Muziek

Prima Nocta

Prima Nocta staat voor gegarandeerd plezier

Dit zeskoppige Franco-Belgische gezelschap met hun zeer opzwepende drumritmes, dansbare doedelzakmelodieën en zingende snaarpartijen brengt een mengelmoes van Keltische folk gekruid met stevige metal- en rockinvloeden, een mix die zich tot een origineel genre vormt dat steeds leidt tot een indrukwekkend live optreden.

 De combinatie van muziek, humor en charisma zorgt ervoor dat zowel publiek als muzikanten achteraf met een voldaan gevoel hun festival kunnen verderzetten of huiswaarts keren.

Prima Nocta speelt op zaterdag op Castlefest op Village Stage.

 

Brisinga

Laat het magische geluid van Brisinga je meevoeren naar andere werelden…

De psychedelische folk band Brisinga is ontstaan in 2014 en bestaat uit drie dames: Fanny (harp, vocalen, drum), Fabi (recorders, overtone fluit, hurdy gurdy, vocalen) en Sandra (cello, nyckelharpa, vocalen). Samen combineren zij folk muziek met moderne invloeden, zoals minimal en pop. 

Hun unieke composities vertellen verhalen over de natuur, mythen, en de archetype emoties die de mensheid achtervolgen sinds ons ontstaan. De muziek wordt geuit op verschillende folkloristische en soms eeuwenoude instrumenten zoals recorders, hurdy gurdy, harp, cello en nyckelharpa. Door hun drie stemmen te laten vervlechten ontstaat er ware magie die je meeneemt naar de nog onbekende bestemmingen van je fantasie.

Sinds de release van hun debuut album ‘Visa Nornir’ in 2017, heeft Brisinga een veelzijdig geluid ontwikkelt met een hint naar kamer muziek, dat zich op een breed publiek richt.

Een nieuw album zal tijdens de zomer en herfst van 2019 worden opgenomen en volgt begin 2020.

Brisinga speelt op vrijdag op Castlefest op Village Stage.

Scrum

Scrum

Zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, die elk optreden tot het uiterste gaan en er samen met het publiek voor zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren…

Een groot aantal feesten en festivals heeft in de afgelopen 12 jaar reeds kennisgemaakt met Scrum en iedere keer is het publiek – net als de band zelf – laaiend enthousiast. Scrum weet daarmee een groeiend aantal fans aan zich te binden.

Eind 2014 staat Scrum voor een tweesprong als de toenmalige zanger Skottie aangeeft te gaan stoppen. De band tussen de mannen blijkt sterk en de bandleden zijn geen van allen klaar met Scrum.

Vanaf 2015 komt er met zanger Léon Moorman een nieuwe energie binnen de band. Dit heeft grote invloed op de muzikale richting en de look & feel. De duidelijk nieuwe koers kenmerkt zich door een volwassener geluid, waarbij Scrum garant blijft staan voor eerlijkheid, enthousiasme en energie. In 2019 geeft Léon aan solo aspiraties te hebben. De band besluit daarop terug te gaan naar haar basis. Na 5 jaar keert Skottie terug en is Scrum back to basic!

De band bestaat uit: Skottie – Robin Slutter (zang, banjo, gitaar, mandoline), Marco (bas, piano, accordeon), Robin (gitaar, mandoline), Oscar (drums), Fred (bagpipes, tinwhistle) en Corné (viool, mandoline).

Scrum speelt op zaterdag op Forest Stage op Castlefest.

Muziekblokkenschema 2019

Vanwege veranderingen in de line-up zijn we momenteel het blokkenschema aan het herzien.

Nog even geduld dus…

 

Belga Boys, Rastaban, La Horde, Castlefest, 2019, Vana, Lisse, Keukenhof, België, Pagan Scene

Belga Boys

Belga Boys Party – La Horde, Rastaban & Friends

Neem de gekheid van de Belgen en de feestelijkheid van La Horde. Combineer dit met de energie van Rastaban, voeg speciale gasten en verrassingen toe en voila! Een avond gevuld met muziek, vriendschap en vrolijkheid om nooit te vergeten (zolang je natuurlijk niet teveel biertjes drinkt)! 
Als we je eens vertellen dat dit geen droom is maar realiteit?!

Dit jaar gaat er op Castlefest iets gebeuren waar de Belgische pagan scene niet eens van durft te dromen… La Horde en Rastaban slaan de handen in één en worden samen… the Belga Boys & Girls Party Band!

Met een selectie van hun eigen nummers in een feestlijk jasje, toveren ze vanaf de Meadow Stage het veld om in een danszaal! Zet je feestmuts op, trek je danschoenen aan en sta klaar voor een te gekke ervaring op zaterdagavond!

Velen van jullie kennen beide Belgische bands: La Horde gaat los met hun combinatie van feestlijke folk muziek, Disney en disco covers, sing-along revolution anthems, Middeleeuwse muziek met een twist en kussengevechten! Rastaban mengt Slavische, Keltische en Noorse tradities met Tribal Folk geluiden en energie. Voor één keer komen ze samen voor een speciale Belgische feestavond. Ben jij er bij?

The Belga Boys speelt op zaterdag.

Virelai Castlefest 2019 Village Stage

Virelai

Medieval folk uit Denemarken

Krachtige Middeleeuwse melodiën en poëtische Noorse ballades verpakt in een energiek en innemend optreden: dat is Virelai! 

Sinds 1999 tourt de band door Scanidinavië, Europa, India en Nieuw Zeeland met hun aanstekelijke vrolijke uitstraling. Deze top band uit Denemarken laat je met hun medieval folk gegarandeerd dansen, zingen en lachen!

Virelai speelt op zondag op de Village Stage.

asynje castlefest

Asynje

Asynje neemt je mee door de Noorse landschappen

Asynje neemt je mee door de Noorse landschappen en sfeer en betovert je met hun prachtige Noorse stem. De heerlijke fluit- en viooldeuntjes, blazen leven in oude Deense betoveringen, Viking gedichten en folklore. Dit in combinatie met de elektronische beats en de herkenbare natuurlijke drumset, creëert een complete wereld om in te dwalen.

De band hoort ook bij de pioniers van de Deense pagan folk scene sinds het begin van 2000. Met bandleden die ook spelen in onder andere Valravn, Sorten muld, Huldre, Heilung en Virelai, weet de band het publiek perfect mee te nemen. Ze zullen nu voor de 4e keer op Castlefest staan met hun historische instrumenten en jullie meenemen in oude viking dansen, spellen en gezang.

Asynje speelt op zaterdag op de Forest Stage.

russkaja castlefest

Russkaja

Dans op de vette Oostenrijkse polka beats van Russkaja

Russkaja is precies het tegenovergestelde van ‘easy listening’ muziek, Russkaja – schrik der verschrikkingen van alle Russische volksmuziek – staat voor vette Oostenrijkse polka beats. De leden van de groep zijn de meest illustere musici van het Alpengebied, die beschikken over een kleurrijke mix van culturele achtergronden. Ze gieten deze verschillende culturele invloeden in een postmoderne versie van de Russische folk en verspreiden hun eigenzinnige muziek door heel Europa.

De band stond al voor enorme menigtes op de grotere festivals van Europa. Ook zijn ze op de hardere festivals als Wacken Open Air (DE) een graag geziene gast. Sinds 2010 raast Russkaja ook over de Nederlandse podia, waaronder grote Bevrijdingsfestivals, Zeehelden, Big Rivers, Festival op ’t Eiland, Welcome To The Village, MadNes, Westerpop, Appelpop en de Zwarte Cross. Ook heeft de band al verschillende Nederlandse clubtours gedaan.

Twee jaar geleden (2017) bracht Russkaja hun meest recente plaat uit: ‘Kosmopoliturbo’ is een mix van de oude bekende polka ska, maar ook met knipogen richting gipsy, klezmer. Deze vrolijkt je sowieso op!

Russkaja speelt op zondag.

varend volk pyrolysis castlefest 2019

Varend Volk

Pyrolysis + Plunder = Varend volk 

Varend Volk is een groep jonge folkmuzikanten, die de handen ineen hebben geslagen. Tien muzikanten met akoestische instrumenten bestormen samen het podium en zijn erop gebrand om het publiek en elkaar mee te slepen in één grote muzikale trip. Dit jaar op Castlefest spelen ze voor het eerst een compleet nieuwe show, waarin ze hun oude vertrouwde nummers voorzien van een flinke dosis nieuwe energie en waarin spiksplinternieuwe nummers voor de eerste keer te horen zijn!

Pyrolysis, uit het zuiden van Nederland, laat haar publiek dansen op de chaos van het leven. En Plunder, uit het noorden, brengt al feestend een ode aan alle zwarte schapen. Combineer deze twee groepen vol jonge enthousiastelingen en je krijgt een wervelstorm aan passievolle folk!

Na een ontmoeting tussen de bands op Castlefest, waarbij ze erachter kwamen dat ze veel gemeen hebben, was er het idee om samen op te gaan treden. Dat liep uiteindelijk uit op een tour in de lente van 2018, op een groot theaterschip. Met deze zesdaagse tocht door Friesland, onder de naam Varend Volk Tour, deden ze elke dag een andere plek aan. 

Na het succes van deze tour is de wervelstorm nog lang niet uitgeraasd en valt er nog volop te genieten van de vernieuwende stijl van de beide bands. Vlugge Ierse tunes, zee shanties, ballades, en andere stijlen met invloeden van folk muziek over de hele wereld komen voorbij. Kortom: Vernieuwende folkmuziek, maar met het vertrouwde gevoel en de krachtige werking van de traditionele folk. 

In een opzwepende show word je even meegenomen uit je dagelijkse sleur. De liedjes over de mooie en minder mooie momenten in het leven laten zien dat je er niet alleen voor staat, en zorgen ervoor dat zowel het publiek als de muzikanten samen ervaren hoeveel energie er vrijkomt als gelijkgestemden samenkomen.

Varend Volk speelt op vrijdag op Meadow Stage.

rastaban castlefest 2019 lisse

Rastaban

Rastaban speelt prachtige nummers met een krachtige en evocatieve Tribal folk vibe

Rastaban wil met hun krachtige en evocatieve Tribal folk vibe, een heel bijzonder moment met het publiek delen op Castlefest.
Rastaban mengt keltische en noordelijke melodieën met Oost-europese invloeden, middeleeuwse deuntjes, traditionele liederen uit de Balkan en zelfs Oosterse elementen, gecombineerd met hun typische tribal touch en live-energie. Een goed voorbeeld van hoe culturele diversiteit een echte beleving van universaliteit kan worden door muziek.

Rastaban speelt op zondag op Meadow Stage.

Drusuna

Drusuna geeft de natuur een stem met hun Ritual Pagan Folk

“Met onze muziek zoeken we de verbinding met moeder aarde. Met Sjamanisme leggen we de link naar onze voorouders. In de moderne wereld zijn mensen hun connectie met de natuur verloren. Het is belangrijk dat we die connectie terugvinden en ons weer verbinden met de natuur… Drusuna verspreidt deze belangrijke boodschap in hun Ritual Pagan Folk muziek!”

We durven zonder twijfel te zeggen dat Drusuna een bijzondere luisterervaring is. Deze Pagan Folk band uit Portugal begon met het maken van muziek door enkel instrumenten te gebruiken die gemaakt zijn van hout, stenen en andere natuurlijke elementen. Door de muziek vanuit de aarde op te bouwen, klinkt de stem van de natuur nog duidelijker. Later zijn er een doedelzak en fluit bijgekomen. De eerste nummers zijn diep in het bos ontstaan, ver van mensen en enkel genieten en spelen met de ritmes en melodieën van de natuur.

Met het toevoegen van een didgeridoo en gitaar vormde Drusuna een officiële band. Na twee jaar vol repetities kwam daar het debuutalbum Kaytos Kom (2016). In deze conceptuele muziek reis je door eeuwenoude tijd en ruimte, naar een tijd waar men in verbinding stond met de natuur en zijn voorouders.

Drusuna verliet het bos en gaf optredens op folk festivals en andere podia in Portugal. Ze speelden voor het eerst in Nederland tijdens FantasyFest Rijswijk 2018.

Drusuna speelt op zaterdag op Meadow Stage.

Waldkauz

Laat je betoveren door oude mythen en legenden in de muziek van Waldkauz op Castlefest.

Nummers over eeuwenoude magie, de wijsheid van de natuur en de extase van dans. Het geluid dat van het podium komt is soms energiek en wild, maar kan tegelijkertijd ook sferisch en dromerig zijn. Het verbindende thema van oude mythen en legenden, hun krachten en geheimen zorgen klinken door in deze muziek. Dit alles is wat WALDKAUZ maakt.

Op zowel historische als moderne instrumenten combineren zij hun eigen composities met invloeden van de Europese folk muziek. Dansbare ritmes worden vervlochten met catchy melodieën en arrangementen met wel drie zanglijnen die het publiek betoveren.

In de lente van 2017 brachten zij hun album ‘Mythos’ uit en zetten daarmee een grote stap voorwaarts. Een verfijnd en extensieve productie resulteerde in aandacht en lof vanuit pers en luisteraars uit Duitsland en de rest van Europa. 

Ook hun debut-album ‘Komm mit’ werd zeer gewaardeerd. Met meer dan 6000 verkochte platen en een hoog tour gehalte heeft de fans een grote groep fans verzameld uit de middeleeuwse, pagan, fantasy en folk muziek scene.

Waldkauz speelt tijdens Castlefest 2019 op vrijdag en zondag op Village Stage en op zaterdag op Forest Stage.

Euzen

Euzen – alternatieve rock met Noorse ondertoon op Castlefest 

Euzen is ontstaan uit de samenwerking tussen van de Deense componist en producent Christopher Juul, en de Noorse zangeres en componiste Maria Franz. Live worden ze begeleid door de ervaren gitarist Harald Juul, de progressieve drummer Kristian Uhre en de energieke basgitarist Thomas Welin.

De band heeft sinds hun oprichting in 2008 al drie albums uitgebracht. Over de hele wereld spelen zo op folk- en popfestivals. Hun muziek kan het beste beschreven worden als alternatieve rock met een Noorse ondertoon. Het is experimenteel met een rijke verzameling organische geluiden met altijd een focus op de melodie.

De band speelt op vrijdag op de Forest Stage

folk

La Horde

La Horde presenteert een boodschap van liefde en feest in een sausje van folk en Rock ’n Roll!

La Horde staat op de kruising van middeleeuwse, paganistische, Keltische folk en funky disco Rock ’n Roll! Dit alles komt gepaard met heel veel humor en verrassingen. Een show van La Horde is meer dan alleen muziek, het is een gedeelde ervaring tussen publiek en band, waar van alles en nog wat kan gebeuren. Een onverwachte reis op een piratenschip, waar de vele avonturen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Wees niet verbaasd wanneer je opeens staat te dansen op oude jaren ’90 disco en dance hits, het hoort erbij! 
 
Met hun derde album ‘X’ op zak, brengt La Horde de boodschap van liefde, feest en plezier met als doel om muzikale kwaliteit en entertainment te combineren. Net als voorheen zal La Horde elk cliché uit de pagan folk muziek verdraaien tot nummers die zowel catchy als grappig zijn. Hebben jullie Ikeardruna al gehoord?
 
La Horde zorgt voor ultiem folk entertainment tijdens hun Castlefest show: ze zullen jullie gegarandeerd aan het dansen, lachen en drinken krijgen!
 
La Horde speelt op vrijdag op Meadow Stage.
Jaco Koster op Castlefest

Jaco Koster

Jaco Koster op Castlefest

Met de Schotse Doedelzak speelt Jaco Koster op Castlefest vele Schotse, Ierse en Keltische tunes voor u. De muziek wisselt sterk: van mooie, ontroerende slow airs, tot aanzwepende jigs en reels. Ook worden er veel vrolijke nummers gespeeld die bekend zullen zijn bij het publiek. De muziek neemt je op reis naar de Schotse Hooglanden en verder. Even komen luisteren is zeker de moeite waard!

Wil je luisteren naar Jaco Koster? Hij loopt met zijn doedelzak over het terrein. Het is dus maar een kwestie van tijd voordat je hem tegen het lijf loopt. Blijf gerust even staan om van de muziek te genieten!