Camping

Hoe gaat het in z’n werk?

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt!

Tickets
Openingstijden
Aankomst en incheck
Parkeren
Mindervaliden
Chill-out gebied
Campingregels
Veelgestelde vragen (FAQ)

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, stuur dan een e-mail en we helpen je graag.

LET OP: onze camping is NIET bereikbaar met auto’s, hierdoor worden caravans, campers en vouwwagens niet toegelaten op de campingvelden. 

Tickets

Ticket voor de Castlefest camping zijn alleen verkrijgbaar tijdens de voorverkoop! Bij de kassa worden er geen tickets meer verkocht. Zie deze pagina voor een overzicht van de verschillende soorten tickets.

Openingstijden camping

De camping is vanaf donderdag 10:00 geopend voor bezoekers met een geldig campingticket. Maandagochtend om 10:00 sluit de camping en dien je alles weer schoon achtergelaten te hebben. Hou er rekening mee dat de laatste pendelbus zondagavond vanaf de parkeerplaats vertrekt.

Aankomst en incheck

Inchecken op de camping kan op donderdag tussen 10:00 en 23:59 bij de camping receptie. Vanaf vrijdag kan je hiervoor tussen 08:00 en 23:59 bij de hoofdingang terecht. Kom je buiten deze tijden aan op de camping? Dan kan je éénmalig het terrein betreden, op vertoon van een geldig campingticket.

STAPPENPLAN CHECK-IN:

  1. Je komt met de auto of pendelbus aan op de algemene festival parkeerplaats.
  2. Je loopt met je kampeerspullen vanaf de parkeerplaats naar de camping. LET OP, dit is een flinke wandeling!
  3. Bij aankomst op de camping laat je je ticket zien aan de toezichthouders bij de ingang.
  4. Je hoeft niet direct in te checken, maar kan ook eerst je tent opzetten. Of even lekker een kopje koffie drinken natuurlijk!
  5. Bij de receptie kan je inchecken en krijg je een polsbandje. Met dit polsbandje heb je vrij toegang tot de camping en kan je vanaf vrijdag onbeperkt van het festival genieten. Vanaf donderdag 16:00 is het niet meer mogelijk om zonder je bandje de campingvelden te betreden. Heb je een Castlefanatic Ticket? Dan ontvang je bij het inchecken ook je toegangskaartje voor het openingsconcert op donderdagavond.
  6. Genieten, feestvieren!

Parkeren

Je kan je auto kwijt op de algemene festival parkeerplaats. LET OP: dit is een flink eind lopen vanaf de camping! We raden de camping dan ook af voor mensen met een fysieke beperking.

Mindervaliden

Onze nieuwe campingvelden zijn helaas niet geschikt voor mensen met een fysieke handicap. Niet alleen zijn de velden zelf onverhard, maar de afstand van de parkeerplaats tot de camping is erg groot. Er is geen pendeldienst tussen de parkeerplaats en de camping, ook zijn er geen speciale faciliteiten aanwezig. Zie deze pagina voor een overzicht van campings in de buurt.

Openbaar Vervoer

Vanaf donderdagmiddag rijden er pendelbussen vanaf station Hillegom tot aan de parkeerplaats.Vanaf hier is het nog een paar honderd meter lopen naar de camping. Kom je aan voor openings van Castlefest, dan kun je op www.9292.nl je reis plannen met als eindstation Keukenhofdreef, Lisse. Vanaf daar is het bijna net zover lopen als vanaf de bezoekersparkeerplaats. (route: loop richting de rotonde en ga rechtdoor over de rotonde, dan de weg volgen.)

Veld indeling

De kampeervelden zijn verdeeld in vakken, je bent vrij om je tent naar eigen inzicht binnen deze vakken te plaatsen. Er is geen stiltegebied ingericht, hou er rekening mee dat het ook ’s avonds nog rumoerig kan zijn, vooral in de buurt van het Chill-Out gebied.  

Water

Bij de douches kan je een (aangegeven) drinkwaterpunt (kraantje) vinden. Drinkwaterpunten zijn aangegeven door middel van een bordje. Zonder bordje is het geen drinkwater. Het water uit de wasbakken bij de toiletten is geen gecontroleerd drinkwater.

Stroom

We hebben op de festivalcamping geen elektriciteit beschikbaar. Wel kan je je mobieltje tegen een vergoeding opladen op de camping of een Castlefest Powerbank aanschaffen.

Chill-out gebied

In het Chill-Out gebied kan je tot in de late uurtjes verder feesten. Grijp je bodhran en schuif gezellig aan voor een goede pul mede en een lekkere late-night snack!

Het Chill-Out gebied ligt direct naast het festivalterrein, daarom is het tegenwoordig overdag ook geopend voor festivalbezoekers. Op vrijdag, zaterdag en zondag ren je om 10:00 vanaf de camping meteen het festivalterrein op! Tussen 20:00 en 21:00 (zondag : tussen 17:00 en 18:00) is de Chill-Out even gesloten, vanaf dat moment kan je via de algemene hoofdingang van en naar het festivalterrein.

CATERING IN HET CHILL-OUT GEBIED

’s Ochtends kan je bij de ontbijtservice terecht voor heerlijke vers gebakken broodjes en croissants met beleg, verse jus, koffie en thee. ’s Avonds wordt de ontbijtservice omgebouwd tot een bar met bier van de tap, mede en fris. Ook bereiden we een aantal lekkere late night snacks.

De openingstijden van de catering op de camping zijn:

Donderdag:                                             10:00 – 03:00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag:               07:00 – 03:00 uur
Maandag:                                                 07:00 – 12:00 uur

Check-out

Je hoef je niet te melden als je van de camping vertrekt. Zie deze pagina voor meer informatie over de pendelbus tijden.

Het is ook mogelijk om tot de maandagochtend te blijven hangen. Vanaf maandagochtend 10:00 uur beginnen wij met opruimen en zwaaien we iedereen uit. We vinden je lief als je de plek waar je tent heeft gestaan weer schoon achterlaat, dank je wel!

Campingregels

– Bezoekers van de Castlefest Camping accepteren de beperkingen van een festivalcamping. Hoewel er te allen tijde medewerkers van Vana Events aanwezig zijn op het campingterrein, neemt Vana Events geen verantwoording voor schade, diefstal of verlies van eigendommen. Kampeerders jonger dan 16 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

– Op het terrein gekochte glazen flessen en eventuele (LARP)wapens die je als onderdeel van je kostuum hebt meegenomen zijn op de camping niet toegestaan. Je kan deze bij de ingang van de camping tijdelijk in bewaring geven. Gasflessen en andere niet op de camping toegestane voorwerpen worden NIET door ons bewaard.

– Koken is alleen toegestaan op de daarvoor ingerichte kookplaats op het campingterrein en alleen met behulp van type C206, CV300 Plus of CV470 Plus gasflessen. Het gebruik van andere typen gasflessen of (wegwerp)barbecues of het koken buiten de kookplaats is op last van de brandweer ten strengste verboden.

– Hou rekening met je buren. Zet je tent niet in die van een ander en probeer na 23:00 zo veel mogelijk stil te zijn op de kampeervelden. Partytenten en andere grote bouwsels gaan ten koste van de ruimte voor slaaptenten. De organisatie kan beslissen dat een partytent moet worden afgebroken. De grootte van je tent moet overeenkomen met het aantal personen dat daadwerkelijk in de tent slaapt. Dus liever niet met twee personen in een legertent.

– Een hulphond moet duidelijk als zodanig herkenbaar zijn, bij voorkeur met hesje of deken. Bij twijfel kan worden gevraagd naar een hulphond certificaat. Hulphonden dienen buiten het campingterrein te worden uitgelaten.

– Afval dient netjes opgeruimd te worden in de afvalzak die je bij aankomst krijgt. Afvalzakken kan je kwijt in daarvoor bestemde containers.

– De camping is onderverdeeld in vakken waar je je tent kan plaatsen. De brandgangen die zich tussen afgebakende vakken bevinden, dienen ten allen tijde vrijgehouden te worden.  Tenten die zich in de brandgangen bevinden, worden onmiddellijk verwijderd door de organisatie.

– Het is niet mogelijk om met de auto op het campingterrein te komen. Auto’s, busjes, fietsen en motoren kan je op eigen risico parkeren op de parkeerplaats. Overnachten op de parkeerplaats is verboden.

– Er zijn GEEN voorzieningen (parkeerplaats of douche) voor minder validen aanwezig op de festival camping. Vanwege de afstand tot de parkeerplaats en de kwaliteit van de kampeervelden raden we mensen met een fysieke beperking af om van de camping gebruik te maken.

– Niet toegestaan op de camping: Open en gesloten vuur (kaarsen, fakkels, waxinelichtjes, barbecues, vuurpoi, vuurspugen), gasflessen (m.u.v. wegwerpbusjes C206CV300 plus en CV470 plus), (LARP)wapens, drugs, glas, versterkt geluid, generatoren, dieren (m.u.v. duidelijk herkenbare hulphonden), uitdelen of verhandelen van flyers en ander (promotie)materiaal en alle andere voorwerpen waarover de organisatie ter plekke beslist.

– De organisatie behoudt zich het recht om zonder teruggave van gelden iemand permanent van de camping te verwijderen.

Ik wil mede die ik op het festivalterrein koop meenemen naar de camping, maar glas is niet toegestaan?

Glas is inderdaad verboden op de camping, daarom heeft Mead and More op het festivalterrein een omschenkservice, waarbij ze je mede in een plastic fles doen. Met die plastic fles met mede mag je wel de camping op en kan je op de camping een fijne mede-deling doen!

Waar kan ik mijn (re-enactment/LARP) wapens laten?

Bij de ingang is een wapengarderobe, hier moet je je wapens afgeven voordat je de camping betreedt. Deze zijn niet toegestaan op de kampeervelden. Je krijgt dan een garderobe bonnetje mee en kunt het daarmee later weer ophalen.