Schrijversmarkt

Fantasy auteur Wouter van Gorp

Wouter van Gorp

Fantasy auteur Wouter van Gorp, winnaar van zilver op de Harland Awards

Fantasy auteur Wouter van Gorp (1990) is naast zijn beroep als docent klassieke talen werkzaam als schrijver van fantasy, sci-fi en historische fictie. Hij heeft boeken in eigen beheer uitgegeven en bij uitgeverijen en schrijft korte verhalen en romans. Zijn verhalen, of die zich nu afspelen in de Oudheid, de ruimte, een zelfverzonnen rijk of in een (versie van) onze hedendaagse werkelijkheid, bevatten altijd de nodige dosis humor.

Na zijn debuutroman The Wanderers – part I: Spinner’s soldier (2015), het eerste deel van wat een Engelstalige epic fantasy-reeks zal worden, heeft Van Gorp zich gericht op het schrijven van korte, Nederlandstalige verhalen. Hij schreef voor, en behaalde hoge plaatsingen bij, de verschillende verhalenwedstrijden die Nederland rijk is. In 2018 verscheen zijn tweede boek, een verhalenbundel getiteld Schemerwoorden.

In 2018 heeft Van Gorp zich aangesloten bij de schrijverscoöperatie en uitgeverij Nimisa Publishing. In 2019 zal een tweede editie van Schemerwoorden verschijnen bij deze uitgeverij.

Bezoek Wouter op de Castlefest 2019 schrijversmarkt

Geert van der Pol

Geert van der Pol werd op 18 juli 1962 in Rotterdam geboren, maar zodra hij naar buiten kon, waren zijn ouders hem voortdurend kwijt en vonden hem dan weer rijdend op een of andere pony terug. De drukte van de stad werd daarom al snel verruild voor een meer natuurlijke omgeving. Via Nijmegen, de Limburgse heuvels en de Franse kust belandde Geert in Breda waar hij al zwervend in de bossen rondom de stad opgroeide.

Naast zijn voorliefde voor de stilte, paarden en de natuur leefde er een andere, niet aflatende behoefte in hem: het verbeelden van wat hij ziet en ervaart en van wat in hem leeft. Als kind tekende hij met een stokje draken in het zand en hielden zijn ruiterbeeldjes van bijeengebonden takken de wacht over een schelpenprinses.

Zo ging zijn verbeeldende ontdekkingsreis verder en studeerde hij in 1990 af aan de HKA in Arnhem, richting vrije kunst.

Geert is nog steeds bij de paarden en de natuur in de leer, zijn levensgrote, van natuurlijke materialen gemaakte diersculpturen staan verspreid in het land en er worden nog dagelijks met een stokje tekens op papier gekrast…

In 2019 verschijnt bij Celtica Publishing het geïllustreerde sprookje De Bloemenvloek, een verhaal met een diepere grond dat het zowel geschikt maakt voor volwassenen als voor kinderen.

De Bloemenvloek is een bijzonder project van Mischa van Broekhoven als schrijfster van het verhaal en kunstenaar Geert van der Pol als de ontwerper van het beeldwerk en vormgever van het binnenwerk en de tekst.

fantasy schrijfster Femke de Vos

Femke de Vos

Houd je van fantasy, romantiek, intriges en politieke spelletjes? Dan zijn de boeken van fantasy schrijfster Femke De Vos iets voor jou!

In De Kronieken Van Riona neemt ze je mee naar een rijk waar goden en godinnen een onderlinge machtsstrijd uitvechten, waar niemand te vertrouwen is en de liefde nooit over rozen gaat.

Met haar bloemrijke stijl, uitgediepte personages en sterke vrouwelijke hoofdrollen vormt haar werk een gedroomde overhang naar de volwassen literatuur.

Jonge fans, wees bij dezen gewaarschuwd! Een vaak voorkomende klacht is dat de ouders van lezers met de boeken aan de haal gaan voor je ze hebt uitgelezen. Dit zijn echt boeken voor het hele gezin!

Biografie:
Femke De Vos (1990) is een doorzetter. Haar grootste verwezenlijking en trots is dat ze kan schrijven. Femke De Vos heeft namelijk dyslexie met gestoorde automatisering. Hierdoor heeft ze moeilijkheden met lezen en schrijven. Toch laat ze zich hier niet door tegenhouden.

Op haar zestiende verscheen haar eerste boek Naar Kamalla toen ze nog economie talen studeerde. Aan de universiteit Gent behaalde ze vervolgens haar master in de criminologische wetenschappen en publiceerde ze het eerste deel van De Kronieken van Riona.

Momenteel werkt Femke De Vos als strategisch analist voor de federale politie. Hier analyseert ze criminaliteitscijfers voor het arrondissement Halle-Vilvoorde en laat ze de ideeën voor allerhande misdaadverhalen over zich heen komen.

Van De Kronieken van Riona zijn reeds twee delen verschenen bij Celtica Publishing. Het is de bedoeling dat deel drie in 2019 verschijnt. Bezoek fantasy schrijfster Femke de Vos op de Castlefest schrijversmarkt.

Fantasy schrijfster Atalanta Nèhmoura

Atalanta Nèhmoura

Fantasy schrijfster Atalanta Nèhmoura creëert adembenemende fantasy

Atalanta Nèhmoura is een bekende Nederlandse fantasy auteur. Haar serie de kronieken van Ulriach de Waanzinnige omvatten inmiddels al zes delen, aan deel zeven wordt gewerkt. Het is een epische queeste waarin vriendschap, liefde, vergeving en loyaliteit een belangrijke rol spelen. Haar verhalen kenmerken zich door een vlotte schrijfstijl en zijn zeer beeldend. Haar werelden zijn goed uitgedacht en omvatten verschillende volkeren en culturen. Volgens velen een genot om te lezen.

Voor Dromen en Demonen, een manuscripten wedstrijd van uitgeverij Luitingh, schreef ze de Erfwachter, een verhaal dat de top 5 haalde en inmiddels door Nimisa is uitgegeven.

Verder staan er de komende tijd nog twee kinderboeken op de planning die ze samen met Mark van Dijk en Marieke Frankema zal uitbrengen, als laatste wens van Melanie, een jonge vrouw die inmiddels is overleden aan het Louis Bar syndroom.

Bezoek fantasy schrijfster Atalanta Nèhmoura op de Castlefest schrijversmarkt.

Rianne Werring

Nimisa auteur Rianne Werring presenteert haar eerste roman

Rianne Werring (1988) is literatuurwetenschapper en manuscript dokter bij www.midgard-manuscripten.nl. Eind 2018 kwam Van Hoofdletter tot punt. Bullet Journal voor Schrijvers uit: een boekje met leuke opdrachten, fijne lijstjes en tal van tips en trucs voor beginnende en ervaren schrijvers. Haar eerste roman, een bewerking van de Mozarts opera De toverfluit, verschijnt dit voorjaar!

Rianne Werring is aanwezig vanuit uitgeverij Nimisa. Loop bij haar langs tijdens de Castlefest 2019 schrijversmarkt voor al je vragen over het schrijven van een (fantasy) verhaal.

Fantasy auteur Marieke Frankema

Marieke Frankema

Fantasy auteur Marieke Frankema is als een spin in een web

Als een spin in een web weeft Marieke Frankema alle verschillende aspecten van haar leven aan elkaar. Ze schrijft, zingt, acteert, danst, doceert, spreekt stemmen in en heeft daarnaast een druk gezinsleven.

Mariekes passie ligt in het vertellen van verhalen, zowel op papier als op het podium. Op toneel speelt ze diverse rollen en zingt ze als leadzangeres in verschillende dinershows. Ze kroop in de huid van onder meer keizerin Elisabeth en Barbie.

Er verschenen tot dusverre verschillende korte verhalen en vijf boeken van haar hand. Boek nummer zes en zeven worden verwacht in 2019.

Het is haar missie om de wereld een stukje mooier te maken. De sprankels van magie, die zelfs in het alledaagse te vinden zijn, brengt Marieke in haar verhalen met liefde naar voren. Zo geeft ze de gewone wereld net dat beetje meer glans, en laat ze haar lezers genieten.

Bezoek fantasy auteur Marieke Frankema op de Castlefest schrijversmarkt.

fantasy schrijfster Cathinca van Sprundel

Cathinca van Sprundel

Oude mythen komen tot leven dankzij fantasy schrijfster Cathinca van Sprundel

Fantasy schrijfster Cathinca van Sprundel (1989) brengt oude mythen en legenden weer tot leven met haar verhalen. Vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden was ze al verliefd op schrijven. Met haar fantasy debuut ‘De Vrouwe van Myrdin’ (2017) wist ze al vele lezers van jong tot oud te betoveren.

(Keltische) mythen, sagen en sprookjes zijn haar belangrijkste inspiratiebron. Deze zomer verschijnt haar nieuwste novelle: ‘De held van Anwyn’, een spannend verhaal dat net als ‘De vrouwe van Myrdin’ is gebaseerd op de Mabinogion, een verzameling mythen uit Wales. Verwacht een spannend avontuur, vol bijzondere personages, een magische Andere Wereld, met een vleugje humor en meer.

Bezoek Cathinca van Sprundel op de schrijversmarkt tijdens Castlefest en ontdek de magie.

fantasy schrijfster Mischa van Broekhoven

Mischa van Broekhoven

Mischa van Broekhoven (1972) werd geboren in Hulst en groeide op in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen. Als kind hield ze van dieren en verhalen die haar konden laten wegdromen. In een schriftje dat ze later terugvond, stonden de drie landen waar ze ooit naar toe wilde gaan: Tanzania, Argentinië en Lapland.

Als puber maakte ze lange wandelingen met haar hond langs de Schelde, maar haar liefde voor boeken werd even geparkeerd. Die pakte ze weer op toen ze Spaanse taal- en letterkunde ging studeren in Nijmegen, net als haar reislust. Ze begon in Indonesië en bezocht daarna tal van landen, waaronder twee van haar lijstje: Tanzania en Argentinië.

De innerlijke onrust was ook terug te vinden in het werk en de bezigheden die ze na haar studie had: ze werkte bij een reisbureau, als vertaler, ze onderzocht merken, volgde een cursus Welsh en deed vrijwilligerswerk met katachtigen en bruinvissen. Het leek een rommelige periode maar de belangrijkste elementen zaten er eigenlijk altijd in: boeken en taal, natuur, en landen om bij weg te dromen.

In die periode ontdekte ze ook haar grootste passie en begon ze met een cursus kinderverhalen schrijven, gegeven door Bibi Dumon Tak. Daarna ging ze verder met een schrijfgroep onder haar leiding.

Met de komst van haar dochter is er een rustigere periode aangebroken. Mischa woont en werkt nu al geruime tijd in de Randstad. Wel worden er plannen gesmeed om ooit nog eens een keer naar Lapland te gaan…

In 2019 verschijnt bij Celtica Publishing het geïllustreerde sprookje De Bloemenvloek, een verhaal met een diepere grond dat het zowel geschikt maakt voor volwassenen als voor kinderen.

De Bloemenvloek is een bijzonder project van Mischa van Broekhoven als schrijfster van het verhaal en kunstenaar Geert van der Pol als de ontwerper van het beeldwerk en vormgever van het binnenwerk en de tekst.

Fantasy schrijfster Pepper Kay, fantasy schrijver, fantasy boeken, castlefest

Pepper Kay

Fantasy schrijfster Pepper Kay is aanwezig op de Castlefest 2019 schrijversmarkt

Pepper Kay: “Wanneer ik geen strakke deadlines heb voor mijn vertaalopdrachten, duik ik graag in een andere wereld. Ik doe dat door het schrijven van science fiction detectives, fantasy-verhalen en thrillers met een ‘randje’, zoals mijn kersverse boek Retour Spitsbergen. Bovendien vind ik het heerlijk om bezoekers op evenementen en beurzen te vertellen over de personages en werelden die ik heb gecreëerd.”

Nieuwsgierig geworden naar Pepper Kay? Kom dan langs op de schrijversmarkt en blader naar hartenlust door haar boeken en vraag haar alles over de bijzondere werelden die zij creëert. 

Fantasy schrijfster Patty van Delft, Celtica Publishing, Castlefest

Patty van Delft

Fantasy schrijfster Patty van Delft brengt haar prachtige verhalen naar de Castlefest schrijversmarkt

Patty van Delft is de auteur van de Nederlandstalige Drägan Duma trilogie, waarvan het eerste deel is bekroond met de derde plaats in de Hebban Fantasy Awards.

De boeken, Zij Die Hoort, Bondgenoten & Verraders en Het Zwarte Kristal, zijn uitgebracht onder het vaandel van Celtica Publishing en vertellen het verhaal van Jill, een zestienjarig meisje dat na haar roerige jeugd op de parallelle planeet Drägan Duma terechtkomt waar de mensen een verbond zijn aangegaan met de draken. Een magisch en meeslepend verhaal vol emoties!

Vorig jaar is Drägan Duma – Een Onbreekbare Band gepubliceerd, een standalone die zich 330 jaar voor de trilogie afspeelt en het eerste verbond tussen mens en draak beschrijft. Het is een verhaal over moeilijke keuzes, angst voor het onbekende, diepe banden aangaan en een wanhopige strijd om te overleven.

De boeken van Patty zijn geschikt voor lezers vanaf een jaar of vijftien, maar kunnen ook volwassen fantasyliefhebbers zeker bekoren.

Tevens heeft Patty twee Engelstalige gedichtenbundels gepubliceerd: My Wings en My Whisperings.
De collecties bestaan uit duistere poëzie over eerlijke en rauwe emoties waar licht en hoop soms doorheen schemert.

Bezoek Patty van Delft op de schrijversmarkt tijdens Castlefest 2019.

labyrint wereld van Dizary, schrijversmarkt, Castlefest, fantasy boeken, fantasy schrijvers

Dizary

Stap in de labyrint wereld van Dizary, en verdwaal in een droom vol boeken, kunst en spellen

Dizary is een project bedacht door Patrick Kerkhof. In deze labyrint wereld verdwaal jij de komende jaren in de vorm van boeken, kunst en spellen. Gastauteurs, kunstenaars en muzikanten werken aan dit project mee. Ze dragen allemaal bij aan de droom die wij samen gaan bouwen. Een droom speciaal voor jouw werkelijkheid. Met verbeeldingskracht ga je vooruit.

De wereld van Dizary is een groot labyrint waarin diverse fantasy verhalen afspelen. Elk verhaal is afzonderlijk te lezen, maar ze hebben altijd een link met elkaar. Patrick begon in 2016 met het project met zijn boek Dizary – Het levende systeem. In dit verhaal ontmoeten zes vreemden elkaar bij een vredesgilde. Ze hebben allemaal zo hun geheimen en toch ook iets gemeen: een magisch strafteken op hun hand. Ze krijgen zeven dagen de tijd om een goede daad te verrichten anders sterven ze.

Inmiddels hebben auteurs Johan Klein Haneveld en Jasper Polane zich bij het project aangesloten. De novelle Acmala van Johan verscheen eind 2018. In dit verhaal gaat er een expeditie in de wouden van Gesmèr opzoek naar de bron van de reuzenmot, die ook een belangrijke rol speelt in het boek van Patrick. De expeditie loopt uiteraard uit de hand. Het project van Jasper is nog in ontwikkeling.

Benieuwd geworden naar de labyrint wereld van Dizary? Loop zeker bij ze langs op de schrijversmarkt!

Schrijfster Carine J.A. Maes, fantasy, Celtica Publishing, Castlefest, Fantasy schrijfster

Carine J.A. Maes

Schrijfster Carine J.A. Maes neemt je op de schrijversmarkt mee naar betoverende werelden

Ik schrijf sprookjesachtige verhalen. Laat je meevoeren naar een betoverend universum, bevolkt met personages die zowel mens als vogel zijn. Ontmoet sprekende katten, bliksemvangers, bijgelovige noorderlingen en wulpse heksen.

Maar wees voorzichtig, in mijn verhalen kun je verdwalen. Ze zouden waar kunnen zijn, wie weet gaan ze wel over jou.

Ze vertellen met vurige tongen over heldhaftigheid en liefde, over angst, twijfel en verwarring. Rechtlijnigheid en driehoeksverhoudingen. Gevonden en verloren liefdes.

Ik ben Carine J.A. Maes en schrijf voor iedereen die in magie wil geloven. Mijn eerste boek uit de reeks ‘Verhalen van de Lacune’ verscheen begin juli 2018 bij Celtica Publishing. ‘Raaf’ is een mengvorm van fabel, absurd sprookje en fantasy. Het bevat esoterische elementen, verwijzingen naar zelfhypnose, kruiden en meditatie. Het is een spannend, vlot lezend boek. Het legt zijn wereld voor je open. Het wacht op jou.

Benieuwd naar de verhalen van schrijfster Carine J.A. Maes? Kom langs op de schrijversmarkt tijdens Castlefest.

schrijfster Esther Wagenaar, Celtica Publishing, sciencefiction schrijver, fantasy

Esther Wagenaar

Schrijfster Esther Wagenaar brengt haar Science Fiction Fantasy serie naar de schrijversmarkt van Castlefest

Esther Wagenaar (geboren in Den Helder, Nederland) is auteur van de SF/fantasy-serie Terra 7. De serie speelt zich af op een oude Aardse kolonie waar men een ideale samenleving zou vormen en waar 500 jaar geen contact mee is geweest. Als wetenschappers gaan kijken hoe het de kolonisten is vergaan, stranden ze op de planeet. Ze raken steeds dieper betrokken bij de bewoners die door genetische manipulatie er net zo extreem uit zien als de planten en dieren op Terra 7.

Esther groeide op in een creatief gezin. Haar vader verzamelde sciencefiction boeken en ze kwam dan ook al vroeg met het genre in aanraking. Toen ze door ziekte begin twintig thuis kwam te zitten, was haar manier om te ontsnappen uit de harde werkelijkheid het verzinnen van verhalen. Zo ontstond het verhaal van Terra 7 dat in negen maanden op 1022 A4tjes werd opgeschreven.

Pas 25 jaar later pakte ze het verhaal weer op en stuurde het voor een tekstbeoordeling naar Celtica Publishing. Inmiddels is in februari 2018 het eerste deel van Terra 7 Het groene kristal verschenen. Najaar 2019 volgt Het Huis van de Roos en in 2020 het laatste deel: Het antiparadijs.

Bezoek Esther Wagenaar op de schrijversmarkt tijdens Castlefest 2019.

Gé Ansems

Gé Ansems is het brein achter de Castlefest Kronieken. Van huis uit is hij toneelspeler. Tijdens zijn toneeltijd was hij nauw betrokken bij de oprichting van de wijkkrant Transvaal in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Hij heeft bijna zijn hele werkzame leven als journalist doorgebracht.
Daarnaast is hij altijd actief geweest als schrijver en dichter en publiceerde poëzie en proza in diverse literaire bladen. Zo publiceerde hij in 1996 al twee korte verhalen in de verhalenbundel ’12 Pareltjes’ van uitgeverij Servicepost. In 2003 debuteerde hij met zijn dichtbundel ‘Glooiing in het laagland’ en in 2009 werd zijn gedicht Zeezicht opgenomen in de verzamelbundel ‘De zee is van iedereen’. In de hierop volgende jaren zouden zijn gedichten in verschillende bundels opgenomen worden. Hij publiceert nog altijd regelmatig poëzie en proza op de website ‘Schrijvers tussen de kassen’ en heeft zijn eigen vertelvoorstelling ‘De Slangfluit’ waarbij hij royaal gebruikt maakt van theatrale middelen. Begin jaren tachtig deed Ansems mee aan het hoorspel ‘De Hobbit’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Tolkien, dat door de NCRV werd uitgezonden.
 
In  2006 zou zijn eerste boek uitgegeven worden, getiteld ‘Dikke Tot en de Geinkwezels’. Bij Macc zijn ondertussen drie boeken van hem verschenen, waaronder twee boeken uit de serie Dikke Tot en recent het eerste deel van de Castlefest Kronieken, een fantasyserie die zich op het bekende festival Castlefest afspeelt. Gé Ansems onderscheidt zichzelf door zijn humoristische en inventieve schrijfstijl. Zijn nieuwste roman Zieleneiland is een aangrijpende reis in het voorportaal van het hiernamaals en zonder meer zijn beste roman tot nu toe.

Sophia Drenth

Een huiveringwekkende nachtmerrie zorgde er vijf jaar geleden voor dat Sophia Drenth van schrik weer begon te schrijven na een jarenlange schrijfpauze. Inmiddels telt haar reeks Bloedwetten twee novelles en drie romans.

Heb je jouw boeken het liefst een beetje duister? Dan ben je bij Sophia aan het goede adres! De Ath’vacii uit Bloedwetten zijn kille rotzakken, verleidelijke bloedzuigers die stervelingen graag manipuleren. Sommige monsterlijk, andere beeldschoon.

Sophia’s werk kenmerkt zich door de psychologische diepgang en het niet wegkijken wanneer het verhaal om geweld of erotiek schreeuwt, maar er is ook ruimte voor romantiek, liefde en een caleidoscoop van emoties.

Een vraag die haar blijft bezighouden: Wat maakt van iemand een monster? Om antwoorden te vinden begeeft ze zich geregeld in de schemerzone tussen goed en kwaad.

Haar werk viel meerdere malen in de prijzen, waaronder de Bastaard Fantasy Award, The Indie Award, Edge.Zero en de Millenniumprijs. Zij is schrijver en uitgever bij Staaldruk. Luitingh-Sijthoff, Quasis uitgevers en Dutch Venture Publishing publiceerden diverse korte verhalen van haar hand.

Kom gezellig langs op de schrijversmarkt voor een babbel en een krabbel. Sophia bijt niet, tenzij ze honger heeft. Dus beter het zekere voor het onzekere nemen en wat te knabbelen meebrengen. Krokant gebakken kaantjes van vers jong kindervlees, daar is ze dol op.