Middeleeuws Spektakel

ridder

Bataille

Bataille presenteert u: epische ridder show gevechten!

Bataille is terug op Castlefest. Ook deze keer staat dat weer garant voor epische show gevechten, vergezeld door het geluid van zingend staal, pijnkreten en snedige opmerkingen van de Toernooimeester. Deze keer komen de ridders bij elkaar om het testament van Heer Marc de Quillan te bespreken,  met daarin de verdeling van zijn landerijen en bezittingen, mocht hij komen te overlijden. Wat kan daar nou misgaan?  
 
Benieuwd naar al het vermaak op het middeleeuws spektakel veld? Bekijk hier de andere activiteiten.
La Rosa d'Acciaio op Castlefest

La Rosa D’Acciaio

La Rosa D’Acciaio op Castlefest

Stuntgroep La Rosa d’Acciaio is al langer bekend bij Castlefest. Met hun epische combinatie van middeleeuws en modern zwaardvechten, keren ze dit jaar terug naar ons festival. Neem zeker een kijkje bij La Rosa D’Acciaio op Castlefest!

La Rosa D’Acciaio combineert middeleeuws en modern zwaardvechten tot een epische stuntshow. Met hun shows hebben ze al op meer dan 700 Europese events gestaan. Hun performances zijn ook gebruikt voor films, series, theatershows en nog veel meer.

La Rosa D’Acciaio heeft de afgelopen jaren veel als entertainment op de Italiaanse en Europese middeleeuwse events gestaan. Daarnaast werken ze als performers en als stuntgroep. Voor zowel Italiaanse als internationale producties van films en videoclips hebben zij onder andere de choreografie van de vechtscènes voor hun rekening genomen.

Zorg ervoor dat je dit entertainment niet mist! De specifieke tijden van optredens worden later bekend gemaakt op onze website.

Zwaard & Steen

Zwaard & Steen

Zwaard & Steen op Castlefest

Zwaard & Steen is een sportvereniging met een passie voor historie, krijgskunst en sport. In internationale kringen valt de sport onder de noemer H.E.M.A. (Historical European Martial Arts). Het beoefenen van Europese middeleeuwse krijgskunsten is een combinatie van sport, beweging en verdieping in de oude vechtstijlen. Een unieke ervaring, waarbij het opdoen van kennis hand in hand gaat met het opbouwen van een goede conditie en zelfvertrouwen. Al meer dan 15 jaar legt Zwaard & Steen zich toe op het trainen met het langzwaard, dolkvechten en worstelen. Technieken die zijn gebaseerd op middeleeuwse Duitse vechthandleidingen zoals het Codex Ringeck en Codex von Danzig. Bezoek de stand voor workshops en demonstraties of kom eens langs in Nieuwegein of Rotterdam voor een gratis proefles.

Benieuwd naar meer entertainment op Castlefest? Hier vind je het entertainment-programma.

Meer informatie volgt binnenkort.