Meadow stage

world beats, thundercrow, folk, omnia, reggae, didgeridoo

ThunderCrow

Geniet van fantastische World Beats met ThunderCrow op Castlefest.
ThunderCrow is een drum en didge duo uit Eindhoven, Nederland. Zij spelen “Hybrid World Beats”, een mix van analoge en digitale muziek.

Drummer Rob en didgeridoo speler Daphyd spelen al jaren samen. Ze zijn onder andere bekend van de band OMNIA waar ze al 7 jaar samen in spelen en daarmee door Europa, Amerika en Mexico getoerd hebben.

Ze hebben hun eerste tour als ThunderCrow gedaan in de BeNeLux met een van hun idolen, Michael Franti.

ThunderCrow heeft hun eerste album genaamd “Drop It” uitgebracht in Altstadt, Eindhoven in Februari 2017. Met voornamelijk gebruik van de didgeridoo en drums, zul je een mix van onder andere Drum and Bass, World, Reggae, Psy-Trance, Chill out en nog veel meer te horen krijgen.

ThunderCrow speelt op vrijdag op Castlefest. Dit concert is alleen toegankelijk voor camping gasten.

Faun, Fiona, Castlefest, pagan folk, celtic folk, classical music

Fiona

Fiona – zangeres en doedelzakspeelster/fluitiste van FAUN – verrast iedereen met een compleet andere kant van haar muzikale werk. Deze kant klinkt als openen van de deur naar een geheime tuin.

Haar geluid is als een delicate mix van romantische klassieke muziek en speelse Keltische folk melodieën, uniek samengevoegd in een bezielde filmische soundscape.

Ze neemt haar luisteraars mee met intieme en tijdloze composities, variërend van pure minimalistische momenten tot intense arrangementen die niet zouden misstaan in een film soundtrack. Luister goed en je zult de natuur elementen herkennen. Vallende waterdruppels en voetstappen in het bos vormen het ritme en de beat en zelfs het gezang van een vogel valt perfect samen met minimalistische piano melodieën. 

Fiona’s blauwe grote piano drijft als een betoverd schip, haar weg zoekend door een mystieke mistige avond vol dromen en dansen. 

Bandmembers:
Fiona Frewert: piano, vocals, Irish whistle
Alex Schulz: percussie, drums, soundscapes
Maya Fridman: cello
Special guests: tba

Fiona speelt op vrijdag op Castlefest.

sunfire, castlefest, elfia, americana, roots, blues, folk

Sunfire

Sunfire brengt hun versie van Western Folk naar Castlefest

Het Oude Westen. Heet, droog en een absolute chaos. Vrouwen en mannen hadden het zwaar om de ontberingen die het nieuw ontdekte land brachten, te doorstaan. Een tijd van gevreesde vogelvrijen, roofzuchtige veehouders, heldhaftige sheriffs en dappere mannen die het Westen wonnen. In andere woorden: een tijd die heftig geromantiseerd is, want de verhalen dichtbij de waarheid hadden niet altijd een happy ending.

De vier troubadours van Sunfire componeren verhalen over deze harde tijden en werken zo hard als zij kunnen om het publiek te vermaken met rauwe en dansbare alternatieve Western Folk. Beïnvloed door Americana, Roots, Blues en een vleugje zoete, good ol’ viool muziek zorgt deze vierkoppige band voor een uniek geluid wat je nergens anders hoort.

Sunfire speelt op vrijdag en zaterdag op Castlefest.

The Dolmen, folk, Castlefest, Witches Folk

The Dolmen

The Dolmen met hun meedogenloze podium energie en bijna organische stijl van performance heeft als thuisbasis het Zuid Engelse Dorset. Hun missie is de harten en zielen van hun alsmaar groeiende publiek te infiltreren met hun tribal rhythms en krachtige spirituele podium acts.

De band is opgericht door de gepassioneerde songwriter en lead singer Taloch Jameson. Na een paar veranderingen door de jaren heen is de huidige bezetting onveranderd gebleven nadat in 2010 drummer Chris Harris The Dolmen experience kwam versterken. Kayleigh Marchant, basgitarist en zangeres versterkte de band in 2008 en Josh Elliott, lead gitarist sloot zich bij The Dolmen familie aan in 2009. Nadat ze in Europa doorbraken vonden ze in 2015 Anja Novotny, fluit en keyboard.

Eigen songs met een stevige rock sound met pompende drum en opzwepende gitaar solo’s, afgewisseld met sfeervolle ballads maken dat de band een breed publiek aanspreekt. Hun rauwe tribal sound is kenmerkend voor hun stijl en met ieder album dat is uitgekomen wordt het duidelijker voor het publiek dat ze luisteren naar een originele band die zijn eigen regels bepaald en nastreeft. De kracht van The Dolmen zit in een pure bijna organische opbouw van de sets. Ze spelen in op de energie dat het publiek hen geeft. De live performance kenmerkt zich door een grote gedrevenheid en veel afwisseling. De band geeft zich volledig met een ongenadige podium energie, waardoor de optredens uitlopen tot uitbundige feesten. Dit jaar zal het Wytches & Cunningfolk album uitkomen, een album die de artistieke lijn van het laatst uitgekomen album Nuada voortzet en uitbreidt naar een volgend niveau. The Dolmen blijven groeien in hun muzikale reis terwijl ze langzamerhand meer en meer van Europa en het Verenigd Koninkrijk veroveren.  

The Dolmen speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

pagan speed folk, perkelt, castlefest, pagan folk

PerKelt

PerKelt is Pagan Speed Folk

Toen het plezier van het snel en strak spelen aan de wereld werd gevoed, schoven de leden van PerKelt aan en bleven er van eten. De ongeëvenaarde synergie van snelle fluiten, tribal drums, zang die je blijft achtervolgen en een duivelse viool wordt gebruikt om onze harten, ziel, gedachten en lichaam te betoveren. Paganistische poëzie over folkloristische spiritualiteit, liefde, natuur en het leven maken de cirkel rond.

Met meer dan 700 optredens door Europa tot nu toe (Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Tsjechië), meerdere veelgeprezen albums op hun naam, de titel van Best Live Act in the UK bij de Exposure Music Awards 2014 en finalisten bij de Bastaard Fantasy Awards 2017 zorgt PerKelt voor verwondering en verbazing zodra zij het podium betreden en beginnen te spelen.

Perkelt bestaat uit:
Paya Lehane ( CZ ) – Fluit, harp en zang
Steppy Honc ( CZ ) – Gitaar
Dave Maurette ( FR ) – Tribal Drums en percussie
Duncan Menzies ( SCO ) – Viool

PerKelt speelt op donderdag en zaterdag op Castlefest.

Coppelius, Castlefest, Elfia, fantasy, steampunk

Coppelius

Coppelius – overduidelijk bewijs dat rock muziek uit de 19e eeuw komt!

Zes nobele, maar mysterieuze en bleke heren met hoge hoeden en rokkostuum bespelen hun kamerkoor instrumenten op een fascinerende manier, onder begeleiding van hun Japanse drummer. Met catchy melodieën, opwindende ritmes en heftige hoogtepunten creëert Coppelius een nieuw soort Rock Show. Te allen tijde reizend en optredend met hun butler, zorgen ze voor een grootse theatrale show.

Omdat ze buiten hun eigen eeuw zijn gevallen, zoals de heren beweren, hebben zij zich moeten aanpassen aan de moderne tijd. En nu, vastzittend in ons heden en hun toekomst, stelen ze de show met hun eigen variant van kamer muziek – “Kammercore” – op een technisch niveau dat in een Opera niet zou misstaan. Het is even bizar als voortreffelijk, waardoor Coppelius een absoluut hoogtepunt is voor zowel metal heads, steampunkers als gothics.

Hun nummers baseren zich op thema’s van het zogenaamde “dark romanticism” – gekte, drugs trips en de soms beangstigende invloed van moderne technologie – maar ook cover versies van nummers van Iron Maiden en Motörhead passeren de revue bij deze unieke Coppelius stijl. 

Coppelius speelt op donderdag en vrijdag op Castlefest. 

Irfan

IRFAN is een Ethereal World Music band uit Sofia, Bulgarije. Het caleidoscopische geluid van IRFAN onthult de sluiers naar een originele electro-akoestische World Fusion, beïnvloed door de rituele muzikale tradities uit de Balkan, Anatolia, Perzië, het Midden Oosten, Noord Afrika en India. Ook het spirituele erfgoed van Byzantium, Middeleeuws Europa en het oude Mediterraanse gebied speelt een grote rol. De integriteit draagt de diepten van een audio-archeologie dat een verloren prehistorisch universeel muziek erfgoed onderzoekt binnen de verschillende lagen van tijd. IRFAN staat bekend voor het gebruik van etherische en mythische vrouwelijke vocalen gecombineerd met sterke mannen vocalen en koren, naast een groot assortiment traditionele Bulgaarse, Turkse, Midden Oosten, Perzische en Indiase snaar-, wind-, toets- en percussie instrumenten. Hierdoor ontstaat er een delicaat elektronisch geluid. De naam van de band komt van de taal van de Sufi, en betekent ‘gnosis’, ‘geheime kennis’ of ‘openbaring’. IRFAN’s muziek is een uitnodiging voor een mythische reis door en voorbij tijd. Een boodschap, poëtisch verpakt in de taal van het hart.

Band leden:
 Ivaylo Petrov – oud, baglama saz, tambura, setar, sitar, santour, programmering
Kalin Yordanov – vocalen, daf, bodhran, darbouka
Peter Todorov – darbouka, zarb, riq, electronic percussion pad
Yasen Lazarov – kaval, nay, duduk, harmonium

Featuring:

Darina Zlatkova – vocalen

 

IRFAN speelt op zaterdag en zondag op Castlefest

Meer informatie volgt binnenkort.