Battle reglement

Algemene aanwijzingen voor de kunstenaars bij de Jurering

– De bodypainter mag met 1 assistent(e) werken. Face painters, glitters, SFX zie de aanwijzingen in de dagprogrammering. Het model mag niet zichzelf beschilderen. Het wordt dan namelijk als 2e assistent(e) gezien. Het wordt aan de kunstenaar zelf overgelaten hoeveel modellen door hem/haar gepaint worden.
– Alleen verf/ lijm/gel die niet schadelijk is voor het lichaam mag gebruikt worden. (Verder mag elk merk worden gebruikt) Gevraagd wordt rekening te houden met de gezondheid van het model; het model is de verantwoordelijkheid van de painter.
– De jury beoordeelt het gebruik van kleuren, gebruik van verschillende schildertechnieken, interpretatie van het thema, moeilijkheidsgraad, realisatie van het idee, originaliteit en individuele stijl. Bij de categorie special effects zal nadrukkelijk gelet worden op het gebruik van special effects.
– Het is de kunstenaar toegestaan om voor de aanvang van de wedstrijd alvast de haardracht van het model te doen.
– Het is niet toegestaan om voor de aanvang van de wedstrijd basis make-up, hulpstukken of kleuren aan te brengen.

PENSEEL EN SPONS

– De jury zal kijken naar het gebruik van kleuren, gebruik van verschillende schildertechnieken, interpretatie van het thema, moeilijkheidsgraad, realisatie van het idee, originaliteit en individuele stijl.
– Airbrushen is niet toegestaan in deze categorie.
– Het gebruik van latex delen of andere hulpstukken die op het lichaam geplakt worden is NIET toegestaan in deze categorie.
– Als je wilt dat het model iets in haar handen houdt dan is dat enkel en alleen toegestaan bij de presentatie voor het publiek en bij het fotograferen. Deze hulpstukken en attributen mogen NIET meegenomen worden in de juryruimte. Alleen attributen uit onderstaande lijst zijn toegestaan bij de jury beoordeling.

Toegestaan in de categorie Penseel en spons:

– Nep vingernagels
– Nep oogwimpers.
– Speciale ooglenzen.
– Schoenen niet hoger dan de enkels (geen laarzen).
– Pruiken en haarstukken welke aangebracht worden in het bestaande haargedeelte van het model. Er is geen lengte restrictie.
– Decoratieve hoofdstukken en hoeden welke enkel en alleen in het haargedeelte boven op het hoofd zijn aangebracht en die niet lager komen dan de schouderpartij.
– Losse (droge) glitter.

Niet toegestaan:

– Plakkristallen, nepdiamantjes en dergelijke.
– Glitter in plakvorm of anders aangebracht met behulp van enigerlei plakmateriaal (dus ook geen gel).
– Alles wat op de huid aangebracht wordt met behulp van welk hechtmateriaal dan ook.
– Alles wat aan het lichaam is aangebracht met behulp van touwen, plakband, elastiek of wat dan ook, anders dan de decoratiestukken boven op het hoofd zoals hierboven omschreven.

SPECIAL EFFECTS

Deze categorie is speciaal bedoeld om special effects toe te passen. Het veranderen van de vorm van het lichaam. Voorbeelden kunnen zijn latex delen voor in het gezicht, maar ook grotere delen die overal op het lichaam vastgeplakt worden. Eigenlijk alles wat met mastiek of andere goedgekeurde lijm wordt vastgeplakt

– In deze categorie zal sterk gelet worden op de combinatie van schilder- en/of airbrushtechniek en/of het gebruik van special-effects-hulpstukken aangebracht op het lichaam.
– De jury zal kijken naar het gebruik van kleuren, gebruik van verschillende schildertechnieken, interpretatie van het aangegeven thema, moeilijkheidsgraad, realisatie van het idee, originaliteit en individuele stijl.
– Er zijn in deze categorie geen extra voorschriften voor wat betreft het gebruik van hulpstukken wel of niet vastgeplakt aan het lichaam. De organisatie verzoekt echter nadrukkelijk de veiligheid van het model in acht te nemen.
– Er zullen minder punten gegeven worden als er te veel kostuum- en kledingachtige stukken gebruikt zijn in plaats van de hierboven aangegeven technieken en hulpstukken.
– Als het model enkel is bewerkt zoals bedoeld in categorie Spons en Penseel zal men weinig punten ontvangen als men zich heeft ingeschreven in de categorie Special effects.

 FACEPAINT

– Facepaint is een basisschmink, waarbij alleen het gezicht geschminkt wordt.
– Deze schmink mag alleen bestaan uit een goedgekeurde schmink, puf en/of gel glitters en nep wimpers. Deze laatste mogen alleen op het oog gebruikt worden.
– Voor het gebruik van hoofddeksels, pruiken, sjablonen, splitcakes en aanverwanten zie de per dag aangegeven aanwijzingen

GLITTERS

Binnen deze categorie wordt gewerkt met alle cosmetische glitter/ strass en de daarbij horende lijm/ gels. Schmink en Make-up 20%

Extra informatie voor de kunstenaars

– Elektriciteit en waterpunten zijn voldoende aanwezig.
– Tafels zijn aanwezig en beschikbaar voor de painters.
– De aanwezige modellen – minimumleeftijd 18 jaar – moeten toestemming geven, door bij binnenkomst een formulier ‘Afstandsverklaring portretrecht’ te ondertekenen, dat de organisatie alle foto- en filmmateriaal mag gebruiken voor publicatie en promotie.
– De modellen zijn verplicht een slip of onderbroek te dragen. De rest van het lichaam mag naakt blijven.
– Middels inschrijving accepteert de deelnemer deze regels
– Foto’s welke door de organisatie worden gemaakt mogen voor promotie worden gebruikt zonder verdere vergoeding.