Camping activiteiten

Zwaard & Steen workshops

Op donderdag trapt Zwaard & Steen hun Castlefest weekend af met een viertal exclusieve workshops middeleeuws zwaardvechten speciaal voor camping gasten. Kom langs om 12:00, 13:30, 15:00 of 16:30 om te leren hoe je zo’n langzwaard nu eigenlijk echt gebruikt!

Ben je donderdag nog niet aanwezig, zitten de workshops vol, of liggen je prioriteiten die dag elders? Niet getreurd! Want Zwaard & Steen geeft nog het hele weekend iedere dag meerdere workshops. Schrijf je in voor één van hun workshops bij hun stand op het re-enactment veld.

Donderdag: 12:00, 13:30, 15:00 en 16:30 uur.

Offline Tinder

Na het succes van Castlefest 2016 krijgt nu iedereen de kans om op zoek te gaan naar de liefde van je leven met raakvlakken in de Fantasy wereld. Op Castlefest bieden wij jou de unieke kans om zonder op iemand af te hoeven stappen toch in contact te komen. Dat klinkt wel hel makkelijk toch?

Het werkt als volgt: meld je aan voor Offline Tinder bij het Party Area veld. Hier krijg je van de lieftallige dames een persoonlijk nummer. Draag het nummer duidelijk zodat andere Tinderaars jou kunnen spotten. Zie je iemand die je leuk vindt? Geeft zijn of haar nummer door bij het offline tinderpunt en wie weet heb jij een match. 

Silent Disco

Disco, oftewel de Stille Disco, is het fenomeen van een evenement waarbij de muziek niet over een speaker systeem is te horen, maar over draadloze hoofdtelefoons. Zijn jouw voetjes er klaar voor? Brul mee en geniet tot in de late uurtjes van heerlijke feestmuziek in de feesttent op de Castlefest Camping!

Do-In Yoga

Do-In betekent ‘de weg naar binnen’ en is het makkelijkst te omschrijven als een Japanse vorm van yoga. De oefeningen zijn erop gericht je meridianen (energiebanen) te strekken, stimuleren en in balans te brengen.

Do-in wordt uitgevoerd op een manier waaraan iedereen kan deelnemen, het vereist geen specifieke conditie of lenigheid. Het gaat er juist om tot aan je eigen grens te gaan en te ontdekken dat je die, door te ontspannen, kunt verleggen. Een ieder op zijn niveau en in zijn tempo. Verwacht dus ook geen masterclass met ingewikkelde houdingen. Dit wordt een klas voor iedereen en elk niveau, juist om eens kennis te maken met deze vorm van lichaamsbeweging.

Samen met oefeningen uit de Tai Chi en yoga en een korte afsluitende meditatie maken we een programma van een half uur zodat je lichaam rustig wakker kan worden en je weer opgeladen aan een mooie dag op Castlefest kan beginnen.

Vrijdag, zaterdag en zondagochtend om 8.30 uur

Castlefest Fantasy Swap Party

Nieuw dit jaar op de Castlefest Camping: The Castlefest Fantasy Swap Party! Heb jij je elfenvleugels al jaren niet aangeraakt, smachten je oude fantasy boeken om opnieuw gelezen te worden, liggen je LARP wapens te verstoffen in de kast en is je fantasy kloffie ook wel aan vervanging toe? Kom dan op vrijdag van 13 tot 16 mee doen aan het grote Castlefest ruil feest en ga naar huis met een tas vol “nieuwe” fantasy kekjes! Vergeet niet om ook al je fantasy games en boeken mee te nemen! 

Tijd: vrijdag van 13 tot 16 uur
Waar: Feesttent op de Castlefest Camping

The Castlefest Fantasy Swap Party zal geleid worden door een Ruilmeester die in samenwerking met jullie items in de spotlight zal zetten. Claim een plekje op een van de beschikbare tafels om je spulletjes op uit te stallen.

Spelregels:

– Het gaat om ruilen of weggeven, er mag niets verkocht worden
– Geef je ongebruikte kleding, accessoires, games, boeken en andere fantasy gerelateerde kekjes een nieuw leven!
– Maximaal 15 items per persoon inbreng
– De items moeten schoon en heel zijn
– Ondergoed is niet toegestaan
– Voedsel is niet toegestaan

Alle spullen die overblijven zullen door Castlefest aan een goed doel of lokale kringloop worden gedoneerd.