Kunst op Castlefest

castlefest, arthur dreissen, metaal kunst, fantasy

Arthur Dreissen: Dragonfly sculpture

Arthur Dreissen is een techneut én kunstenaar. De techniek is de basis, een startpunt, het vertrouwen dat alle creatie mogelijk is. Ruimte voor schepping, creativiteit; spelen en toestaan van het imperfecte, een zigzag koers naar iets ultiems.

Arthur ontwerpt, creëert en maakt maatwerk en artistieke producten en objecten in metaal. Alles wordt gemaakt met een glimlach. Hij denkt voorbij het materiaal, het gebruikelijke en het traditionele. Via een rationeel proces wordt een vrij, fantastisch en irrationele resultaat nagestreefd.

Metaal is Arthur’s medium. Met dit sterke en weerbarstige materiaal is zoveel mogelijk. Als het leven bestaat uit groei en het overwinnen van weerstanden dan is zijn uitdaging het vormen van dit weerbarstige materiaal. De mogelijkheden, vooral in kunst, met de kracht van het staal fascineren hem, waarbij de natuur en haar vormenrijkdom hem inspireert.

Arthur brengt zijn Dragonfly sculpture naar Castlefest. Hoewel deze veel gelijkenissen heeft met een levende libel, kun je hier ook een hoop fantasy kenmerken in ontdekken. Loop om hem heen of onder hem door en raak betoverd door zijn magie.

KLOEK Castlefest straattheater interactief

KLOEK

KLOEK. Een interactieve straattheatervoorstelling. Of anders gezegd: een kloeke, mobiele installatie die alleen met medewerking van dappere omstanders op straat tot leven komt…

Terug naar de basis. KLOEK als onvervalst installatietheater. Niks verstopt, niks gesmukt. Robuuste constructies, basale mechanieken. Bevattelijk en transparant. De tijdloze kracht van eenvoud.

Puur. Staal en hout. Natuur- en menskracht. Sterke handen van groot en klein trekken aan de touwen om de geluids-instrumenten te laten klinken en de marionet te laten vliegen. Vrij als een vogel.

Stoer en subtiel samenspel tussen mens en machine brengt beeldpoëzie met spierballen. Even ingetogen als uitbundig wordt de verbeelding geprikkeld en de fantasie een moment tastbare werkelijkheid.