Instrumentenbouwers

Stichting Draailier en Doedelzak

De instrumentenproeverij

Heb je altijd al draailier of doedelzak willen proberen te spelen? Kom er één uitproberen bij de Instrumentenbouwers op Castlefest.

Onder begeleiding van ervaren doedelzak- of draailiermuzikanten kan je bij Stichting Draailier en Doedelzak één van deze instrumenten uitproberen. Speelervaring of muziekkennis is niet vereist, alleen wat enthousiasme en durf.

We hebben geen Schotse of Ierse doedelzakken bij ons, maar de draailieren en doedelzakken zoals deze traditioneel bespeeld worden in bijvoorbeeld Frankrijk, België of Nederland. Misschien herken je ze wel van de schilderijen van de Oude Meesters zoals Jeroen Bosch of Pieter Breughel. Daarnaast ook trekharmonica’s, die veel in Ierse, Franse en Nederlandse muziek gespeeld wordt.

airflow castlefest

Airflow

Airflow is er ook weer bij!

Groot was de belangstelling vorig jaar voor AirFlow. Ook wij, Silvia en Kees, hebben enorm genoten van het kunnen delen van onze passie, de didgeridoo.
Wij maken en bespelen al jaren dit magische Aboriginal instrument en met Airflow delen wij graag onze ervaringen met jullie. 
Je staat versteld van de klanken die voortkomen uit de holle boomstam evenals het gemak waarmee je zelf de eerste tonen kunt blazen. Om de didgeridoo te bespelen heb je geen muzikaal geschoolde achtergrond nodig. Ook het lezen van noten is niet aan de orde. Wij bespelen dit instrument intuïtief en luisterend naar elkaar.
Voor het kunnen uiten van emoties is de didgeridoo het ideale instrument en wij vertellen u er graag meer over op het komende Castlefest. Wat dit jaar nieuw is in onze presentatie zijn de workshops.

Tijdens Calstefest bieden wij een kennismaking met dit wonderlijke instrument aan. Dit doen we elke dag meerdere keren, met groepjes van max. 8 personen. 

troubadour harpen Castlefest Lisse instrumenten instrumentenmarkt insturmentenbouwers

De Troubadour Harpen

De plek om je (harp)droom werkelijkheid te maken!

Altijd al eens achter een harp willen plaatsnemen en je vingers over de snaren willen laten glijden? Tijdens Castlefest heb je die kans! Kom langs in het koetshuis om te ervaren hoe leuk het harpspelen is, maar let op: Het Harpvirus is zeer besmettelijk!

Behalve voor een eerste kennismaking ben je bij ons aan het juiste adres voor de zoektocht naar die ene harp die écht bij je past. Van de kleinste schootharp tot de grootste concert hakenharp, wij hebben harpen voor elk niveau. Iedere harp bij ons is uniek, handgemaakt en met een eigen karakter. Wij zien het als onze uitdaging om bij iedere persoonlijkheid de juiste harp te vinden.

Onze harpen worden wereldwijd bespeeld door vele amateurs, maar ook door menig professional. Van Helisir tot Lavinia Meijer, van Omnia tot Kelten zonder Grenzen, allemaal kiezen ze voor één van de prachtige harpen uit onze collectie.

Of het nu een betaalbare reisgenoot, een hoogwaardige kleine, lichte therapieharp moet zijn of een prachtige performanceharp van Teifi, Triplett, Pratt of Rees. Onze harpen zullen je versteld doen staan. Nieuwsgierig geworden naar dit mooie instrument? Kom dan ook kijken, luisteren én spelen bij de instrumenten bouwers markt in het Koetshuis!

Ben je al gevangen door de betoverende klanken van de harp en heb je een vraag of probleem met je eigen harp? Als onze ervaren technicus niet nog even snel back-stage een harp moet nakijken staat hij klaar om al je vragen te beantwoorden! Kom langs of neem alvast een kijkje op onze website.