Harmony Glen op Castlefest

Harmony Glen

Harmony Glen op Castlefest

Harmony Glen is een Nederlandse feelgood folkband, opgericht in 2005. De muziek is gebaseerd op Iers-Keltische folk, maar er worden regelmatige geluiden van over de hele wereld aan toegevoegd.

Het doel van de band is om eruit te springen. Niet alleen door hun muziek (een mix van traditionele en eigen nummers), maar ook door hun presentatie op het podium. Optredens van Harmony Glen worden omschreven als een ‘folk extravaganza’. Bezoekers kunnen niet stil blijven staan, aangezien de energie bij de band altijd op het maximale level is!

Sinds 2013 heeft de band getourd in Europa en Noord-Amerika. Zo hebben ze onder andere gespeeld in Denemarken, Duitsland, de Azoren, het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Italië. In Ierland deden ze mee aan de Fleadh Cheoil (wereld kampioenschap traditionele Ierse muziek). Als eerste Nederlandse band ooit haalden ze daar de finale! Het laatste album van Harmony Glen, ‘Live at Elfia’, is in 2018 uitgekomen op cd en dvd.

In september 2018 bundelde Harmony Glen ook de krachten met de Music Show Scotland. Samen treden zij op in de grootste zalen van Europa!

Neem een kijkje bij Harmony Glen op Castlefest! De band speelt donderdag op de Meadow Stage.