Meadow stage

SeeD

De Fae en Paganistische folk band SeeD put uit zowel de mysterieuze wereld van de oeroude Fae als de moderne wereld van dromen en passies.

Hun doel is om deze twee verschillende werelden te laten samensmelten, en daarmee de mensen aan te sporen van beide werelden het beste te maken. De vier muzikanten reizen van festival naar festival om de mensen die verdwaald zijn in deze wereld te inspireren, om de luisteraars verhalen te vertellen over de immense wereld der Fae, of om hen simpelweg te laten dansen op de energetische, zelf-gecomponeerde Pagan Folk tunes.

SeeD speelt muziek van eigen makelij. Elk van de bandleden helpt met het componeren en schrijven van de nummers, om op die manier een organische stroom van creatie te scheppen. De muzikanten hebben elk een eigen karakter, en brengen hele verschillende ideeën in. Hierdoor bestaat het repertoire van SeeD uit een kleurrijke en afwisselende mix van Pagan Folk tunes die een breed publiek aanspreken.

SeeD speelt donderdag en zaterdag op Castlefest.

Kelten zonder Grenzen

Deze hechte vriendengroep maakt al jaren lang samen muziek,maar hun avonturen gaan nog veel verder terug! Hun aanstekelijke vrolijkheid en humor is kenmerkend voor elk optreden. 

Met een bijzondere combinatie van instrumenten spelen de Kelten eigenzinnige folk: van lief, klein en romantisch tot stampend, woest en hysterisch.

Kom dansen, feesten en keten met de Kelten zonder Grenzen!!! Laat je meenemen door hun positieve energie en enthousiaste joie de vivre…je zal zeker de rest van de dag nog met een glimlach rondlopen.

Kelten zonder Grenzen speelt op zaterdag en zondag op Castlefest.

Prima Nocta

Prima Nocta maakt een uitbundige mix van Keltische folk, rock en vele andere stijlen in combinatie met humor, kracht en charisma.  Met de toevoeging van traditionele instrumenten zoals bouzouki en doedelzak bovenop de drums is ieder nummer gebouwd om op te springen en feesten.  

Prima Nocta speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

 

Waldkauz

Liederen over eeuwenoude magie, de wijsheid van de natuur en de extase van dans zullen je verwonderen. Energieke en soms zelfs wilde, maar ook sferische en dromerige geluiden komen vanaf het podium. De verbindende factor zijn de oude mythen en legende, hun kracht en mystiek resoneren in de muziek van deze band.

Op historische en moderne instrumenten combineren zij hun eigen composities met invloeden van Europese folk muziek. Dansbare ritmes worden vermengd met catchy melodieën en driestemmige arrangementen betoveren het publiek.

In 2018 kan Waldkauz terugkijken op vijf jaar ervaring met optreden en toeren, zowel nationaal als internationaal. Onder andere Wacken Open Air, Wave Gotik Treffen en Autumn Moon Festival mochten genieten van hun komst. Dit jaar volgt Waldkauz nieuwe routes en treedt op met een speciale jubileum show: maar liefst drie gastmuzikanten (Fabienne en Fanny van Brisinga en Andi van Faey) voegen zich bij de band voor een nog krachtigere en mystieke show!

Waldkauz speelt op zondag op Castlefest. Dit concert is alleen toegankelijk voor camping gasten.

Rapalje

Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.
Wees gewaarschuwd, stilzitten is moeilijk…

Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa. Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek. Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stem trekt Rapalje op strooptocht langs clubs, podia en theaters zover het oor reikt.

Rapalje speelt op donderdag op Castlefest.

Sowulo

Sowulo maakt ‘Viking Folk’, muziek geïnspireerd door het paganisme.

De rituele muziek neemt je mee op een reis naar binnen. De akoestische muziek viert het paganistische erfgoed. Het doel van dit muziek project is om ons spiritueel erfgoed dieper te beleven en te delen. Sowulo brengt dit niet alleen tot uiting in hun mooie conceptuele muziek, maar ook door ieder optreden ritueel te openen.

Hun eerste album, Alvenrad, was toegewijd aan de paganistische jaarfeesten en de vier seizoenen die onze jaarcyclus kent. Het vervolg album, SOL, is een akoestische album en bevat een stijlvolle mix van nieuwe en oude muziek, opgenomen exclusief met akoestische instrumenten. Een groot deel van de thematiek wordt normaal besteed aan de zon, en de cycli die hieruit voortkomen. Toch zal dit album wat aardser klinken, met meer uptempo liederen.

Sowulo speelt op vrijdag en zaterdag op Castlefest.

Gwendolyn Snowdon

Gwendolyn Snowdon voert je mee op een muzikale reis door West-Europa! Kom luisteren naar zowel droevige als grappige ballades uit vervlogen tijden. Gwendolyn zingt in het Nederlands, Engels, Welsh, Schots, Gaelic en Fries en komt –na solo op het Camping Stage opgetreden te hebben vorig jaar- gewapend met een live band naar Castlefest.
Begin dit jaar bracht ze haar debuut CD ‘Three Strand Braid’ uit, een muzikale zoektocht naar haar roots(ze is deels Engels, Iers en Nederlands) die lovende kritieken oogstten.
Op Castlefest lanceert ze haar tweede schijfje: een EP met louter akoestische nummers.

Gwendolyn Snowdon speelt op vrijdag en zondag op Castlefest.

troubadours, la maisnie hellequin, castlefest

La Maisnie Hellequin

La Maisnie Hellequin: deze bijzondere groep middeleeuwse troubadours voeren je mee naar een legendarische wereld.

‘La Maisnie Hellequin’ is volgens de oude middeleeuws Franse legendes een band van duiveltjes die onder de leiding van de Hellequin een verschrikkelijk kabaal tijdens de nacht.

De muzikanten van La Maisnie Hellequin spelen met dit thema en vormen een muzikale parade. Hierdoor creëeren ze een speciale sfeer vol bijzondere geluiden van de draailier, doedelzak, nycelharpa en davul, geïnspireerd op een legendarische wereld.

La Maisnie Hellequin speelt op zondag op Castlefest.

pagan folk, the moon and the nightspirit, castlefest

The Moon and the Nightspirit

The Moon and the Nightspirit betovert met pagan folk tijdens Castlefest 2018.

Sinds ze in het leven geroepen zijn in 2003, onderscheidt het Hongaarse duo dat bekend staat als The Moon and the Nightspirit zichzelf op een artistieke manier, die niet alleen tot uiting komt in hun muziek, maar ook in het unieke visuele universum dat hun werk illustreert.

Deze artistieke combinatie wordt met veel enthousiasme ontvangen sinds hun debuutplaat “Of Dreams Forgotten and Fables Untold” in 2005 en de shows die daarop volgden, inclusief een optreden op de Hongaarse nationale televisie. Er volgden succesvolle jaren rondom “Regõ Rejtem”, “Ősforrás” en “Mohalepte”, hun tweede, derde en vierde album. Hiermee toerden ze bijna heel Europa door, vergezeld door de live muzikanten Gergely Cseh (bas) en Gábor Végh (percussie). Inmiddels hebben zij hun sporen ruim verdiend en zijn ze een veelvuldig gezien gezicht in de Pagan Folk scene.

In 2014 is de band een langdurige samenwerking aangegaan met het legendarische Duitse label Prophecy Productions. Later dat jaar volgde hun vijfde album “Holdrejtek”. Hun zesde album “Metanoia” kwam uit in 2017.

The Moon and the Nightspirit nodigt haar luisteraars uit naar het mos overgroeide hart van het woud en neemt ze mee naar de smaragdgroene wereld van tijdloze beboste rijken. Ze creëeren een web waar de draden van de eeuwenoude mystiek worden verweven met dromerige atmosferen, waar wereldmuziek een betoverend aspect krijgt.

The Moon and the Nightspirit speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

world beats, thundercrow, folk, omnia, reggae, didgeridoo

ThunderCrow

Geniet van fantastische World Beats met ThunderCrow op Castlefest.
ThunderCrow is een drum en didge duo uit Eindhoven, Nederland. Zij spelen “Hybrid World Beats”, een mix van analoge en digitale muziek.

Drummer Rob en didgeridoo speler Daphyd spelen al jaren samen. Ze zijn onder andere bekend van de band OMNIA waar ze al 7 jaar samen in spelen en daarmee door Europa, Amerika en Mexico getoerd hebben.

Ze hebben hun eerste tour als ThunderCrow gedaan in de BeNeLux met een van hun idolen, Michael Franti.

ThunderCrow heeft hun eerste album genaamd “Drop It” uitgebracht in Altstadt, Eindhoven in Februari 2017. Met voornamelijk gebruik van de didgeridoo en drums, zul je een mix van onder andere Drum and Bass, World, Reggae, Psy-Trance, Chill out en nog veel meer te horen krijgen.

ThunderCrow speelt op vrijdag op Castlefest. Dit concert is alleen toegankelijk voor camping gasten.

Faun, Fiona, Castlefest, pagan folk, celtic folk, classical music

Fiona

Fiona – zangeres en doedelzakspeelster/fluitiste van FAUN – verrast iedereen met een compleet andere kant van haar muzikale werk. Deze kant klinkt als openen van de deur naar een geheime tuin.

Haar geluid is als een delicate mix van romantische klassieke muziek en speelse Keltische folk melodieën, uniek samengevoegd in een bezielde filmische soundscape.

Ze neemt haar luisteraars mee met intieme en tijdloze composities, variërend van pure minimalistische momenten tot intense arrangementen die niet zouden misstaan in een film soundtrack. Luister goed en je zult de natuur elementen herkennen. Vallende waterdruppels en voetstappen in het bos vormen het ritme en de beat en zelfs het gezang van een vogel valt perfect samen met minimalistische piano melodieën. 

Fiona’s blauwe grote piano drijft als een betoverd schip, haar weg zoekend door een mystieke mistige avond vol dromen en dansen. 

Bandmembers:
Fiona Frewert: piano, vocals, Irish whistle
Alex Schulz: percussie, drums, soundscapes
Maya Fridman: cello
Special guests: tba

Fiona speelt op vrijdag op Castlefest.

sunfire, castlefest, elfia, americana, roots, blues, folk

Sunfire

Sunfire brengt hun versie van Western Folk naar Castlefest

Het Oude Westen. Heet, droog en een absolute chaos. Vrouwen en mannen hadden het zwaar om de ontberingen die het nieuw ontdekte land brachten, te doorstaan. Een tijd van gevreesde vogelvrijen, roofzuchtige veehouders, heldhaftige sheriffs en dappere mannen die het Westen wonnen. In andere woorden: een tijd die heftig geromantiseerd is, want de verhalen dichtbij de waarheid hadden niet altijd een happy ending.

De vier troubadours van Sunfire componeren verhalen over deze harde tijden en werken zo hard als zij kunnen om het publiek te vermaken met rauwe en dansbare alternatieve Western Folk. Beïnvloed door Americana, Roots, Blues en een vleugje zoete, good ol’ viool muziek zorgt deze vierkoppige band voor een uniek geluid wat je nergens anders hoort.

Sunfire speelt op vrijdag en zaterdag op Castlefest.

The Dolmen, folk, Castlefest, Witches Folk

The Dolmen

The Dolmen met hun meedogenloze podium energie en bijna organische stijl van performance heeft als thuisbasis het Zuid Engelse Dorset. Hun missie is de harten en zielen van hun alsmaar groeiende publiek te infiltreren met hun tribal rhythms en krachtige spirituele podium acts.

De band is opgericht door de gepassioneerde songwriter en lead singer Taloch Jameson. Na een paar veranderingen door de jaren heen is de huidige bezetting onveranderd gebleven nadat in 2010 drummer Chris Harris The Dolmen experience kwam versterken. Kayleigh Marchant, basgitarist en zangeres versterkte de band in 2008 en Josh Elliott, lead gitarist sloot zich bij The Dolmen familie aan in 2009. Nadat ze in Europa doorbraken vonden ze in 2015 Anja Novotny, fluit en keyboard.

Eigen songs met een stevige rock sound met pompende drum en opzwepende gitaar solo’s, afgewisseld met sfeervolle ballads maken dat de band een breed publiek aanspreekt. Hun rauwe tribal sound is kenmerkend voor hun stijl en met ieder album dat is uitgekomen wordt het duidelijker voor het publiek dat ze luisteren naar een originele band die zijn eigen regels bepaald en nastreeft. De kracht van The Dolmen zit in een pure bijna organische opbouw van de sets. Ze spelen in op de energie dat het publiek hen geeft. De live performance kenmerkt zich door een grote gedrevenheid en veel afwisseling. De band geeft zich volledig met een ongenadige podium energie, waardoor de optredens uitlopen tot uitbundige feesten. Dit jaar zal het Wytches & Cunningfolk album uitkomen, een album die de artistieke lijn van het laatst uitgekomen album Nuada voortzet en uitbreidt naar een volgend niveau. The Dolmen blijven groeien in hun muzikale reis terwijl ze langzamerhand meer en meer van Europa en het Verenigd Koninkrijk veroveren.  

The Dolmen speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

pagan speed folk, perkelt, castlefest, pagan folk

PerKelt

PerKelt is Pagan Speed Folk

Toen het plezier van het snel en strak spelen aan de wereld werd gevoed, schoven de leden van PerKelt aan en bleven er van eten. De ongeëvenaarde synergie van snelle fluiten, tribal drums, zang die je blijft achtervolgen en een duivelse viool wordt gebruikt om onze harten, ziel, gedachten en lichaam te betoveren. Paganistische poëzie over folkloristische spiritualiteit, liefde, natuur en het leven maken de cirkel rond.

Met meer dan 700 optredens door Europa tot nu toe (Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Tsjechië), meerdere veelgeprezen albums op hun naam, de titel van Best Live Act in the UK bij de Exposure Music Awards 2014 en finalisten bij de Bastaard Fantasy Awards 2017 zorgt PerKelt voor verwondering en verbazing zodra zij het podium betreden en beginnen te spelen.

Perkelt bestaat uit:
Paya Lehane ( CZ ) – Fluit, harp en zang
Steppy Honc ( CZ ) – Gitaar
Dave Maurette ( FR ) – Tribal Drums en percussie
Duncan Menzies ( SCO ) – Viool

PerKelt speelt op donderdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

Coppelius, Castlefest, Elfia, fantasy, steampunk

Coppelius

Coppelius – overduidelijk bewijs dat rock muziek uit de 19e eeuw komt!

Zes nobele, maar mysterieuze en bleke heren met hoge hoeden en rokkostuum bespelen hun kamerkoor instrumenten op een fascinerende manier, onder begeleiding van hun Japanse drummer. Met catchy melodieën, opwindende ritmes en heftige hoogtepunten creëert Coppelius een nieuw soort Rock Show. Te allen tijde reizend en optredend met hun butler, zorgen ze voor een grootse theatrale show.

Omdat ze buiten hun eigen eeuw zijn gevallen, zoals de heren beweren, hebben zij zich moeten aanpassen aan de moderne tijd. En nu, vastzittend in ons heden en hun toekomst, stelen ze de show met hun eigen variant van kamer muziek – “Kammercore” – op een technisch niveau dat in een Opera niet zou misstaan. Het is even bizar als voortreffelijk, waardoor Coppelius een absoluut hoogtepunt is voor zowel metal heads, steampunkers als gothics.

Hun nummers baseren zich op thema’s van het zogenaamde “dark romanticism” – gekte, drugs trips en de soms beangstigende invloed van moderne technologie – maar ook cover versies van nummers van Iron Maiden en Motörhead passeren de revue bij deze unieke Coppelius stijl. 

Coppelius speelt op donderdag en vrijdag op Castlefest.