Castlefest Academy

The Green Light Movement

Heb je een liefde voor fairs en gezelligheid en mis jij alleen nog de hand van een lief & leuk persoon verstrengeld in de jouwe of simpelweg de perfecte partner om je mede mee te delen, dan is de Green Light Movement er voor jou!

Door het dragen van ons bandje laat je zien open te staan voor contact. Dit is dan ook een subtiel middel om te laten zien dat je nog vrij bent. Je geeft je omgeving ‘The Green light’. Naast onze bekende bandjes verzorgen wij dit jaar ook leuke activiteiten!

Programma

Donderdag
16:00 Castlefest Academy: Tavernquiz

Vrijdag
11:00 Loungetent: Speeddating
15:45 Castlefest Academy: Awkward Questions
22:30 Loungetent: Awkward Questions 18+

Zaterdag
11:00 Loungtent: Speeddating
16:00 Castlefest Academy: Tavernquiz
18:45 Loungetent: Rainbow dating

Zondag
11:00 Loungetent: Speeddating
16:15 Castlefest Academy: Awkward Questions
21:00 Loungetent: Awkward Questions 18+

Activiteiten

Tavernquiz

Bij binnenkomst wordt je ingedeeld in een team waarmee je zoveel mogelijk vragen goed moet beantwoorden. Na een korte publiekelijke uitleg begint de quiz met in totaal 3 rondes. De vragen zijn Castlefest, date en fantasy gerelateerd.

Speeddating

In rap tempo zoveel mogelijk singles spreken en beoordelen

Awkward Questions

Moeilijke stiltes? Geen zorgen wij hebben genoeg awkward questions bij ons!
In groepen van 3 gaan we een leuke ronde Awkward Questions spelen. Elke deelnemer grabbelt een vraag uit de emmer en stelt deze vervolgens aan een willekeurige deelnemer uit zijn/haar groep of beantwoord deze zelf. Zoals gebleken bij eerdere evenementen een leuke, gezellige en vooral grappige manier om elkaar te leren kennen!

Awkward Questions 18+

De 18+ variant hebben we laat in de avond gepland staan en doen we het liefst in de relaxte setting van de lounge. De vragen gaan bij deze een stukje verder dan die van de activiteit overdag. Er zijn vanzelf sprekend geen opdrachten!

Rainbow dating

Een snelle manier om je te mengen met mensen met dezelfde geaardheid (homo, lesbisch, biseksueel). Met een nummer en een beoordelingsvel in de aanslag leer je de mensen om je heen kennen.
Na de speeddating rondes worden de formulieren verzameld en de resultaten zo snel mogelijk bekend gemaakt!

drummer tijdens het Wicker Ritueel, muziek workshop, Castlefest Academy, fantasy festival, Wicker drummer, drum workshop,

Workshop: Wicker Drumming

Volg deze workshop en wees een drummer tijdens het Wicker Ritueel

Castlefest belooft ook deze editie weer spectaculair te worden! Dit jaar krijg je zelfs de kans om deel te nemen als drummer tijdens het Wicker Ritueel! Onder leiding van Rob van Barschot en Gijs Anders van Straalen leer je in de middag voorafgaand enkele ritmes en technieken op je eigen trommel. In korte tijd wordt je klaargestoomd als drummer en mag je tijdens het ritueel vanuit het publiek de muziek laten donderen!
 
Enige ervaring hiervoor is niet vereist, iedereen kan meedoen. Voorwaarde is wel dat je je eigen trommel meebrengt; denk hierbij aan een sjamanendrum, framedrum of djembe of een andere goed klinkende trommel die je makkelijk kan meedragen.
 
We hopen jullie allemaal te zien om samen een grote stam van drummers te vormen!
 
Deelname aan de workshops kost €10,- . De workshop vindt plaats op de zaterdag, van 14:15 tot 15:15 uur. Stuur een mail naar robvanbarschot@gmail.com om je aan te melden.
 
Benieuwd wat je nog meer kunt doen in de Castlefest Academy? Bekijk het volledige programma hier.
eigen RPG, Steffie de Vaan, RPG, Castlefest, Castlefest Academy

Workshop: Ontwerp je eigen RPG

Klaar voor het volgende level? Ontwerp je eigen RPG in deze Castlefest Academy Workshop

Ben jij een enthousiaste rollenspeler met plannen om je homebrew om te zetten naar een professioneel geschreven boek? In deze workshop leer je de eerste stappen van het ontwerpen van je eigen RPG: concept, pitch, en hoofdstuk opzet. Ook als je boek al een eerste versie heeft, helpt deze workshop je jouw concept en pitch aan te scherpen, en overbodige secties te verwijderen zodat je boek nog beter wordt. We bespreken ook het verschil tussen uitbrengen in eigen beheer en crowdfunden versus verkopen aan een bestaande uitgever.

Neem je eigen pen en papier, of tablet, mee als je aantekeningen wilt maken.

Steffie de Vaan schrijft rollenspel boeken en korte verhalen. Ze heeft onder andere gewerkt voor Vampire the Masquerade Anniversary Edition en Fifth Edition, Changeling the Lost Second Edition, and Harlem Unbound Second Edition. Ze ontwikkelde Night Horrors: Tormented en leidt momenteel de nieuwe Legendlore Roleplaying Game.

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is in de Castlefest Academy? Bekijk hier alle workshops en programma onderdelen. 

GUDA drum workshop

GUDA drum-workshop

De GUDA drum is een hybride tussen een handpan en een tongue drum. In deze workshop zal Rob van Barschot vertellen over de verschillende soorten GUDA drums (modellen, designs, scales) en zal je leren om te spelen op een GUDA HAT. Rob werkt al een paar jaar samen met Zen Percussion en gebruikt de GUDA drum in zijn soloproject, evenals in de bands ThunderCrow en Guinevere. Meer info is te vinden op www.guda-drum.com

Deelname aan de workshops kost €15,- (deelname + gebruik instrument). De workshop vindt plaats op de zondag, van 14:30 tot 15:30. Stuur een mail naar robvanbarschot@gmail.com om je aan te melden.

Meer informatie volgt binnenkort.