Entertainment

House of Wax

Winter is coming, this summer

House of Wax Entertainment creëert speciaal voor Castlefest een Game of Thrones experience, waarin je je mee kan laten voeren en deze wereld ultiem kan beleven.

Treed binnen en baan je een weg door de verschillende koninkrijken, maak kennis met de inwoners van deze werelden en geniet van hun kunsten die ze je graag tonen en met je delen zoals handwerken, muziek maken, dansen, leer vechten als een echte Dothraki en neem plaats op de Iron Throne.

Welkom in de wereld van Ice and Fire!

Natura Florissima!

Medusa’s Wereld presenteert: Natura Florissima!

Waar vorig jaar door “Het Schimmenrijk” hard gewerkt en gezocht werd in de verschroeide aarde die was achtergelaten door “De Drakenrijders”, daar lijkt dit jaar haar magie en de vruchtbaarheid het werk gedaan te hebben.
 
Immers: alles wat sterft, brengt leven. Alles wat was, zal wederkeren, al is het in een andere vorm. Dit jaar vieren de leden van Medusa’s World de wedergeboorte. Zacht en rustig laten ze alles tot bloei komen, in de kasteeltuinen. Dit jaar wil Medusa de kwetsbaarheid laten zien, die toch o zo krachtig is in haar schoonheid, en geven de spelers een ode aan de Natuur.
 
Want: Als de bloemen uit hun knoppen barsten, als iedereen gaat baden in het gouden zonlicht, en het volle fruit uit bomen en struiken ploft, dan realiseren we ons, dat als de Natuur Floreert, met dat het meeste waardeert…

De Groene Fee

Medusa’s wereld presenteert: de Groene Fee

Ook de Groene Fee is dit jaar weer van de partij met haar bitterzoete drankjes! Laat je verleiden door deze Groene Muze, ze inspireert je vanaf haar rollende schilderijtje; haar magische ritueel vervoert je en neemt je mee in een verrassende droomwereld. Neem een slok en bevind je op de plek waar dichters, schilders, kunstenaars en fantasten inspiratie vonden in haar gifgroene licht…

Florisimo Castlefest 2019

Florisimo

Ontmoet Florisimo in als zijn geflipt- en blijheid

Deze drama queen met zijn gespleten persoonlijkheid overleefde het duister van de nacht.
Een emotionele tsunami werd bijna zijn einde.
Hij weigerde te rotten toen hij levend begraven werd.
Klaar om zijn geflipt- en blijheid opnieuw te verspreiden en zich aan te sluiten in de roedel.

Peter Schaap

Peter Schaap is een ouwe rot in het vak en heeft fantasy tot een kunst verheven. Bij zijn verhalen kan je wegdromen en kan je je laten meesleuren door het avontuur.

Boeken:
Droomdanser, deel 1: Het land van middennacht, deel 2: Vlammenzee
Het zwaard van Mechdany
Slavenschip
De heksen van Hallumse put
Zwermtijd, Mistwereld
Zwarte troon
De helden van Sidian

Peter is aanwezig op zaterdag.

Cocky van Dijk

Cocky van Dijk is bekend van de succesvolle Drakenzieler-trilogie. ‘Drakenijs’ is haar tweede serie. Cocky is het kloppend hart van uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron en schrijft kluchten en musicals die zijn uitgegeven door Toneeluitgeverij Vink en vertaald zijn naar het Duits. Heb je zelf een manuscript liggen? Kom dit dan pitchen bij de stand van Uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron.

Haar nieuwe boek, samen geschreven met J. Sharpe komt uit tijdens Castlefest.

Boeken:
Drakenzielertrilogie deel 1: Spiegelgeest, deel 2: Sluimergeest, deel 3: Schemergeest
Drakenijs deel 1: Kristallen hart, deel 2: Kristallen ziel, Schemerzone

Cocky is aanwezig op: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Peter de Willis a.k.a. Gustaaf Glibber

 Peter de Willis is het pseudoniem van Peter van Roermund. Als maker en docent werkt hij voor verschillende theater- en filmopleidingen, is hij stemcoach en begeleid hij acteurs. Ook is hij de schrijver van de succesvolle serie ‘De boeken van Terra Fabula’, waarin inmiddels vier delen zijn verschenen. Ook heeft hij onder een ander pseudoniem het jeugdboek ‘Griezel & Co: De monsterkermis’ en ‘De monsterfabriek’ geschreven.

Boeken:
Terra Fabula deel 1: Het vergeten koninkrijk, deel 2: Het zilveren labyrint, deel 3: De vervloekte orakelsteen, deel 4: De kristallen tempel
Griezel & Co deel 1: De monsterkermis, deel 2: De monsterfabriek

Peter is aanwezig op: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Gaby Raaijmakers

Gaby Raaijmakers verhuisde op haar negende naar een oud huis in België, waar genoeg inspiratie voor vele verhalen te vinden was. In haar boeken bepaalt de kleur van je ogen wie je bent en wat voor status je hebt.

Boeken:
Branna’s offer
Elins keuze

Gaby is aanwezig op: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Olivier Sted

Olivier Sted is al zijn hele leven bezig met het maken van verhalen. Maar hij waagt zich niet alleen aan fantasy en magisch realisme. Hij schrijft ook non-fictie, columns en af en toe, heel soms, zelfs een gedicht. Boodschappenlijstjes niet. Die doet hij uit zijn hoofd. ‘De bergbouwers van Metis Bidenk’ is heerlijke jaren tachtig fantasy in een 2D-wereld.

Boek: De bergbouwers van Metis Bidenk

Olivier is aanwezig op vrijdag.

Dianne Arentsen

Wat als je nergens veilig bent? Als elke beweging die je maakt in de gaten wordt gehouden? Wat als er een vijand is die meer weet over je weet dan jijzelf? Lees het in ‘Ithana’ en ‘Kimoh’ra’

Boeken:
Het patroon, deel 1: Ithana, deel 2: Kimoh’ra, deel 3: Eyvére.

Dianne is aanwezig op: zaterdag en zondag.

Johan Lubbers

Een komeet bevat de bouwstenen van het universum. Deze woorden leverden eerst een magie systeem en later een geheel fantastisch verhaal op, genaamd ‘Doktoren van de Staat’.

Zijn nieuwe boek ‘Vergane glorie’ is ene heel nieuw verhaal en komt uit op Castlefest.

Johan is aanwezig op vrijdag en zaterdag.

Wouter Brink

Onlangs verscheen de debuutroman ‘Het nieuwe Legioen’ van Wouter Brink (1991) uit Haren. Zomaar een Harense jongen, die opgroeide aan de Meerweg. Eerst naar OBS de Linde, later naar het Zernike College. Daarna studeerde hij Engels. Wouter deed aan badminton en modelbouw (zweefvliegtuigjes) was ook een hobby. De rode draad in zijn leven is zijn levendige fantasie. Die heeft hij in ruime mate. Zoals water zich een weg baant naar het laagste punt, zo ontwikkelde zich in Wouters hoofd het idee voor een boek. Genre: Fantasy. Het is net uit.

Tijdens zijn studie moest Wouter ‘short stories’  schrijven en die waren hem eigenlijk te kort. “Zo kwam ik op het idee om een boek te schrijven”, zegt hij. Als liefhebber van het genre ‘fantasy’ bedacht hij een verhaal over landen die niet bestaan, die met elkaar een strijd leveren om macht. Raidon werd zijn hoofdpersoon. Al van kinds af aan is het Raidon’s droom om in het leger te gaan. Hij krijgt de kans om zijn grootste wens in vervulling te laten gaan. De trainingen zijn heel zwaar en de soldaten dragen een bijzondere wapenuitrusting. Raidon blijkt unieke talenten te hebben. Hij ontwikkelt zich tot aanvoerder en onder zijn leiding komt een oeroud legioen met een indrukwekkende reputatie opnieuw tot leven. Wouter: “In mijn boek beschrijf ik een wereld die niet bestaat, maar daarbij ga ik niet teveel in op de technologische details. De wereld die ik beschrijf is geïnspireerd op het Romeinse rijk.” Natuurlijk gaat Wouters boek over goed en kwaad.

Alsof hij een kraan opendraait, zo komen de teksten uit zijn brein. “Als ik inspiratie heb schrijf ik zomaar losse stukken, waarvan ik niet eens weet hoe ze in mijn boek passen”, zegt hij. Het verhaal werd langer en langer, totdat hij besloot er een trilogie van te maken. Deel 1 is nu verschenen bij uitgeverij Elikser, en is ook te koop in de boekhandel).

Johanna Lime

Johanna’s voorliefde voor fantasy en sciencefiction ontwikkelde zich tot het bouwen van een eigen fantasiewereld. Deze wereld resulteerde in al drie boeken en er staat er nog een op stapel.

Boeken:
Schimmenschuw, De vergeten vloek, deel 1: Sluimerend vuur, deel 2: Smeulend venijn.

Johanna Lime is aanwezig op zondag.

Arlieke van Remmerden

Een van de debutanten van dit jaar is Arlieke van Remmerden. Dat ze van alle markten thuis is, laat ze zien door haar debuut: ‘Asquil, Een lange reis’. Ze heeft de omslag zelf ontworpen. ‘Asquil’ verhaalt over Enyria, de hoofdpersoon, die op zoektocht is naar zichzelf. Het blijkt een prachtige roman waarbij ze haar personages niet spaart.

‘Asquil’ debuteert op Castlefest.

Arlieke is aanwezig op: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Jacob Pot: Doornen en sterren

Lang geleden zouden de Sterren zijn afgedaald naar de aarde, om licht te brengen waar duisternis heerste. Ze zouden hebben gewoond onder de mensen, om zich in later tijden terug te trekken achter ondoordringbare doornenhagen.

In deze tijd geloven weinigen meer in de Afgedaalden. Des te groter is de verrassing wanneer de Fondatie van Irkin Bomallin Zehaster Rigus, kortweg Bom, opdraagt te onderzoeken of de misschien wel laatste Ster ter wereld inderdaad in het HogeVorstendom van Ardwyn is te vinden. Waarom? Zo doorluchtig is Bom immers niet. Zin in de reis heeft hij al helemaal niet. Hij heeft echter geen keus.

Zo begint de avontuurlijke reis van Bom, samen met zijn tien gezellen.

Onderweg dringen zich twee nieuwe gezellen op: de merkwaardige Leer, die zijn hele leven al wacht op de kans naar Sterren op zoek te gaan en de Tautiri-vrouw Zeeanemoon.

In Ardwyn verkrijgt Bom de opdracht van de HogeVorst om te onderzoeken waarom sommige van de geheimzinnige reisbuizen die de drieënvijftig landen van Ardwyn met elkaar verbinden niet meer werken. Zo kan hij vrij reizen door het hele rijk, zonder zijn opdracht te verraden.

Tot op het laatst blijft het de vraag of Bom zijn reis tot een goed einde weet te brengen. Beter gezegd, tot een voltooiing komt. Of is het verhaal over de zoektocht van Bom naar de Ster vooral het verhaal van Leer en diens zoektocht naar zijn Ster?

 

Een fantasyroman die een geheel eigen, aparte, vreemde atmosfeer ademt. Een verhaal met meerdere lagen, maar ook een lichtvoetige schelmenroman.

De schrijver Jacob Pot (1960) werkt in Den Haag, maar is woonachtig in Gouda, waarvan het stadswapen omgeven is door een doornenkrans. Het is dan ook geen toeval dat het verhaal over Doorluchtig Doorvorser Bom, verweven is met het thema ‘door de doornen naar de sterren’.