Entertainment

Dark Dragon Books

Hou jij van goede strips? Wij ook! 
 
En daarom doen we er alles aan om mooi afgewerkte & betaalbare strips te maken die je al het andere even doen vergeten. We zorgen voor een heel breed aanbod. Zo brengen we fantasystrips voor je mee zoals ElfQuest en Game of Thrones. Onze favoriete steampunk dame: Lady Mechanika, sciencefiction zoals Star Wars en ook veel games boeken zoals verhalen uit de wereld van Assassin’s Creed en Dragonero.
 
Trouwens, als je er toch bent, laat je dan verrassen door verschillende prachtig getekende en geschreven stripalbums.
 
Dark Dragon Books van liefhebbers, voor liefhebbers van de 9e kunst!

Cathinca van Sprundel

Cathinca van Sprundel (1989) was vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden verliefd op schrijven. Met haar fantasydebuut ‘De Vrouwe van Myrdin’ wist ze al vele lezers te betoveren. Voor haar verhalen laat ze zich inspireren door (Keltische) mythen, sagen en sprookjes. Kom naar de schrijversmarkt op Castlefest, scoor een handtekening en ontdek de magie rondom dit verhaal. Op vrijdag geeft ze een workshop ‘Fairytales revisited’ over hoe je een goede hervertelling van een mythe, sage of sprookje schrijft.

 

Bianca Mastenbroek

Bianca Mastenbroek heeft al 27 boeken geschreven, voor kinderen, de jeugd en volwassenen. In haar magische boeken neemt ze de lezer mee naar ongekende werelden, waar bijzondere personages spannende avonturen beleven. Laat je verleiden door de magie in Bottenduider, Zonnestorm en de superdikke pil De Gehoorden.

Of ga terug in de tijd, met Bianca’s historische romans. Haar Vuurproef is een aangrijpend verhaal over de heksenvervolging in de 16e eeuw. Vrij! (genomineerd voor de Thea Beckmanprijs) speelt zich af rond het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden en met het veelgeprezen Walvisvaarders ga je op een ijzingwekkende reis.

Bianca combineert fantasy met historisch in haar bijzondere roman Duivelmaeker, geïnspireerd op de middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch.

Haar nieuwste boek, Hendrick, de Hollandsche indiaan, is volgens zeggen haar meesterwerk. Een literair agent in Amerika heeft dit boek inmiddels opgepikt…

Ook haar kinderboeken neemt ze mee, dus er is voor ieder wat wils!

Godijn Publishing Fantasy

Dit jaar is Godijn Publishing Fantasy met een eigen tafel in de schrijverstent op Castlefest te vinden! Godijn Publishing Fantasy is een snel groeiende uitgeverij die in de laatste jaren heel wat nieuwe nederlandstalige fantasy, SciFi en middeleeuwse romans op de markt heeft gebracht. Onze schrijvers komen graag op festivals om hun boeken te verkopen en hun lezers te ontmoeten. Bij Godijn Publishing Fantasy vind je Nederlandstalige Fantasy in alle subgenres! Van Young-adult tot Urban-fantasy, High-fantasy en SciFi! Ontmoet schrijvers Nienke Pool, Oli Veyn, Garvin Pouw, Marguerita le Roy , Esmeralda van Belle en Marc Lommert en laat populaire boeken zoals ‘Falco en de verloren stympha’s’, ‘De Orde van de Poortwachters’, ‘Schaduwkoningin,’ ‘Midland,’ en ‘De Eerste Wereld’ ter plaatse voor je signeren!

Cynthia Fridsma

Zolang als ze kan lezen, schrijft Cynthia Fridsma al als hobby. Auteurs als Philip K. Dick, Clive Barker, Dean Koontz, Stephen King en Edgar Allan Poe zijn haar inspiratiebronnen. Cynthia schrijft zowel in het Engels als in het Nederlands. In het Engels heeft zij al diverse titels uitgebracht.

In 2014 sloeg het noodlot toe. Door een handicap aan haar rechterhand kon ze haar beroep als programmeur niet meer uitoefenen. Ze liet zich echter niet uit het lood slaan en pakte de draad van het schrijven op.

In juni 2017 verscheen bij Celtica Publishing Cynthia’s horrorthriller De Uitverkorene. Het is het eerste verhaal in een serie boeken die los van elkaar te lezen zijn en waarin de vampier Sybil Crewes en haar geheime organisatie Nightbird een hoofdrol spelen.

Er ligt nog een manuscript klaar om uitgegeven te worden en Cynthia werkt alweer aan een nieuw boek.

Patty van Delft

Patty van Delft is de auteur van de Nederlandstalige Drägan Duma trilogie, waarvan het eerste deel is bekroond met de derde plaats in de Hebban Fantasy Awards.

De boeken zijn uitgebracht onder het vaandel van Celtica Publishing en vertellen het verhaal van Jill, een zestienjarig meisje dat na haar roerige jeugd op de parallelle planeet Drägan Duma terechtkomt waar de mensen een verbond zijn aangegaan met de draken. Een meeslepend verhaal vol emoties!

Dit jaar komt Drägan Duma – Een Onbreekbare Band uit, een standalone die zich 330 jaar voor de trilogie afspeelt en het eerste verbond tussen mens en draak beschrijft. Het is een verhaal over moeilijke keuzes, angst voor het onbekende, diepe banden aangaan en een wanhopige strijd om te overleven.

Tevens heeft Patty twee Engelstalige gedichtenbundels gepubliceerd: My Wings en My Whisperings.

De collecties bestaan uit duistere poëzie over eerlijke en rauwe emoties waar licht en hoop soms doorheen schemert.

Jeffrey Debris

Jeffrey Debris (de Blieck, 1981) is geboren in Amsterdam, maar getogen in Uithoorn, waar hij nog steeds woont. Hij groeide op met de computer en speelde vooral graag games waarin het verhaal een belangrijke rol speelde. Ook wilde hij vroeger altijd striptekenaar worden. Films als Star Wars, Blade Runner en andere science-fictionfilms en -series spraken telkens weer tot zijn verbeelding.

Rond 2014 begon hij met het schrijven van een Engelstalige scifi trilogie. Hierbij combineerde hij alles uit science fiction en fantasy wat hem aansprak uit deze twee werelden. Diep onderliggend zitten daarin nog maatschappijkritische en morele dilemma’s verwerkt, terwijl het verschil tussen goed en kwaad ook meer tinten grijs zijn. In 2015 kwam zijn debuut “The Fall of Netherea” uit, gevolgd door “The Zar’aranos Deception” in 2016. Hij is momenteel druk bezig met het afronden van zijn science fiction trilogie.

Evi F. Verhasselt

Evi F. Verhasselt (1977) woont in Antwerpen en heeft een passie gehad voor het geschreven woord sinds de dag dat ze leerde lezen, vooral in het Fantastische genre. Zodra het internet was uitgevonden, deelde ze haar korte verhalen op verschillende digitale platformen met de wereld en in 2006 werd haar verhaal Mij rest slechts de stilte opgenomen in de bundel Een gebloemde lezing. In datzelfde jaar publiceerde ze de novelle De Gevangene van het Licht en in 2007 werd ze 22ste op de Harland Awards met Bloedmoeder. Ondertussen schreef Evi door aan verhalen die steeds langer werden, en in 2013 zag haar eerste boek De Tranen van Tataneh het levenslicht. Het boek werd negende bij de Hebban Fantasy Awards van 2014. Twee jaar later werd De Saffieren Troon gepubliceerd, het eerste deel van haar fantasyepos De Laatste Erfgenaam. Momenteel legt ze de laatste hand aan het vervolg hierop: De Smaragden Troon

Esther Wagenaar

Esther Wagenaar (geboren in Den Helder) groeide op in een creatief gezin. Haar vader verzamelde sciencefiction boeken en ze kwam dan ook al vroeg met het genre in aanraking. Toen ze door ziekte begin twintig thuis kwam te zitten, was haar manier om te ontsnappen uit de harde werkelijkheid het verzinnen van verhalen. Zo ontstond het verhaal van Terra 7 dat in negen maanden op 1022 A4tjes werd opgeschreven.

Gelukkig ging het met haar gezondheid weer beter. Ze verhuisde naar Hoorn en er volgde een periode waarin relaties, studie, werk en zingen een hoofdrol speelde. Terra7 kwam weer op haar pad toen ze opnieuw ziek thuis kwam te zitten. Ze vond het verhaal nog steeds relevant en begon het te herschrijven. Na een tekstbeoordeling wilde Celtica Publishing het uitgeven en zo lag 25 jaar na het schrijven van het manuscript Terra 7 deel 1 Het groene kristal in de winkel.

Rianne Lampers

Rianne Lampers schrijft zowel horror als fantasy en science-fiction, maar ook romantische verhalen behoren tot haar oeuvre. In het fantastische genre bracht zij de eerste twee delen in de serie De kronieken van de Nieuwe Tijd uit: Het duistere pact en Vooravond van Armageddon. Daarna volgden Bizarre verhalen en De vriend van de koning.

In 2011 ruilde Rianne het schrijven grotendeels in voor uitgeven. Ze richtte Celtica Publishing op en gaf sinds de start naast 4 boeken onder eigen naam en 3 onder pseudoniem nog eens 35 titels uit van 16 verschillende auteurs. De visie van Celtica Publishing is: dromen vangen, vastleggen en delen met de wereld. Niets is onmogelijk!

Celtica Publishing richt zich voornamelijk op het fantastische genre, met boeken die zowel voor volwassenen als voor young adults geschikt zijn.

Rianne werkt nog aan deel drie van de Kronieken van de Nieuwe Tijd, maar het uitgeven gooit wat dat betreft roet in het eten.

Greenthingz

Greenthingz

13 jaar Castlefest, waarvan 12 jaar met Greenthingz!

Net als vorig jaar zullen Zooi en Mutti rondlopen met de ruilkar. Wanneer je zelf lichtgewicht ruilwaar meeneemt, kan het zijn dat je in hun kar een gouden vondst doet! Met geld kunnen Mutti en Zooi niets, met leuke spulletjes die weer verder te ruilen zijn zijn ze in hun nopjes! Ze zullen je ruilwaar aan een groenwaardige inspectie onderwerpen en een nauwkeurige afweging maken over de ruil. Kan even duren!

Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman (1974) debuteerde in 2001 met Spelregels, een jaar later volgde het spraakmakende Wolfsroedel. Haar passie voor negentiende-eeuws Londen kon ze kwijt in de trilogie Een groene bloem, waarvoor ze een aantal jaren onderzoek deed. Zwigtman ontving voor haar boeken vele prijzen, waaronder de Gouden Uil en de Gouden Zoen. In 2014 verscheen haar langverwachte boek Vlam, het eerste deel van een trilogie over jongeren die in een dictatuur opgroeien.

‘Er is geen Nederlandse auteur die zo eerlijk en nietsverhullend voor de jeugd durft te schrijven als Floortje Zwigtman. (…) Ze vertelt het hele verhaal. Dat leidt tot werkelijk indringende adolescentenliteratuur.’
Trouw over Een groene bloem-trilogie

Floortje Zwigtman zal vrijdag aanwezig zijn

Ambachts Ghylde

Altijd al willen weten hoe je nu een heerlijk maal boven open vuur kunt koken? Of hoe je met behulp van een spintol ruwe schapenwol tot een prachtige draad kunt spinnen? Of wil je zelf een armbandje vilten of een muisje van stro vlechten? Kom dan langs bij het Ambachts Ghylde!

Bij deze verzameling van middeleeuwse ambachtslieden is eigenlijk altijd wel wat te doen. Of je nu zelf de handen uit de mouwen wilt steken of gewoon even wilt toekijken hoe een ander iets creëert. En daarnaast valt er nog van alles te proeven, te ruiken en te kopen. Zoals heerlijk zoete honing van zelfgehouden bijen; goudglanzende sieraden van stro; maffe hoeden en woeste kragen van wol; en magische objecten uit de natuur. Allemaal zelf vervaardigd door onze ambachtslieden. En willen je zintuigen juist even ontsnappen aan al deze impulsen, kom dan gezellig een spelletje spelen bij onze spellenmaker!

Het Schimmenrijk

In de voetsporen van de draken van vorig jaar: wat is er nog over? Uiteindelijk verandert een draak alles in as. We bevinden ons op de verschroeide aarde als verloren zielen op het slagveld. We ruiken de zwavel van overgebleven drakenadem, we lopen door de laaghangende rook en we laten haar om ons heen krioelen. We ademen haar in, we dansen en zo spookt ze door onze bloedstroom. In deze vruchtbare modder, op deze zwarte aarde verlangen we naar magie. Onze priesters roepen slechts het duister op. En die zwarte duisternis sist, als een zwarte slang vast in het slijk. In deze wereld van mist en verwarring, roepen we enkel monsters op, verstopt in mist en rook…

Igor’s Goochelsjo

Dit jaar komt Igor’s Goochelsjo naar Castlefest met een koffer vol met Igor’s favoriete trucs van de afgelopen edities. Hij loopt rond op het terrein en zal op de meest gekke plekken opduiken voor een van zijn sjo’s

Van kippen tot ballen, van goocheltrucs tot jongleren: alles komt voorbij!