Loell Duinn op Castlefest

Loell Duinn

Loell Duinn op Castlefest

Door de geluiden van vergeten instrumenten en eeuwenoude melodieën neemt Loell Duinn (lo-el  d^in) je mee op een reis door de mythische geschiedenis van de Balkan, Europa en de wereld. Deze zomer verwelkomen we Loell Duinn op Castlefest.

De muzikale reis van Loell Duinn begon in de lente van 2003, in de Kroatische regio Istra. De band begon als duo, maar groeide uit tot een rijk sextet. In deze bezetting traden ze op op meerdere grote en kleinere Europese festivals, zoals Wave Gotik Treffen en Dark Bombastic Evening.

De muziek van Loell Duinn is niet in een afgebakend hokje te plaatsen. Met vrije creativiteit en tomeloze energie bedenken zij hun eigen esoterische, muzikale wereld. Rustige, melancholische melodieën worden verbonden aan elementen uit de folk en klassieke muziek. De muziek is een mengeling van hedendaagse en traditionele muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok. Invloeden zijn hoorbaar uit de Arabische, Spaanse, Balkan en lokale Istrische muziek. Verschillende talen worden gebruikt in de nummers, zoals Engels, Kroatisch, lokale dialecten, uitgestorven talen en zelf verzonnen talen.

De huidige bandleden zijn:

Olja Frolo – Vocals, percussie
Alen Zarifović – Klassieke en akoestische gitaar, percussie
Goran Brezac – Drums, percussie
Patrik Šćira – Keyboard, programming, accordeon
Ivona Kiršić – Fluit, achtergrondzang, percussie
Damir Dimovski – Basgitaar

ALBUMS:

Retrospective 2003-2008 (OSA MEDIA_ 2011.)

Zoals de titel al doet vermoeden is Retrospective 2008-2013 een verzameling van 12 nummers uit de eerste 5 levensjaren van de groep. In één uur kan de luisteraar de complexiteit, creativiteit en intensiteit horen in iedere noot.

Karpatia (OSA MEDIA_2014.)

Karpata is een conceptueel album met daarop 11 nummers. Het concept van het album is ‘Oost ontmoet West’, zowel in spirituele, culturele, historische en artistieke zin. Deze ontmoeting vindt plaats in de Balkan, in het denkbeeldige land Karpatia. Karpatia is het thuisland van alle verschillende volkeren die elkaar daar door de geschiedenis heen hebben ontmoet. Zij hebben alles wat onmogelijk leek samengebracht, zodat zij één konden worden in spiritualiteit, cultuur en muziek.

Loell Duinn streeft ernaar om hun derde album uit te brengen op Castlefest 2019. De band speelt op vrijdag en zaterdag op de Village Stage.