Schrijversmarkt

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom (1971) schrijft al sinds zijn jeugd sciencefiction en fantasy. Zijn eerste boek, De legende van de Zwarte Wolven, verscheen in 2005. In 2015 werd zijn negende boek gepubliceerd: Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? (samen met Debbie van der Zande), een schrijfgids voor beginnende auteurs. Zijn tussenliggende boeken en de ongeveer tachtig gepubliceerde verhalen varieerden van historische fictie, humoristische fantasy en een rechtbankthriller tot sciencefiction, horror, fabels en hedendaagse fictie.

Naast schrijver is Lindeboom Taekwon-Do leraar (6e dan zwarte band, co-hoofdinstructeur van Sung Zang in Groningen), jurist, redacteur (Hebban.nl en de Halloween Horror Verhalen bundel), schrijfdocent (Schrijversacademie) en voorzitter van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre.

Adrian Stone

Adrian Stone is het pseudoniem van Ad van Tiggelen (1958), voorheen senior investment-bankier bij de ING. Stone weet als geen ander religieuze en historische zaken op een spannende manier te verwerken in zijn klassieke fantasy-verhalen.

Stone werd bekend met zijn Duivel-trilogie en Rune-tweeluik, waarvan inmiddels al meer dan 25.000 boeken werden verkocht. Stone werkt momenteel aan de Magycker-trilogie, waarvan het eerste deel, De Klauw, laaiend enthousiast werd ontvangen door pers, boekhandel en lezer.

‘Kom maar op het volgende deel.’
Sandra Gaarthuis, Van der Meulen’s boekhandel, Alkmaar over De Klauw

‘Ik heb deel 1 net uit en baalde dat de vervolgdelen nog niet uit zijn.’
Sherene Ahsmann, Boekhandel Heinen, Den Bosch over De Klauw

Alwyn Hamilton

Alwyn Hamilton is in Toronto, Canada, geboren, maar groeide op in Frankrijk. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Cambridge. Alwyn spaart graag gebonden boeken, wat niet zo handig is als je vaak verhuist. Ze is zeer actief op social media en onderhoudt intensief contact met haar lezers.

‘Een reuzespannend boek met een vrouwelijk karakter dat niet bang is voor pistolen en wat actie.’
7Days over Rebel in de woestijn

‘Superspannend boek en een aanrader voor de fans van De Hongerspelen en De selectie.’
Girlz over Rebel in de woestijn

hex

Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt (1983) won als eerste Nederlander in 2015 de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award voor zijn verhaal The Day the World Turned Upside Down (verschenen in de e-bookbundel Gebroken Spiegels als Vis in de fles), én werd genomineerd voor de World Fantasy Award. Met zijn roman HEX (2013) heeft hij inmiddels wereldwijd succes. In 2016 verscheen het boek bij grote uitgeverijen in de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Brazilië en vele andere landen. Productiemaatschappijen in L.A. werken aan een verfilming en er zijn plannen voor een graphic novel.

Ook Olde Heuvelts korte fictie heeft alleen al in China een publiek van meer dan een miljoen lezers en is ook verschenen in het Engels, Japans, Pools, Italiaans en Roemeens. Hij werkt nu aan zijn nieuwe roman.

‘Briljant en volstrekt origineel.’
Stephen King over HEX

HEX is griezelig, pakkend en origineel.’
George R.R. Martin

Robin Hobb, Castlefest, Fantasy

Robin Hobb

De Amerikaanse schrijfster Robin Hobb heet in werkelijkheid Megan Lindholm. Na een studie communicatiewetenschappen aan de universiteit van Denver schreef ze onder haar eigen naam een indrukwekkend oeuvre bijeen, van urban tot traditionele en prehistorische fantasy. De erkenning van haar talent kwam pas toen ze onder het pseudoniem Robin Hobb begon te schrijven en het eerste deel van De Boeken van de Zieners – Leerling en Meester – verscheen. Deze trilogie werd vorig jaar door uitgeverij Luitingh-Sijthoff na een lange periode van afwezigheid opnieuw uitgebracht. Nu, meer dan twintig jaar sinds het verschijnen van die oorspronkelijke drie boeken, is Robin Hobb een van de meest succesvolle en oorspronkelijke fantasyschrijvers van de afgelopen eeuw. In het recent verschenen De Boeken van Fitz en de Nar keerde Hobb voor het eerste sinds lange tijd terug naar de wereld van haar meeste geliefde personages, en kwam daar mee een (voorlopig) einde aan het avontuur van FitzChevalric Ziener.

“Elke nieuwe roman van Robin Hobb is er een om te vieren.” 
George R.R. Martin

Meer informatie volgt binnenkort.