Body & Face Art

Nieuw dit jaar op Castlefest is de Body & Face Art Gathering. 

In de fantasy scene wordt er zowel door professionele acts als door bezoekers meer en meer gebruik gemaakt van body- en face art, protheses, grime, en special effects. Is dit ook helemaal jouw ding? Dan kun je vanaf nu ook op Castlefest terecht voor allerlei toffe Body & Face Art activiteiten. 

Doe mee met een van de interessante workshops, paintjam sessies, demo’s, een experiment of een battle. Laat je verwonderen door de kunsten van wereldberoemde artiesten in paint & special effects. 
Heb je interesse om mee te doen aan een battle of wil je op één of meer momenten als model actief zijn, schrijf je dan in door middel van een van de inschrijfformulieren die je op deze site vindt.

Benieuwd geworden? Hou deze pagina in de gaten voor alle informatie.

Belangrijke informatie & formulieren

FAQ Body & Face Art Gathering
Programma Body & Face Art Gathering
Reglement Battles Body & Face Art Gathering

Inschrijf formulier Activiteiten
Inschrijf formulier Battles
Inschrijf formulier Modellen

Body- en Face Art Gathering Castlefest 2018

Stap binnen in een andere wereld en ontdek onvoorstelbare nieuwe mogelijkheden. Al jaren is Castlefest de ontmoetingsplaats voor mensen die even willen ontsnappen aan de echte wereld en dit jaar verwelkomt Castlefest ook de body- en facepainters. De unieke sfeer en het terrein maken dit evenement tot een must: hier moet je zijn geweest!
Body- en Face Art Gathering is een platform voor iedere artiest die graag in alle gezelligheid zijn creatieve uitspattingen tot uiting wil laten komen en voor iedere bezoeker om kennis te maken met alle vormen die deze art met zich meebrengt.

Het programma voor deze dagen wordt de komende tijd nog verder aangevuld. Inschrijving is voor artiesten en modellen te allen tijden nodig. Acceptatie is op volgorde van inschrijving.
Iedere deelnemende artiest is verantwoordelijk voor het meebrengen van een eigen model en materiaal. Het model of de artiest die vooraf geregistreerd zijn voor een battle of één van de andere activiteiten, ontvangt kort voor het evenement een e-ticket. Met dit ticket kan hij/zij zich melden bij de info. Na legitimatie kan hij/zij gratis het terrein op. Verder zijn er aan de battle geen kosten verbonden. Artiest en/of model zorgen zelf voor eten en drinken. Op het terrein is een grote variatie aan eten en drinken te koop.

Elke dag is er een nieuw dagthema waar we mee werken. Er zijn painters die houden van de prikkel van een battle en zo tot hele mooie resultaten komen. Anderen worden daar niet blij van en willen de uitdaging om iets moois te maken binnen een thema. Om gehoor te geven aan beide behoeftes, is het mogelijk om deel te nemen aan battles, of gewoon mee te doen met het programma zonder competitief component. Iedereen is vrij om naast het programma te werken, wel vragen we je om het dagthema te respecteren.

Kortom: ga de battle aan met anderen en betover de jury met jouw kunsten voor een waardering in punten, of challenge jezelf tot de meest gave creaties, zonder een jury waarde oordeel. Voor iedereen is er desgevraagd ruimte voor feedback. 
Tevens zal er een speciale ‘Best of Castlefest‘ Award worden uitgereikt aan een artiest die actief alle vier de dagen aanwezig is en is opgemerkt door zowel jury als bezoekers. Deelname aan de battles is hiervoor niet vereist.

Body- en Face Art Gathering is een nieuw onderdeel in 2018. We zijn benieuwd hoe we met elkaar tot bijzondere en creatieve ontmoetingen komen.
Er worden veel mogelijkheden geboden om vol creativiteit bezig te gaan op allerlei manieren. Zo is het mogelijk om te battlen zoals hierboven omschreven, om samen een groepspaint te maken, te jammen, bezig te gaan in een experimentele tent om eens iets nieuws of anders uit te proberen of deel te nemen aan een carrousel (hier wordt een themabeeld gecreëerd door met verschillende artiesten aan verschillende modellen te werken in een ronddraaiend tijdsfram; iedere artiest krijgt een model met een eigen thema gedurende een bepaalde tijd). De kladblok tent biedt de bezoekers van Castlefest de mogelijkheid onder leiding van een ervaren model te ontdekken wat bodypaint is (bv op een been, een arm). En natuurlijk zijn er ook workshops. Op dit moment staat vast dat Richard Nijboer op donderdagmiddag, Monique Lily op vrijdag, Madelyn Greco op zaterdag en Lawrence Kelatow op zondag workshops zullen verzorgen. De prijzen voor deelname aan de workshops zullen binnenkort bekend worden gemaakt. 

Aanmelden voor een workshop kan middels dit formulier.

Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint, mail ons dan op mailadres bodyandfacepaint@castlefest.com

Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo, of wil je iets uitproberen schrijf je dan hier in.

Dagthema’s

Donderdag LARP Openingstijden Castlefest 10.00 – 24.00 Body- & Face Art Gathering start om 12.00 en sluit 21.00
       
Vrijdag Fantasy Openingstijden Castlefest 11.00 – 24.00 Body- & Face Art Gathering sluit 21.00
       
Zaterdag Cosplay Openingstijden Castlefest 10.00 – 24.00 Body- & Face Art Gathering sluit 21.00
       
Zondag Steampunk Openingstijden Castlefest 10.00 – 21.00 Body- & Face Art Gathering sluit 21.00

Workshops

Donderdag

Op donderdagmiddag geeft Richard Nijboer een workshop. Druppels, lijnen, positie van je ontwerp, kleuren…. Hoe zat ’t ook al weer??. Richard, bekend bij velen, draait al vele jaren mee in de wereld van de Body& Face Art en hij weet als geen ander hoe je jouw ontwerp nog beter uit kunt laten komen.

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €40,-

Vrijdag

Vrijdag kun je een een hele dag leren bodypainten in de unieke stijl van en bij Monique Lily.

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €80,-

Zaterdag

Zaterdag neemt de kleurrijke kunstenares Madelyn Greco (vijfvoudig wereldkampioene) je graag mee in haar wereld van bodypaint en performance. Het meenemen van een eigen ontwerp is mogelijk!

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €80,-

Zondag

Lawrence Kelatow laat op zondag zien hoe een prosthetic op het lijf aangebracht kan worden en leert je hoe je deze zodanig verwerkt dat het een natuurlijk deel van het lichaam lijkt.

Lawrence is gespecialiseerd in speciale make-up voor Tv, Film en theater. Hij heeft oa meegewerkt aan Zwart boek, Kapitein Rob, de TV kantine en Nick vs Simon.

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €80,-

Voor alle workshops geldt dat je je eigen model mee dient te nemen. Je krijgt hiervoor een extra e-ticket bij het bestellen van een workshop ticket.

Inschrijven voor één of meerdere van deze workshops is mogelijk via de speciale workshop bestelpagina.

Battles

Iedere battle kan worden afgesloten met een jurybezoek. Het thema moet tot uiting komen in de paint. De prijswinnaar wordt dezelfde avond nog bekend gemaakt.
Alle battle deelnemers moeten zich op de juiste aanmeld tijd melden bij de informatiestand op het terrein van de gathering, daar krijg je een tent toegewezen.

Je hebt 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd om je spullen klaar te zetten.

Regels die belangrijk zijn voor de battle zijn deels aangegeven per dag. Bekijk het volledige reglement hier.

Donderdag thema: LARP

Binnenkort meer informatie over de verschillende activiteiten op het programma. Wil je je als model aanmelden voor een of meer activiteiten of ga je deelnemen aan een battle, klik dan hier.

Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint mail ons dan op mailadres bodyandfacepaint@castlefest.com

Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo of wil je iets uitproberen, schrijf je dan hier in.

Donderdag Battle: LARP

Facepaint, max 20 deelnemers

Aanwezig: 16.00 uur
Startijd: 17.00 uur
Tijd: 3 uur

Onderdelen die gepaint worden: gezicht, nek en schouders.

Toegestaan:
Hoofddeksel, accessoires, kostuum
Schmink en Make-up materialen, cosmetische losse glitter, wimpers en contactlenzen.
Airbrush

Niet toegestaan:
Alles wat met lijm wordt bevestigd behalve wimpers
Assistent

Klik hier om je in te schrijven!

Vrijdag thema: Fantasy

Binnenkort meer informatie over de verschillende activiteiten op het programma en hoe je kan aangeven dat je wilt deelnemen. Wil je je als model aanmelden voor een of meer activiteiten of ga je deelnemen aan een battle, klik dan hier.

Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint, mail ons dan op bodyandfacepaint@castlefest.com

Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo of wil je iets uitproberen, schrijf je dan hier in.

Vrijdag Battle: Fantasy

Bodypaint Spons en Penseel, max 18 deelnemers

Aanwezig: 10.00 uur
Starttijd: 11.00 uur
Tijd: 6 uur

Toegestaan:
Hoofddeksel, niet lager dan de schouder partij, nep nagels en wimpers
Schmink en Make-up materialen, cosmetische losse glitter, contactlenzen.
Schoenen niet hoger dan de enkels (geen laarzen), pruiken, haarstukken

Niet toegestaan:
Alles wat met lijm wordt bevestigd behalve wimpers
Glitters in plakvorm en gel
Maskers
Airbrush
Alles wat op het lichaam is aangebracht met behulp van touw, plakband, elastiek, etc.

Klik hier om je in te schrijven!

Facepaint, max 20 deelnemers

Aanwezig: 16.00 uur
Starttijd: 17.00 uur
Tijd: 3 uur

Onderdelen die gepaint worden: gezicht, nek en schouders.

Toegestaan:
Hoofddeksel, accessoires, kostuum
Schmink en Make-up materialen, cosmetische losse glitter, wimpers, contactlenzen en glittersteentjes
Papercut outs, evafoam, klein sfx

Niet toegestaan:
Airbrush
Assistent

Klik hier om je in te schrijven!

Zaterdag thema: Cosplay

Binnenkort meer informatie over de verschillende activiteiten op het programma en hoe je kan aangeven dat je wilt deelnemen. Wil je je als model aanmelden voor een of meer activiteiten of ga je deelnemen aan een battle, klik dan hier.

Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint mail ons dan op mailadres bodyandfacepaint@castlefest.com

Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo of wil je iets uitproberen schrijf je dan hier in.

Zaterdag Battle: Cosplay

Glitters, max 12 deelnemers

Aanwezig: 15.00 uur
Starttijd: 16.00 uur
Tijd: 4 uur

Toegestaan:
Hoofddeksel, accessoires, kostuum
Wimpers en contactlenzen
Alle cosmetische glitter/strass en de daarbijhorende lijm/gels.
Schmink en Make-up 20% (Glitterbattle!)

Niet toegestaan:
Meer dan 20% schmink en Make-up.
Airbrush
Assistent

Klik hier om je in te schrijven!

Facepaint Special Effects, max 20 deelnemers

Aanwezig: 16.00 uur
Starttijd: 17.00 uur
Tijd: 3 uur

Onderdelen die gepaint worden: gezicht, nek en schouders.

Toegestaan:
Hoofddeksel, accessoires, kostuum
Schmink en Make-up materialen, cosmetische glitter, wimpers en contactlenzen.
SFX makeup, foam latex, silicone, sculptgel etc.
Airbrush

Niet toegestaan:
Assistent

We verwachten hier prachtige karakters te gaan zien.

Klik hier om je in te schrijven!

Zondag thema: Steampunk

Binnenkort meer informatie over de verschillende activiteiten op het programma en hoe je kan aangeven dat je wilt deelnemen. Wil je je als model aanmelden voor een of meer activiteiten of ga je deelnemen aan een battle, klik dan hier.

Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint mail ons dan op mailadres bodyandfacepaint@castlefest.com

Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo of wil je iets uitproberen schrijf je dan hier in.

Zondag Battle: Steampunk

Bodypaint Special effects, max 12 deelnemers

Aanwezig: 10.00 uur
Starttijd: 11.00 uur
Tijd: 6 uur

Toegestaan:
Hoofddeksel, accessoires, kostuum
Schmink en Make-up materialen, cosmetische glitter, wimpers en contactlenzen.
SFX makeup, foam latex, silicone, sculptgel etc.
Airbrush
Assistent

Klik hier om je in te schrijven!

 

THE FACEPAINT BATTLE, max 20 deelnemers

Aanwezig: 16.00 uur
Starttijd: 17.00 uur
Tijd: 3 uur

Onderdelen die gepaint worden: gezicht, nek en schouders.

Gebruik de hand waar je normaal niet mee werkt en maak een creatie in het thema van de dag. Je andere hand wordt (losjes) op je rug vastgemaakt.

Alles is toegestaan.

Klik hier om je in te schrijven!

Regels Body- & Face Art Gathering

– Het festival is voor jong en oud maar bodypaintmodellen zien we graag 18+

– Enkel huidvriendelijke materialen zijn toegestaan

– De aanwijzingen van de organisatie dienen te allen tijde te worden opgevolgd

– Wees vriendelijk voor de bezoekers, alle aanwezigen in Body- en Face Art Gathering promoten ons vakgebied

– Voor het reglement van de Battles klik hier.

-Have FUN!