Middeleeuws Spektakel

Goedvolk 2019 Castlefest middeleeuws spektakel historie geschiedenis

Goedvolk

Goedvolk, het historish genootschap van handwerkers

Goedvolk is een genootschap van diverse handwerkers. Wij leveren handgemaakte producten, die veelal gebaseerd zijn op historische en/of shamanistische voorwerpen. 
In ons historisch geïnspireerde kampement vind je bewerkers van leer, been, gewei, textiel en metaal. Daarnaast is er een historische keuken waar op houtvuur gekookt wordt. En je kunt beschilderd worden, als je het aandurft! Naast gezelligheid is er dus altijd wel wat te zien en te leren bij Goedvolk.

Goedvolk bestaat uit:

Atelier Solawende/Solawende Tattoo: Illustraties, pentekeningen op dierenschedels, kaarten en posters. Maar zij biedt ook de mogelijkheid voor unieke handgeprikte tattoages op afspraak.
The Creative Dino: Handgeweven banden van wol, grotendeels op authentieke wijze geverfd met natuurlijke kleurstoffen.
De Coockerije: Historische keuken waar de lekkerste gerechten voor het kampement worden bereid op houtvuur.
Erlund: Sieraden en accessoires van koper, brons, leer, been en andere natuurlijke materialen. Zowel replica’s als eigen interpretaties.
Rineke: Laat je beschilderen door Rineke en hoor welke boodschap ze voor je heeft, als je durft…
Runeraaf: Handgemaakte runensets en shamanistische attributen.
Tyr’s Hand: Sieraden en gebruiksvoorwerpen van gewei, been, leer en hout.
Witsinger Wurk: Leren buidels en kleding gebaseerd op vondsten uit de Vikingtijd.

15e-eeuwse Altena, heeren van altena, middeleeuwen, castlefest, middeleeuws spektakel

Heeren van Altena

Bezoek het laat 15e-eeuwse Altena in het kamp van de Heeren van Altena

Ook dit jaar wappert de gele vlag met rode zalmen boven het terrein van Castlefest. De Heeren van Altena slaan wederom hun kamp op om iedereen mee terug te nemen naar de middeleeuwen. Laat je terug voeren naar het late 15e-eeuwse Altena met zijn bourgondische bewoners. Binnen het kampleven kom je allerlei figuren en aspecten uit deze tijd tegen, wat zorgt voor een mooi doorsnee beeld van de 15e eeuw.

Neem een kijkje in de wapenarsenalen van de Heeren en zie de ridderharnassen waarmee zij ten strijde trekken. Kom alles te weten over de verschillende middeleeuwse wapens en beschermingen uit die tijd. Bezoek de tenten van de ambachtslieden en ervaar hoe men in de middeleeuwen allerlei alledaagse producten en voorwerpen met de hand wist te vervaardigen. Ondertussen is de kok druk bezig in de middeleeuwse keuken, terwijl verschillende kampleden rond de tafels zitten om sterke verhalen te vertellen over strijd en overwinningen.

De Heeren van Altena nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen in hun kampement bij het Middeleeuws Spektakel veld. 

ridder

Bataille

Bataille presenteert u: epische ridder show gevechten!

Bataille is terug op Castlefest. Ook deze keer staat dat weer garant voor epische show gevechten, vergezeld door het geluid van zingend staal, pijnkreten en snedige opmerkingen van de Toernooimeester. Deze keer komen de ridders bij elkaar om het testament van Heer Marc de Quillan te bespreken,  met daarin de verdeling van zijn landerijen en bezittingen, mocht hij komen te overlijden. Wat kan daar nou misgaan?  
 
Benieuwd naar al het vermaak op het middeleeuws spektakel veld? Bekijk hier de andere activiteiten.
La Rosa d'Acciaio op Castlefest

La Rosa D’Acciaio

La Rosa D’Acciaio op Castlefest

Stuntgroep La Rosa d’Acciaio is al langer bekend bij Castlefest. Met hun epische combinatie van middeleeuws en modern zwaardvechten, keren ze dit jaar terug naar ons festival. Neem zeker een kijkje bij La Rosa D’Acciaio op Castlefest!

La Rosa D’Acciaio combineert middeleeuws en modern zwaardvechten tot een epische stuntshow. Met hun shows hebben ze al op meer dan 700 Europese events gestaan. Hun performances zijn ook gebruikt voor films, series, theatershows en nog veel meer.

La Rosa D’Acciaio heeft de afgelopen jaren veel als entertainment op de Italiaanse en Europese middeleeuwse events gestaan. Daarnaast werken ze als performers en als stuntgroep. Voor zowel Italiaanse als internationale producties van films en videoclips hebben zij onder andere de choreografie van de vechtscènes voor hun rekening genomen.

Zorg ervoor dat je dit entertainment niet mist! De specifieke tijden van optredens worden later bekend gemaakt op onze website.

Zwaard & Steen

Zwaard & Steen

Zwaard & Steen op Castlefest

Zwaard & Steen is een sportvereniging met een passie voor historie, krijgskunst en sport. In internationale kringen valt de sport onder de noemer H.E.M.A. (Historical European Martial Arts). Het beoefenen van Europese middeleeuwse krijgskunsten is een combinatie van sport, beweging en verdieping in de oude vechtstijlen. Een unieke ervaring, waarbij het opdoen van kennis hand in hand gaat met het opbouwen van een goede conditie en zelfvertrouwen. Al meer dan 15 jaar legt Zwaard & Steen zich toe op het trainen met het langzwaard, dolkvechten en worstelen. Technieken die zijn gebaseerd op middeleeuwse Duitse vechthandleidingen zoals het Codex Ringeck en Codex von Danzig. Bezoek de stand voor workshops en demonstraties of kom eens langs in Nieuwegein of Rotterdam voor een gratis proefles.

Benieuwd naar meer entertainment op Castlefest? Hier vind je het entertainment-programma.