezelschap met hun zeer opzwepende drumritmes, dansbare doedelzakmelodieën en zingende snaarpartijen brengt een mengelmoes van Keltische folk gekruid met stevige metal- en rockinvloeden, een mix die zich tot een origineel genre vormt dat steeds leidt tot een indrukwekkend live optreden.

 De combinatie van muziek, humor en charisma zorgt ervoor dat zowel publiek als muzikanten achteraf met een voldaan gevoel hun festival kunnen verderzetten of huiswaarts keren.

Prima Nocta speelt op zaterdag op Castlefest op Village Stage.

 

Brisinga

Laat het magische geluid van Brisinga je meevoeren naar andere werelden…

De psychedelische folk band Brisinga is ontstaan in 2014 en bestaat uit drie dames: Fanny (harp, vocalen, drum), Fabi (recorders, overtone fluit, hurdy gurdy, vocalen) en Sandra (cello, nyckelharpa, vocalen). Samen combineren zij folk muziek met moderne invloeden, zoals minimal en pop. 

Hun unieke composities vertellen verhalen over de natuur, mythen, en de archetype emoties die de mensheid achtervolgen sinds ons ontstaan. De muziek wordt geuit op verschillende folkloristische en soms eeuwenoude instrumenten zoals recorders, hurdy gurdy, harp, cello en nyckelharpa. Door hun drie stemmen te laten vervlechten ontstaat er ware magie die je meeneemt naar de nog onbekende bestemmingen van je fantasie.

Sinds de release van hun debuut album ‘Visa Nornir’ in 2017, heeft Brisinga een veelzijdig geluid ontwikkelt met een hint naar kamer muziek, dat zich op een breed publiek richt.

Een nieuw album zal tijdens de zomer en herfst van 2019 worden opgenomen en volgt begin 2020.

Brisinga speelt op vrijdag op Castlefest op Village Stage.

Virelai Castlefest 2019 Village Stage

Virelai

Medieval folk uit Denemarken

Krachtige Middeleeuwse melodiën en poëtische Noorse ballades verpakt in een energiek en innemend optreden: dat is Virelai! 

Sinds 1999 tourt de band door Scanidinavië, Europa, India en Nieuw Zeeland met hun aanstekelijke vrolijke uitstraling. Deze top band uit Denemarken laat je met hun medieval folk gegarandeerd dansen, zingen en lachen!

Virelai speelt op zondag op de Village Stage.

Waldkauz

Laat je betoveren door oude mythen en legenden in de muziek van Waldkauz op Castlefest.

Nummers over eeuwenoude magie, de wijsheid van de natuur en de extase van dans. Het geluid dat van het podium komt is soms energiek en wild, maar kan tegelijkertijd ook sferisch en dromerig zijn. Het verbindende thema van oude mythen en legenden, hun krachten en geheimen zorgen klinken door in deze muziek. Dit alles is wat WALDKAUZ maakt.

Op zowel historische als moderne instrumenten combineren zij hun eigen composities met invloeden van de Europese folk muziek. Dansbare ritmes worden vervlochten met catchy melodieën en arrangementen met wel drie zanglijnen die het publiek betoveren.

In de lente van 2017 brachten zij hun album ‘Mythos’ uit en zetten daarmee een grote stap voorwaarts. Een verfijnd en extensieve productie resulteerde in aandacht en lof vanuit pers en luisteraars uit Duitsland en de rest van Europa. 

Ook hun debut-album ‘Komm mit’ werd zeer gewaardeerd. Met meer dan 6000 verkochte platen en een hoog tour gehalte heeft de fans een grote groep fans verzameld uit de middeleeuwse, pagan, fantasy en folk muziek scene.

Waldkauz speelt tijdens Castlefest 2019 op vrijdag en zondag op Village Stage en op zaterdag op Forest Stage.

Loell Duinn op Castlefest

Loell Duinn

Loell Duinn op Castlefest

Door de geluiden van vergeten instrumenten en eeuwenoude melodieën neemt Loell Duinn (lo-el  d^in) je mee op een reis door de mythische geschiedenis van de Balkan, Europa en de wereld. Deze zomer verwelkomen we Loell Duinn op Castlefest.

De muzikale reis van Loell Duinn begon in de lente van 2003, in de Kroatische regio Istra. De band begon als duo, maar groeide uit tot een rijk sextet. In deze bezetting traden ze op op meerdere grote en kleinere Europese festivals, zoals Wave Gotik Treffen en Dark Bombastic Evening.

De muziek van Loell Duinn is niet in een afgebakend hokje te plaatsen. Met vrije creativiteit en tomeloze energie bedenken zij hun eigen esoterische, muzikale wereld. Rustige, melancholische melodieën worden verbonden aan elementen uit de folk en klassieke muziek. De muziek is een mengeling van hedendaagse en traditionele muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok. Invloeden zijn hoorbaar uit de Arabische, Spaanse, Balkan en lokale Istrische muziek. Verschillende talen worden gebruikt in de nummers, zoals Engels, Kroatisch, lokale dialecten, uitgestorven talen en zelf verzonnen talen.

De huidige bandleden zijn:

Olja Frolo – Vocals, percussie
Alen Zarifović – Klassieke en akoestische gitaar, percussie
Goran Brezac – Drums, percussie
Patrik Šćira – Keyboard, programming, accordeon
Ivona Kiršić – Fluit, achtergrondzang, percussie
Damir Dimovski – Basgitaar

ALBUMS:

Retrospective 2003-2008 (OSA MEDIA_ 2011.)

Zoals de titel al doet vermoeden is Retrospective 2008-2013 een verzameling van 12 nummers uit de eerste 5 levensjaren van de groep. In één uur kan de luisteraar de complexiteit, creativiteit en intensiteit horen in iedere noot.

Karpatia (OSA MEDIA_2014.)

Karpata is een conceptueel album met daarop 11 nummers. Het concept van het album is ‘Oost ontmoet West’, zowel in spirituele, culturele, historische en artistieke zin. Deze ontmoeting vindt plaats in de Balkan, in het denkbeeldige land Karpatia. Karpatia is het thuisland van alle verschillende volkeren die elkaar daar door de geschiedenis heen hebben ontmoet. Zij hebben alles wat onmogelijk leek samengebracht, zodat zij één konden worden in spiritualiteit, cultuur en muziek.

Loell Duinn streeft ernaar om hun derde album uit te brengen op Castlefest 2019. De band speelt op vrijdag en zaterdag op de Village Stage.

 

Trobar de Morte op Castlefest

Trobar de Morte

Trobar de Morte op Castlefest

Trobar de Morte is geboren in 1999. Het is het ambitieuze project van de veelzijdige Lady Morte, singer-songwriter. De band heeft talloze festivals, concerten en tours aangedaan. Zo hebben ze een grote tour met Faun gedaan in 2011. Hierbij stonden ze op podia in heel Europa, in landen zoals Portugal, Roemenië en Italië. Recentelijk werkte de band samen met Celtic Orchestra uit Barçelona. Ook hebben ze door Europa getourd als co-headliner met The Moon and the Night Spirit, om hun 18e verjaardag te vieren. Deze zomer staat Trobar de Morte op Castlefest!

De live show van Trobar de Morte is een spektakel met performance, dans en rituele elementen. Het geheel tilt de ervaring van het publiek naar een hoger niveau.

Vorige zomer heeft Trobar de Morte haar zevende album uitgebracht. Hierop verbinden mythen, legenden, tovenarij en occultisme zich met betoverende melodieën. Violen, gitaren, doedelzakken, etnische percussie en prachtige stemmen vormen samen een duister en magisch album, genaamd ‘Witchcraft’. De cover van het album is ontworpen door Victoria Francés.

Trobar de Morte speelt vrijdag op de Forest Stage en zaterdag en zondag op de Village Stage.

Vael op Castlefest

Vael

Vael op Castlefest

Dit jaar speelt het Spaanse folkproject Vael op Castlefest. De leden van Vael hebben een achtergrond in verschillende muzikale genres. Ze worden verenigd door een sterke passie voor de diverse culturen van deze wereld. Deze passie laten zij graag zien in hun muziek. Vael mengt muzikale tradities met hun eigen roots: Spaanse folkmuziek. Door dit te doen hopen zij een culturele en sociale boodschap over te brengen. Dit wordt naar het publiek toe gebracht met akoestische instrumenten en uiteenlopende zangstijlen.

Door culturele barrières was het eeuwenlang onmogelijk te begrijpen dat alle mensen op aarde soortgelijke roots delen. We delen tradities, overtuigingen en eigenlijk alles wat ons mens maakt. Door globalisatie zijn sommige van deze barrières nu aan het afbrokkelen, maar anderen groeien juist. Vooroordelen, haat en angst verblinden ons van het feit dat schoonheid juist te vinden is in diversiteit.

Dieren, aanwezig in alle culturen en legenden, hebben altijd de waarheid over mensen gezien. Van alle dieren is de wolf de meest universele, omdat deze in veel regio’s voorkomt. Dit project heet dan ook Vael, ter ere van de Keltiberische wolfgod. Onder de blik van de wolven verschillen wij als mensen niet van elkaar. We richten ons op wat ons verenigt, niet op wat ons verdeelt.
 
Kom luisteren naar Vael op Castlefest 2019! Op vrijdag en zaterdag speelt de band op de Village Stage en op zondag op de Meadow Stage. In juli 2019 zullen ze een nieuwe cd uitbrengen.

 

Vedan Kolod op Castlefest

Vedan Kolod

Vedan Kolod op Castlefest

Hou je van traditionele muziek? Neem dan zeker een kijkje bij Vedan Kolod op Castlefest. Deze Siberische band is een muzikale familie met een zwak voor wereldmuziek. Geboren en getogen aan de voet van het Krasnoyarsk gebergte werden de toekomstige Vedan Kolod-leden al van jongs af aan ondergedompeld in de traditionele muziek. Ze kregen dit rechtstreeks overgeleverd van hun grootouders.

Bouwend op de middeleeuwse Slavische volkstradities van weleer, heeft Vedan Kolod een trouwe groep volgelingen achter zich geschaard. Daardoor hebben ze uitgebreid getourd in Rusland en Europa. Bandlid Valery Naryshkin is daarnaast een expert in het restaureren van zeldzame Slavische instrumenten. Hieronder vallen de oorlogshoorn, hoornpijp, doedelzak, traditionele drums, gusli, hurdy-gurdy en vele andere.

Vedan Kolod heeft gedurende haar muzikale carrière al 8 lp’s uitgebracht.

Leden: Tatiana Naryshkina (vocals, hurdy-gurdy, fluit, mandoline), Valery Naryshkin (vocals, bouzouki, mondharp, scythian hoorn), Daryana Antipova (vocals, drums, fluit).

Kom luisteren naar de wereldse muziek van Vedan Kolod op Castlefest! Vedan Kolod speelt op vrijdag en zaterdag op de Village Stage.