Forest stage

Scrum

Scrum

Zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, die elk optreden tot het uiterste gaan en er samen met het publiek voor zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren…

Een groot aantal feesten en festivals heeft in de afgelopen 12 jaar reeds kennisgemaakt met Scrum en iedere keer is het publiek – net als de band zelf – laaiend enthousiast. Scrum weet daarmee een groeiend aantal fans aan zich te binden.

Eind 2014 staat Scrum voor een tweesprong als de toenmalige zanger Skottie aangeeft te gaan stoppen. De band tussen de mannen blijkt sterk en de bandleden zijn geen van allen klaar met Scrum.

Vanaf 2015 komt er met zanger Léon Moorman een nieuwe energie binnen de band. Dit heeft grote invloed op de muzikale richting en de look & feel. De duidelijk nieuwe koers kenmerkt zich door een volwassener geluid, waarbij Scrum garant blijft staan voor eerlijkheid, enthousiasme en energie. In 2019 geeft Léon aan solo aspiraties te hebben. De band besluit daarop terug te gaan naar haar basis. Na 5 jaar keert Skottie terug en is Scrum back to basic!

De band bestaat uit: Skottie – Robin Slutter (zang, banjo, gitaar, mandoline), Marco (bas, piano, accordeon), Robin (gitaar, mandoline), Oscar (drums), Fred (bagpipes, tinwhistle) en Corné (viool, mandoline).

Scrum speelt op zaterdag op Forest Stage op Castlefest.

asynje castlefest

Asynje

Asynje neemt je mee door de Noorse landschappen

Asynje neemt je mee door de Noorse landschappen en sfeer en betovert je met hun prachtige Noorse stem. De heerlijke fluit- en viooldeuntjes, blazen leven in oude Deense betoveringen, Viking gedichten en folklore. Dit in combinatie met de elektronische beats en de herkenbare natuurlijke drumset, creëert een complete wereld om in te dwalen.

De band hoort ook bij de pioniers van de Deense pagan folk scene sinds het begin van 2000. Met bandleden die ook spelen in onder andere Valravn, Sorten muld, Huldre, Heilung en Virelai, weet de band het publiek perfect mee te nemen. Ze zullen nu voor de 4e keer op Castlefest staan met hun historische instrumenten en jullie meenemen in oude viking dansen, spellen en gezang.

Asynje speelt op zaterdag op de Forest Stage.

russkaja castlefest

Russkaja

Dans op de vette Oostenrijkse polka beats van Russkaja

Russkaja is precies het tegenovergestelde van ‘easy listening’ muziek, Russkaja – schrik der verschrikkingen van alle Russische volksmuziek – staat voor vette Oostenrijkse polka beats. De leden van de groep zijn de meest illustere musici van het Alpengebied, die beschikken over een kleurrijke mix van culturele achtergronden. Ze gieten deze verschillende culturele invloeden in een postmoderne versie van de Russische folk en verspreiden hun eigenzinnige muziek door heel Europa.

De band stond al voor enorme menigtes op de grotere festivals van Europa. Ook zijn ze op de hardere festivals als Wacken Open Air (DE) een graag geziene gast. Sinds 2010 raast Russkaja ook over de Nederlandse podia, waaronder grote Bevrijdingsfestivals, Zeehelden, Big Rivers, Festival op ’t Eiland, Welcome To The Village, MadNes, Westerpop, Appelpop en de Zwarte Cross. Ook heeft de band al verschillende Nederlandse clubtours gedaan.

Twee jaar geleden (2017) bracht Russkaja hun meest recente plaat uit: ‘Kosmopoliturbo’ is een mix van de oude bekende polka ska, maar ook met knipogen richting gipsy, klezmer. Deze vrolijkt je sowieso op!

Russkaja speelt op zondag.

Waldkauz

Laat je betoveren door oude mythen en legenden in de muziek van Waldkauz op Castlefest.

Nummers over eeuwenoude magie, de wijsheid van de natuur en de extase van dans. Het geluid dat van het podium komt is soms energiek en wild, maar kan tegelijkertijd ook sferisch en dromerig zijn. Het verbindende thema van oude mythen en legenden, hun krachten en geheimen zorgen klinken door in deze muziek. Dit alles is wat WALDKAUZ maakt.

Op zowel historische als moderne instrumenten combineren zij hun eigen composities met invloeden van de Europese folk muziek. Dansbare ritmes worden vervlochten met catchy melodieën en arrangementen met wel drie zanglijnen die het publiek betoveren.

In de lente van 2017 brachten zij hun album ‘Mythos’ uit en zetten daarmee een grote stap voorwaarts. Een verfijnd en extensieve productie resulteerde in aandacht en lof vanuit pers en luisteraars uit Duitsland en de rest van Europa. 

Ook hun debut-album ‘Komm mit’ werd zeer gewaardeerd. Met meer dan 6000 verkochte platen en een hoog tour gehalte heeft de fans een grote groep fans verzameld uit de middeleeuwse, pagan, fantasy en folk muziek scene.

Waldkauz speelt tijdens Castlefest 2019 op vrijdag en zondag op Village Stage en op zaterdag op Forest Stage.

Euzen

Euzen – alternatieve rock met Noorse ondertoon op Castlefest 

Euzen is ontstaan uit de samenwerking tussen van de Deense componist en producent Christopher Juul, en de Noorse zangeres en componiste Maria Franz. Live worden ze begeleid door de ervaren gitarist Harald Juul, de progressieve drummer Kristian Uhre en de energieke basgitarist Thomas Welin.

De band heeft sinds hun oprichting in 2008 al drie albums uitgebracht. Over de hele wereld spelen zo op folk- en popfestivals. Hun muziek kan het beste beschreven worden als alternatieve rock met een Noorse ondertoon. Het is experimenteel met een rijke verzameling organische geluiden met altijd een focus op de melodie.

De band speelt op vrijdag op de Forest Stage

Trobar de Morte op Castlefest

Trobar de Morte

Trobar de Morte op Castlefest

Trobar de Morte is geboren in 1999. Het is het ambitieuze project van de veelzijdige Lady Morte, singer-songwriter. De band heeft talloze festivals, concerten en tours aangedaan. Zo hebben ze een grote tour met Faun gedaan in 2011. Hierbij stonden ze op podia in heel Europa, in landen zoals Portugal, Roemenië en Italië. Recentelijk werkte de band samen met Celtic Orchestra uit Barçelona. Ook hebben ze door Europa getourd als co-headliner met The Moon and the Night Spirit, om hun 18e verjaardag te vieren. Deze zomer staat Trobar de Morte op Castlefest!

De live show van Trobar de Morte is een spektakel met performance, dans en rituele elementen. Het geheel tilt de ervaring van het publiek naar een hoger niveau.

Vorige zomer heeft Trobar de Morte haar zevende album uitgebracht. Hierop verbinden mythen, legenden, tovenarij en occultisme zich met betoverende melodieën. Violen, gitaren, doedelzakken, etnische percussie en prachtige stemmen vormen samen een duister en magisch album, genaamd ‘Witchcraft’. De cover van het album is ontworpen door Victoria Francés.

Trobar de Morte speelt vrijdag op de Forest Stage en zaterdag en zondag op de Village Stage.

cesair op Castlefest folk

Cesair

Cesair op Castlefest

Sinds de mens heeft leren spreken, zijn verhalen van generatie op generatie verteld. Uiteindelijk hebben deze legendes talloze epische liederen voortgebracht. Het is ook deze traditie die ten grondslag ligt aan de muziek van Cesair. De band brengt verhalen ten gehore over het leven van de gelijknamige Cesair, een mythologische prinses die 5000 jaar geleden de wereldzeeën bevoer. De bandleden zetten haar verhaal over in unieke en originele muzikale composities. Die voeren zij uit op een breed arsenaal aan instrumenten, gevangen in de woorden van romantische zielen. Het culturele, spirituele en historische erfgoed van de Occidentale en Oriëntaalse volkeren komt samen in de muziek. Die laat zich beïnvloeden door zowel oosterse klanken en ritmes als traditionele en moderne Europese folkmuziek. Cesair nodigt je uit om mee te reizen door een wereld van tijdloze avonturen en sprekende personages. Maak deel uit van een oneindig verhaal met Cesair op Castlefest!

Cesair speelt op vrijdag op de Forest Stage.

Sunfire op Castlefest band western folk

Sunfire

Sunfire op Castlefest

Ze zijn terug: Sunfire op Castlefest! Sunfire is niet meer weg te denken van de folkpodia in Nederland en daarbuiten. De band heeft een unieke sound vanwege haar geheel eigen repertoire. Dit vijftal is met hun western folk nu al een legende te noemen. Het genre laat zich het beste omschrijven als een mix van folk, rock, country en bluegrass. De muziek voelt als de Sonora woestijn: ongerept, heet, woest en onvoorspelbaar. De troubadours van Sunfire hebben een unieke sound, rauwe vocals, meeslepende verhalen en onweerstaanbare energieke ritmes en melodieën. Lekker om naar te luisteren, en het brengt het publiek ook nog eens in beweging.

Al met al een combinatie die geen muziekliefhebber onberoerd laat. Een optreden van Sunfire komt met een waarschuwing: de muziek blijft in je hoofd hangen. En het plezier op het podium is zo aanstekelijk dat je mogelijk verslaafd raakt aan deze bijzondere band!

Sunfire speelt donderdag en zaterdag op de Meadow Stage en zondag op de Forest Stage.

The SIDH op Castlefest

The SIDH

The SIDH op Castlefest

Ze zijn terug: the SIDH op Castlefest! The SIDH is een jonge en energieke band. Altijd op zoek naar nieuwe ideeën en muzikale arrangementen, zonder hun roots te vergeten. Het viertal maakt een combinatie van hedendaagse en elektronische Keltische muziek. Ze maken net zo makkelijk gebruik van fluiten en doedelzakken als van keyboards en percussie. Voeg daar hiphop en dubstep beats aan toe, en je krijgt een origineel en innovatief resultaat. Zo creëert the SIDH een unieke sfeer van “toekomstige traditie”.

The SIDH heeft vele tours gedaan door Europa en Azië (China, Ierland, Polen en Italië om enkele te noemen). Daarnaast heeft de band samengewerkt met ’s werelds grootste artiesten (Lindsey Stirling, Hevia, Red Hot Chili Pipers en vele anderen). Zo veroveren deze vier jonge muzikanten de wereld met hun krachtige, opzwepende tunes.

Het is onmogelijk om je niet mee te laten slepen door het enthousiasme van the SIDH op Castlefest. Kijk uit: voor je het weet, sta je te dansen!

The SIDH speelt donderdag op de Meadow Stage en vrijdag op de Forest Stage.