Overig

House of Wax

Winter is coming, this summer

House of Wax Entertainment creëert speciaal voor Castlefest een Game of Thrones experience, waarin je je mee kan laten voeren en deze wereld ultiem kan beleven.

Treed binnen en baan je een weg door de verschillende koninkrijken, maak kennis met de inwoners van deze werelden en geniet van hun kunsten die ze je graag tonen en met je delen zoals handwerken, muziek maken, dansen, leer vechten als een echte Dothraki en neem plaats op de Iron Throne.

Welkom in de wereld van Ice and Fire!

Natura Florissima!

Medusa’s Wereld presenteert: Natura Florissima!

Waar vorig jaar door “Het Schimmenrijk” hard gewerkt en gezocht werd in de verschroeide aarde die was achtergelaten door “De Drakenrijders”, daar lijkt dit jaar haar magie en de vruchtbaarheid het werk gedaan te hebben.
 
Immers: alles wat sterft, brengt leven. Alles wat was, zal wederkeren, al is het in een andere vorm. Dit jaar vieren de leden van Medusa’s World de wedergeboorte. Zacht en rustig laten ze alles tot bloei komen, in de kasteeltuinen. Dit jaar wil Medusa de kwetsbaarheid laten zien, die toch o zo krachtig is in haar schoonheid, en geven de spelers een ode aan de Natuur.
 
Want: Als de bloemen uit hun knoppen barsten, als iedereen gaat baden in het gouden zonlicht, en het volle fruit uit bomen en struiken ploft, dan realiseren we ons, dat als de Natuur Floreert, met dat het meeste waardeert…

De Groene Fee

Medusa’s wereld presenteert: de Groene Fee

Ook de Groene Fee is dit jaar weer van de partij met haar bitterzoete drankjes! Laat je verleiden door deze Groene Muze, ze inspireert je vanaf haar rollende schilderijtje; haar magische ritueel vervoert je en neemt je mee in een verrassende droomwereld. Neem een slok en bevind je op de plek waar dichters, schilders, kunstenaars en fantasten inspiratie vonden in haar gifgroene licht…

Florisimo Castlefest 2019

Florisimo

Ontmoet Florisimo in als zijn geflipt- en blijheid

Deze drama queen met zijn gespleten persoonlijkheid overleefde het duister van de nacht.
Een emotionele tsunami werd bijna zijn einde.
Hij weigerde te rotten toen hij levend begraven werd.
Klaar om zijn geflipt- en blijheid opnieuw te verspreiden en zich aan te sluiten in de roedel.

Dutch Warbow Society Castlefest

Dutch Warbow Society

Maak kennis met de traditie van de traditionele handbogen

De Dutch Warbow Society laat mensen kennis maken met de traditie van de traditionele handbogen. 

We willen bezitters van traditionele handbogen, jachtbogen, middeleeuwse Engelse oorlogsbogen en andere klassieke handbogen de kans geven om andere schutters te ontmoeten en van elkaar te leren. Daarom organiseren we verschietingen, clinics, en informatievoorziening. Het DWS Research team onderzoekt onder andere archeologische vondsten.

Om het publiek op evenementen kennis te laten maken met de Engelse Longbow heeft de DWS een speciaal demonstratieteam opgericht. Men heeft hier de mogelijkheid zelf een keer, onder begeleiding, te schieten met een boog. Dit is voor zowel kinderen als volwassenen erg leuk om eens te doen.

Dit demonstratieteam laat zien wat de uitwerking van dit soort pijlen op diverse materialen is. Verder laten zij zien hoe groepen boogschutters op het veld door de dienstdoende commandant geleid werden.

Greenthingz in een nieuw jasje: Playmates

Greenthingz in nieuw jasje: PLAYMATES!

Greenthingz is meer dan ‘Groen’! Natuurlijk kennen de meeste mensen ons als de groene ‘garbage
goblins’ die het festival terrein vrij houden van zwerfafval… maar we zijn zoveel meer! Dit jaar willen we
ons eens van een andere kant laten zien. Onze passie is vooral spelen met mensen! En aangezien we dit
jaar worden gevraagd om op het heetste stukje terrein te werken, hebben we onze groene hoofden bij
elkaar gestoken.
En we gaan ons aanpassen, we schminken ons ‘menskleurig’! En omdat we best wat tegendraads zijn
hebben we onze piraten kleren uit de kist getrokken. En in samenwerking met “Jolly Pirates”, gaan we
lekker spelen met al die leuke, dwaze en doorsnee mensen op Castlefest! Je kan ons vinden op meadow
fields, het terrein voor de echte ‘die hards’! In onze hoedanigheid van ‘Playmates’ kan je een spelletje met
ons spelen! Denk aan ouderwetse pub spelletjes, die je ook met een benevelde brein kun
spelen…..misschien nog wel beter! En als je echt je best doet? Dan mag je op de ruilkar van de Playmates
een prijs uitzoeken…..maar ‘m mee krijgen dat is weer een andere tak van sport!
Greenthingz en Jolly Pirates wensen jullie een onvergetelijk Castlefest!

steamnation Castlefest steampunk

Steamnation

Ontmoet de crew van de BSS Phoenix

Steamnation is geen typische steampunk groep. We zijn geen individuen in een groep maar een hecht team, onder het bewind van Captain Glenwell. Als crew op ons luchtschip de BSS Phoenix, verzorgen we officieel al uw transport, een beetje minder officieel smokkelen we alles wat onder de radar dient te blijven. Ieder van ons heeft een eigen achtergrond, die ooit kruiste en met elkaar verweven geraakte. We werken als één crew, elk met onze eigen expertise, om elke job tot een succesvol einde te brengen.
Onze Captain is de drijvende kracht achter de crew. Hij vindt nieuwe jobs en zorgt ervoor dat we betaald worden. Verkenner en navigator John A.Wander plant onze trips en zorgt dat we geraken waar we moeten zijn. Absinthologist James smeert onze kelen; hij zal je inleiden in de wondere wereld van Absinthe en de mysteries errond ontrafelen. Maar let op; eens hij begint, is er geen stoppen meer aan en krijg je de volledige geschiedenis van deze groene vloeistof te horen.
Wanneer we stukken verliezen, naait Dokter Elizabeth Brassbridge die er opnieuw aan, zodat we ons hoofd niet verliezen. Ze is ook steeds te vinden voor een spelletje Game of Graces of een ander Victoriaans spel. Daarnaast is ze ook Tiffin master bij onze verfijnde Victoriaanse Thee duels. Deze kunnen heel hachelijk worden, maar blijven steeds beschaafd. Probeer gerust onze nr1 te verslaan!
Blijf uit de buurt van Mr Brown, onze kok. Hij is zo gek als het maar kan zijn! Hij zal je zonder verpinken doen doorslaan. Maar de zaken die hij in zijn kombuis klaarmaakt zijn verdomd lekker!
En dan komen we bij ondergetekende, Nathaniël L. Hetfield, chronicler van Steamnation. Ik ben misschien wel één van de normaalste mensen van de crew (kuch..). Ik sta in voor onze kronieken. Ik waak over onze reputatie en schrijf onze avonturen neer voor toekomstige generaties. Je vindt ze tussen de prullen op mijn bureau. Maar wees op de hoede voor m’n camera, want hij legt je heden, verleden en toekomst vast op film. Ik zal je proberen te verleiden tot een steamfie.
De crew en ik nodigen je uit op onze krankzinnige avonturen. Vervoeg ons voor High Tea met biscuits en roddels, of voor een praatje over steampunk.

CoZaCrea

CoZaCrea Peculiar Creations

Al weer enige jaren een graag geziene entertainer op Castlefest. Met zijn zelf ontworpen creaties trekt hij ieder jaar weer een groot aantal toeschouwers naar zijn wonderlijke machines.
Projecten in de steampunkscene en voornamelijk gemaakt van afval of afgedankte materialen.

Hoe langer U er naar kijkt, hoe meer u gaat herkennen.
Kom even langs op het veld en laat je verrassen door de fantasierijke elementen bij CoZaCrea Peculiar Creations.

Igor's Googelsjo Castlefest magie

Igor’s Googelsjo

Igor’s Googelsjo – een hilarische show met alchemie, magie en een disfunctionele werkrelatie

Igor en de professor zijn weer terug op Castlefest met hun lab vol bijzondere proefjes en experimenten.
Igor’s Googelsjo is een wonderlijke show waarbij Igor zo goed mogelijk de professor probeert te assisteren in zijn werk. Maar dit gaat lang niet altijd goed…
Kom kijken, lachen, gieren en brullen naar een show met alchemie, magie en een disfunctionele werkrelatie.

Tijden staan vermeld bij de show, dus loop vooral langs om te kijken wanneer zij er zijn…

KLOEK Castlefest straattheater interactief

KLOEK

KLOEK. Een interactieve straattheatervoorstelling. Of anders gezegd: een kloeke, mobiele installatie die alleen met medewerking van dappere omstanders op straat tot leven komt…

Terug naar de basis. KLOEK als onvervalst installatietheater. Niks verstopt, niks gesmukt. Robuuste constructies, basale mechanieken. Bevattelijk en transparant. De tijdloze kracht van eenvoud.

Puur. Staal en hout. Natuur- en menskracht. Sterke handen van groot en klein trekken aan de touwen om de geluids-instrumenten te laten klinken en de marionet te laten vliegen. Vrij als een vogel.

Stoer en subtiel samenspel tussen mens en machine brengt beeldpoëzie met spierballen. Even ingetogen als uitbundig wordt de verbeelding geprikkeld en de fantasie een moment tastbare werkelijkheid.

the aviator crew castlefest steampunk

The Aviator Crew

The Aviator Crew

Maak kennis met The Aviator Crew! Een bont groepje steampunkers, die je van harte verwelkomen in hun kampement. Stap binnen in hun grote paviljoentent en doe mee met hun favoriete bezigheid. Zeker voor een Tijdreiziger is er altijd tijd voor een spelletje! Neem plaats aan een van de tafels en daag een van de crewleden (of iemand anders) uit voor een potje. Wat te denken van bijvoorbeeld oud-Hollands tafelhockey, of Rattenval?

Mochten spelletjes niet je ding zijn, stap dan gerust binnen in een van de slaapvertrekken. The Aviator Crew vertelt graag over alle spullen die ze hebben meegenomen van hun reizen. Ook kunnen alle Tijdreizigers, beginnend of gevorderd, hun Tijdreispaspoort hier laten afstempelen. De crew is op Castlefest voor iedereen, jong en oud!