Body & Face Art

Ook dit jaar  is er weer een Body & Face Art Gathering op Castlefest.

In de fantasy scene wordt er zowel door professionele acts als door bezoekers meer en meer gebruik gemaakt van body- en face art, protheses, grime, en special effects. Is dit ook helemaal jouw ding? Dan kun je vanaf nu ook op Castlefest terecht voor allerlei toffe Body & Face Art activiteiten. 

Doe mee met een van de interessante workshops, dagthema sessies, demo’s, een experiment, een dagthemapaint, een carroussel, een torsopaint, driekleurenpaint of een complete presentatie. Laat je verwonderen door de kunsten van wereldberoemde artiesten in paint & special effects. 
Heb je interesse om mee te doen aan een van deze activiteiten of wil je op één of meer momenten als model actief zijn, schrijf je dan in door middel van een van de inschrijfformulieren die je op deze site vindt.

Benieuwd geworden? Hou deze pagina in de gaten voor alle informatie.

Belangrijke informatie & formulieren

FAQ Body & Face Art Gathering
Programma Body & Face Art Gathering

Overzicht van alle workshops
Aanmelden voor een workshop

Inschrijf formulier Activiteiten
Inschrijf formulier Modellen

Body- en Face Art Gathering Castlefest 2019

Stap binnen in een andere wereld en ontdek onvoorstelbare nieuwe mogelijkheden. Al jaren is Castlefest de ontmoetingsplaats voor mensen die even willen ontsnappen aan de echte wereld en dit jaar verwelkomt Castlefest ook de body- en facepainters. De unieke sfeer en het terrein maken dit evenement tot een must: hier moet je zijn geweest!
Body- en Face Art Gathering is een platform voor iedere artiest die graag in alle gezelligheid zijn creatieve uitspattingen tot uiting wil laten komen en voor iedere bezoeker om kennis te maken met alle vormen die deze art met zich meebrengt.

Het programma voor deze dagen wordt de komende tijd nog verder aangevuld. Inschrijving is voor artiesten en modellen te allen tijden nodig. Acceptatie is op volgorde van inschrijving.
Iedere deelnemende artiest is verantwoordelijk voor het meebrengen van een eigen model en materiaal. Het model of de artiest die vooraf geregistreerd zijn voor een of meer van de activiteiten, ontvangt kort voor het evenement een e-ticket. Met dit ticket kan hij/zij zich melden bij de info. Na legitimatie kan hij/zij gratis het terrein op. Artiest en/of model zorgen zelf voor eten en drinken. Op het terrein is een grote variatie aan eten en drinken te koop.

Elke dag is er een nieuw dagthema waar we mee werken. Op allerlei manieren worden er mogelijkheden geboden om vol creativiteit bezig te gaan. Zo is het mogelijk om samen een groepspaint te maken of deel te nemen aan een carrousel. Meer informatie over de activiteiten vind je verderop deze pagina, of bekijk de PDF over het programma op deze site of op de Facebook pagina.
Natuurlijk zijn er ook workshops. Op dit moment staat vast dat Marcia IJzerman op donderdagmiddag, Richard van der Laan op vrijdag en Syl Verberk op zaterdag workshops zullen verzorgen.
Twee kleine workshops worden gegeven op vrijdag door Ton Nizet en op zaterdagavond zal er een workshop speciaal voor modellen worden ,  door Kim Leeftink.

De prijzen voor deelname aan de workshops zijn €80 voor een dagworkshop en €40 voor een kleine workshop.

Aanmelden voor een workshop kan middels dit formulier.

Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint, mail ons dan op mailadres bodyandfacepaint@castlefest.com

Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo, of wil je iets uitproberen schrijf je dan hier in.

Dagthema’s

Donderdag Magic The Gathering Openingstijden Castlefest 10.00 – 24.00 Body- & Face Art Gathering start om 13.00 en sluit 20.00
       
Vrijdag Adventures of Jules Verne Openingstijden Castlefest 10.00 – 24.00 Body- & Face Art Gathering start om 11.00 en sluit 20.00
       
Zaterdag It’s a Different World Openingstijden Castlefest 10.00 – 24.00 Body- & Face Art Gathering start om 11.00 en sluit 20.00
       
Zondag Medieval and Your Fantasy Openingstijden Castlefest 10.00 – 21.00 Body- & Face Art Gathering start om 11.00 en sluit 20.00

Workshops

Donderdag

Op donderdagmiddag van 13.00 tot 19.00 uur geeft Marcia IJzerman een workshop ‘Camouflage Bodypaint’. Altijd al eens iemand achter het behang willen plakken? Heer leer je hoe je een model in de achtergrond kunt laten verdwijnen. In de tent hangen verschillende achterwanden klaar, met uitdagende patronen en afbeeldingen.

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €80,-

Vrijdag

Vrijdag kun je tussen 11.00 en 17.00 uur een workshop SFX met foam van Richard van der Laan volgen. In één dag leer je de beginselen van het maken van een foam prothese van plaat materiaal. 

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €80,-

Ook zal op vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur Ton Nizet een workshop geven over hoe je make-up gebruikt bij jouw bodypaint. Naast bodypainter is Ton Nizet van beroep make-up artist bij MAC. In deze workshop leer jij alle handige trucs. 

Voor deelname aan deze workshop ‘Special Make-Up’ betaal je €40,-

Zaterdag

Op zaterdag kun je van 11.00 tot 17.00 uur van Syl Verberk in haar workshop ‘Fantasy Pruiken’ leren hoe je pruiken kunt maken en hoe je deze het beste kunt toepassen in je face- en bodypaint.

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €80,-

Van 18.00 tot 20.00 uur is er een Workshop voor Modellen, fotografen en painters die hun modellen goed willen adviseren en begeleiden. Deze workshop wordt gegeven door Kim Leeftink. Leer de do’s en don’ts en alles wat je verder wilt weten over het leven van een bodypaint model.

Voor deelname aan deze workshop betaal je €25,-

Voor alle workshops geldt dat je je eigen model mee dient te nemen. Je krijgt hiervoor een extra e-ticket bij het bestellen van een workshop ticket.

Inschrijven voor één of meerdere van deze workshops is mogelijk via de speciale workshop bestelpagina.

Alle dagen

Mini Masterclass EVA Foam

Maak kennis met het prachtige materiaal EVA foam voor elk kostuum, armour, prop, brace, breast piece en zo meer.

In een paar stappen maak je kennis met de basistechnieken.

  • Snijden
  • Plakken
  • Dremelen
  • Detailleren | Branden

Deze masterclass is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar.
Per workshop kun je kiezen uit een kleine bijl of een klein schild om te maken.

Tijdstippen

Dit zijn iedere dag de tijden:
10:30 – 12:30 uur
13.00 – 15.00 uur
15:30 – 17:30 uur
18:00 – 20:00 uur

Inschrijven kan op voorhand via deze website maar is niet verplicht.

Voor deelname aan deze workshop betaal je €20,-.

Programma

Uitleg over de verschillende programmaonderdelen 

Dagthema bodypaint 
Laat je inspireren door het thema van de dag en transformeer je model. Leef je creatief uit met alle technieken die je wilt gebruiken: spons, penseel, airbrush, glitter of special effects. 

Het hele plaatje
Go nuts, creëer een totaal plaatje met een combinatie van bodypaint, headpiece, kleding, accessoires en bijpassende make-up/ facepaint. Verras je publiek met een creatie die van top tot teen “af” is. 

Groepspaint
Maak een artwork samen met andere painters en modellen. Heb je een gaaf idee of ontwerp? Mail snel naar bodyandfacepaint@castlefest.com (vermeld je voorkeur voor vrijdag of zondag) en stuur daarna jullie uitgewerkte plan in voor 1 mei. Let op: Je stelt vooraf je eigen team samen van painters en modellen en kiest een teamleider (in overleg) 

Carrousel
Samen met andere kunstenaars werk je om beurten met de modellen, binnen het thema van de dag. De modellen rouleren dus langs de werkende kunstenaars. Vereist: enthousiasme en creativiteit. Samen geef je vorm aan het eindresultaat van alle creaties. 

Snelkookpan
Dit onderdeel heeft dezelfde vereisten als Dagthema Bodypaint, maar hier heb je maar maximaal drie uur de tijd. Werk samen met andere painters, verlies jezelf niet in teveel details, maar ga voor het totaalplaatje. Weinig tijd werkt als een soort snelkookpan voor creativiteit en zorgt vaak voor bijzondere verrassingen.

Drie kleuren paint
De titel zegt het al: je kiest vooraf drie kleuren en daarmee maak je een (gedeeltelijke) bodypaint of facepaint. Ervaar hoe het is om met beperkte middelen en je eigen creativiteit iets bijzonders te maken. 

Torso paint
In dit onderdeel pakt de painter drie kaartjes. Op het eerste kaartje staan de kleuren, op het tweede de vormen en op het derde het thema. Alleen het bovenlichaam van het model wordt beschilderd. Je kunt dit alleen doen of samen met een andere painter. 

Out of the box
En dat bedoelen we letterlijk! Hier is het tijd voor het onverwachte. Je krijgt samen met andere deelnemers maar een paar minuten tijd om materiaal uit een doos te pakken. Dat ga je verwerken als hulpmiddelen/paint/accessoires in je (face) paint. Het kan van alles zijn en je mag onderling ruilen. 

2×2 Connected
Je werkt samen met een andere bodypainter met twee modellen aan een paint waarin de beide modellen een geheel vormen. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt ze als een geheel in elkaar laten opgaan maar het kan ook los van elkaar, als de verbinding maar tot uitdrukking komt. 

UV Painten
Op vrijdagavond hebben we de beschikking over ruimte in een donkere tent, verlicht met UV lampen. Dit is je akns om los te gaan met Blacklight paint! Geef je wel snel op, want er is een beperkt aantal werkplekken beschikbaar. 

Donderdag thema: Magic the Gathering

Opening voor de camping vanaf 10.00 uur. Melden bij de infotent tussen 12.00 en 13.00 uur.
Start programma van de Bodypaint Gathering: 13.00 uur.

13.00 – 19.00 uur Workshop Marcia IJzerman
13.00 – 18.00 uur Carrousel
13.00 – 18.00 uur Dagthema Bodypaint
17.00 – 20.00 uur Drie kleuren Paint
18.00 – 20.00 uur Torso Paint
18.00 – 20.00 uur Snelkookpan
Vanaf 20.30 uur

Ontmoeting onder de luifel;
(nadere) kennismaking met een hapje en een drankje

Wil je je als model aanmelden voor een of meer activiteiten, klik dan hier.
Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint mail ons dan op mailadres bodyandfacepaint@castlefest.com
Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo of wil je iets uitproberen, schrijf je dan hier in.

Vrijdag thema: Adventures of Jules Verne

Festival is open vanaf 10.00 uur. Melden bij de infotent tussen 10.00 en 11.00 uur.
Start programma van de Bodypaint Gathering: 11.00 uur.

11.00 – 17.00 uur Workshop Richard van der Laan
11.00 – 17.00 uur Groepspaint
11.00 – 17.00 uur Dagthema Bodypaint
11.00 – 17.00 uur Het hele plaatje
16.00 – 20.00 uur UV painten
17.00 – 20.00 uur Out of the Box
17.00 – 20.00 uur Snelkookpan
17.00 – 20.00 uur Workshop Ton Nizet
Vanaf 20.30 uur Ontmoeting onder de luifel

Wil je je als model aanmelden voor een of meer activiteiten, klik dan hier.
Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint, mail ons dan op bodyandfacepaint@castlefest.com
Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo of wil je iets uitproberen, schrijf je dan hier in.

Zaterdag thema: It’s a Different World

Festival is open vanaf 10.00 uur. Melden bij de infotent tussen 10.00 en 11.00 uur.
Start programma van de Bodypaint Gathering: 11.00 uur.

11.00 – 17.00 uur Workshop Syl Verberk
11.00 – 17.00 uur Groepspaint
11.00 – 17.00 uur Dagthema Bodypaint
11.00 – 17.00 uur Het hele plaatje
11.00 – 16.00 uur Carrousel
16.00 – 20.00 uur Glitter paint
17.00 – 20.00 uur Snelkookpan
17.00 – 20.00 uur Drie kleuren paint
18.00 – 20.00 uur Workshop Kim Leeftink
Vanaf 20.30 uur Ontmoeting onder de luifel

Wil je je als model aanmelden voor een of meer activiteiten, klik dan hier. 
Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint mail ons dan op mailadres bodyandfacepaint@castlefest.com
Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo of wil je iets uitproberen schrijf je dan hier in.

Zondag thema: Medieval and your Fantasy

Festival is open vanaf 10.00 uur. Melden bij de infotent tussen 10.00 en 11.00 uur.
Start programma van de Bodypaint Gathering: 11.00 uur.

11.00 – 17.00 uur Workshop TBA
11.00 – 17.00 uur Groepspaint
11.00 – 17.00 uur Dagthema Bodypaint
11.00 – 17.00 uur Het hele plaatje
17.00 – 20.00 uur Snelkookpan
17.00 – 20.00 uur Torso Paint
17.00 – 20.00 uur 2×2 Connected
Vanaf 20.30 uur Afscheid onder de luifel

Wil je je als model aanmelden voor een of meer activiteiten, klik dan hier.
Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint mail ons dan op mailadres bodyandfacepaint@castlefest.com
Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo of wil je iets uitproberen schrijf je dan hier in.

Regels Body- & Face Art Gathering

– Het festival is voor jong en oud maar bodypaintmodellen zien we graag 18+

– Enkel huidvriendelijke materialen zijn toegestaan

– De aanwijzingen van de organisatie dienen te allen tijde te worden opgevolgd

– Wees vriendelijk voor de bezoekers, alle aanwezigen in Body- en Face Art Gathering promoten ons vakgebied

-Have FUN!