Activiteiten

massage

Massagepraktijk Rumah Senang

Kom bij langs bij Massagepraktijk Rumah Senang voor een heerlijke massage of andere behandeling.

Massagepraktijk Rumah Senang is een oude bekende op Castlefest, al vanaf de eerste keer dat er een lifestyle plein op Castlefest was. Je kunt bij ons terecht voor massage, Reiki, polariteitsreeks, stoelmassage, shiatsu, voetbehandeling, moxa, acupunctuur, pols-tong diagnose en nog veel meer. Altijd vol aandacht, rust en in contact met jou.

Je kunt bij ons komen met klachten, of gewoon omdat het heerlijk is om van een heerlijke massage of andere behandeling te genieten. In overleg met jou kijken we wat voor jou op dit moment het beste voelt qua behandeling. We spreken van te voren af hoelang je tijd wilt maken voor de behandeling. Kom en ervaar de oase van rust die volgens velen in onze massage-pagode aanwezig is. Voel je welkom met alles wat je mee brengt.

Nog nooit geweest? Kom even om het hoekje kijken of het iets voor je is. En ben je al wel vaker geweest? Dan zien we je graag weer dit jaar! Kun je niet wachten tot Castlefest? Kijk dan op onze (vernieuwde) website om te kijken of een afspraak vóór Castlefest past voor je. Kijk ook eens op onze Facebookpagina en ‘Like’ de pagina als je wilt. Of kijk op le Centre de Bonnenouvelle, een mooie plek in Frankrijk. Hier zijn we bezig zijn de rust, de aandacht en het contact in een ‘Centre de Bien-Etre’ – een centrum voor Wellness en persoonlijke ontwikkeling- vorm te geven.

Voor Castlefest is het slim te reserveren voor zaterdag en zondag. Dat kan op Castlefest, of stuur een mail of Facebookbericht. Warme groet! Team Massagepraktijk Rumah Senang

Birdlive

Leer meer over de valkerij bij Birdlive op Castlefest 2019!

Birdlive is een klein, enthousiast valkeniersbedrijf, dat haar toeschouwers graag in contact brengt met de valkerij en natuur door middel van hun prachtige vogels. Zij werken met rescue vogels; vogels met een beschadiging en/of een verleden die met veel liefde en aandacht weer hersteld zijn. Huisdieren zijn het echter niet, en aaibaar zijn ze evenmin! Birdlive geeft dan ook geen vogelshows maar richt zich op het educatieve aspect van hun ambacht, bij voorkeur voor kinderen en volwassenen met een beperking.

Valkerij is een eeuwenoud ambacht, dat door Birdlive met trots op verantwoorde wijze wordt voortgezet. Voor de valkeniers van Birdlive is het leven, vliegen en werken met roofvogels en uilen zeker geen baan maar een levenswijze, 24/7.

Paul & Roser

Bezoek Paul en Roser en leer alles over Munay Ki

Wees welkom om de Munay Ki te ontdekken en één van de negen rites te ontvangen en ervaren.

Munay betekent Liefde
Ki betekent Energie of Kracht

Het is een stil, liefdevol, creatief en diep helingsproces. Het ontvangen van de Munay Ki versnelt je proces om volledig te worden en ervaren wie je werkelijk bent.

healing

Yoka

Klachten of een steuntje in de rug nodig? Yoka verwelkomt je graag voor een healing.

Yoka is een magische vrouw en zij is sterk verbonden met de natuur. Met haar vaardige handen heeft ze al veel mensen geholpen. Het is dan ook heel fijn dat Yoka dit jaar te vinden is bij de Heidense Bende.

Ze is nationaal en internationaal Lokai shiatsu therapeute en werkt daarnaast met diverse healing methodes. Hiermee geeft ze in de Healing tent behandelingen.

Heb jij acute klachten aan bijvoorbeeld jouw rug of kan je wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan ziet ze je graag verschijnen. Ook bij de rest van de Heidense Bende ben je uiteraard van harte welkom.

Sjamanenreis

Innerpeace

Innerpeace: waar het pad van de Sjamaan en de Priesteres samen komen.

Innerpeace biedt een Sjamanenreis om contact te maken met Moeder Aarde. In de workshops bieden we een Sjamanen trancereis aan waar jij je krachtdier of je krachtnaam kunt ontmoeten. De trillingen van de drum zorgen ervoor dat je tot rust komt.  

Het orakel van de priesteres is er voor contact met het mysterie. Doe mee met de Kubus, het orakel uit de oudheid. Magie van de 11 geeft het moment van transformatie, van de leerling naar de meester. Onze 11e editie vieren we graag met jou.

Bekijk hier de rest van het Heidense Bende programma.

trancereis

Herfstblaadjes

Ga op een helende trancereis bij de Heidense Bende

Ben jij op zoek naar inzichten? Naar antwoorden op levensvragen? Of naar een manier om de magie terug te brengen in je leven? Ik nodig je uit om bij mij een trancereis te komen maken.

Een trancereis brengt je in een andere staat van bewustzijn. We schakelen voor even je denken uit en maken een reis naar je binnenwereld. Daar maken we verbinding maken met jouw oergevoel, jouw oerweten en met de Natuurspirits. We vragen om inzichten of een boodschap die jou weer verder brengt op je levenspad.

Een trancereis maken is een krachtige, magische en helende ervaring. Kom je bij me langs?

Wie is Astrid
Ik werk vanuit mijn praktijk Herfstblaadjes als heggevrouw. Ik help mensen om de magie terug te brengen in hun leven door zich opnieuw te verbinden met de natuur, de spirits en al wat leeft.

henna

Hennali

Henna is een rode kleurstof die al eeuwenlang wordt gebruikt om het lichaam te versieren en haren te kleuren. Het komt van het fijngemalen blad van de hennastruik. Henna versieringen worden gemaakt om verschillende momenten in het leven van de vrouw te vieren, als verjaardagen, trouwen, zwangerschap of als zegening voor geluk en voorspoed.

Ongeacht culturele achtergrond, de betoverende henna versieringen worden altijd mooi gevonden en zijn een ode aan het lichaam. Iedereen is het waard versierd te worden met mooie vormen en te genieten van de prachtige patronen en intense rode kleur. Het fijne hierbij is dat een versiering ook weer vervaagt, zodat er ruimte blijft voor vernieuwing.

Wil jij ook kennismaken met henna en ontdekken welke betekenis het voor jou kan hebben?

Laat je versieren!

KLOEK Castlefest straattheater interactief

KLOEK

KLOEK. Een interactieve straattheatervoorstelling. Of anders gezegd: een kloeke, mobiele installatie die alleen met medewerking van dappere omstanders op straat tot leven komt…

Terug naar de basis. KLOEK als onvervalst installatietheater. Niks verstopt, niks gesmukt. Robuuste constructies, basale mechanieken. Bevattelijk en transparant. De tijdloze kracht van eenvoud.

Puur. Staal en hout. Natuur- en menskracht. Sterke handen van groot en klein trekken aan de touwen om de geluids-instrumenten te laten klinken en de marionet te laten vliegen. Vrij als een vogel.

Stoer en subtiel samenspel tussen mens en machine brengt beeldpoëzie met spierballen. Even ingetogen als uitbundig wordt de verbeelding geprikkeld en de fantasie een moment tastbare werkelijkheid.

GUDA drum workshop

GUDA drum-workshop

De GUDA drum is een hybride tussen een handpan en een tongue drum. In deze workshop zal Rob van Barschot vertellen over de verschillende soorten GUDA drums (modellen, designs, scales) en zal je leren om te spelen op een GUDA HAT. Rob werkt al een paar jaar samen met Zen Percussion en gebruikt de GUDA drum in zijn soloproject, evenals in de bands ThunderCrow en Guinevere. Meer info is te vinden op www.guda-drum.com

Deelname aan de workshops kost €15,- (deelname + gebruik instrument). De workshop vindt plaats op de zondag, van 14:30 tot 15:30. Stuur een mail naar robvanbarschot@gmail.com om je aan te melden.

silent disco op castlefest

Silent Disco op Castlefest

Silent Disco op Castlefest

Ook dit jaar is er weer een silent disco op Castlefest! Campinggasten kunnen tot in de late uurtjes dansen op muziek die via draadloze hoofdtelefoons te beluisteren is. Er zijn twee verschillende kanalen, zodat er altijd wel een nummer naar jouw smaak te vinden is. Neem een lekker drankje terwijl je danst op de classics. Zijn jouw voeten er klaar voor? Brul mee en geniet tot in de late uurtjes van heerlijke feestmuziek op de camping van Castlefest. De silent disco kan alleen bezocht worden door onze campinggasten.

Meer informatie over onze camping vind je hier.

Body- en Face Art Gathering Castlefest 2019

Stap binnen in een andere wereld en ontdek onvoorstelbare nieuwe mogelijkheden. Al jaren is Castlefest de ontmoetingsplaats voor mensen die even willen ontsnappen aan de echte wereld en dit jaar verwelkomt Castlefest ook de body- en facepainters. De unieke sfeer en het terrein maken dit evenement tot een must: hier moet je zijn geweest!
Body- en Face Art Gathering is een platform voor iedere artiest die graag in alle gezelligheid zijn creatieve uitspattingen tot uiting wil laten komen en voor iedere bezoeker om kennis te maken met alle vormen die deze art met zich meebrengt.

Het programma voor deze dagen wordt de komende tijd nog verder aangevuld. Inschrijving is voor artiesten en modellen te allen tijden nodig. Acceptatie is op volgorde van inschrijving.
Iedere deelnemende artiest is verantwoordelijk voor het meebrengen van een eigen model en materiaal. Het model of de artiest die vooraf geregistreerd zijn voor een of meer van de activiteiten, ontvangt kort voor het evenement een e-ticket. Met dit ticket kan hij/zij zich melden bij de info. Na legitimatie kan hij/zij gratis het terrein op. Artiest en/of model zorgen zelf voor eten en drinken. Op het terrein is een grote variatie aan eten en drinken te koop.

Elke dag is er een nieuw dagthema waar we mee werken. Op allerlei manieren worden er mogelijkheden geboden om vol creativiteit bezig te gaan. Zo is het mogelijk om samen een groepspaint te maken of deel te nemen aan een carrousel. Meer informatie over de activiteiten vind je verderop deze pagina, of bekijk de PDF over het programma op deze site of op de Facebook pagina.
Natuurlijk zijn er ook workshops. Op dit moment staat vast dat Marcia IJzerman op donderdagmiddag, Richard van der Laan op vrijdag en Syl Verberk op zaterdag workshops zullen verzorgen.
Twee kleine workshops worden gegeven op vrijdag door Ton Nizet en op zaterdagavond zal er een workshop speciaal voor modellen worden ,  door Kim Leeftink.

De prijzen voor deelname aan de workshops zijn €80 voor een dagworkshop en €40 voor een kleine workshop.

Aanmelden voor een workshop kan middels dit formulier.

Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint, mail ons dan op mailadres bodyandfacepaint@castlefest.com

Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo, of wil je iets uitproberen schrijf je dan hier in.

Dagthema’s

Donderdag Magic The Gathering Openingstijden Castlefest 10.00 – 24.00 Body- & Face Art Gathering start om 13.00 en sluit 20.00
       
Vrijdag Adventures of Jules Verne Openingstijden Castlefest 10.00 – 24.00 Body- & Face Art Gathering start om 11.00 en sluit 20.00
       
Zaterdag It’s a Different World Openingstijden Castlefest 10.00 – 24.00 Body- & Face Art Gathering start om 11.00 en sluit 20.00
       
Zondag Medieval and Your Fantasy Openingstijden Castlefest 10.00 – 21.00 Body- & Face Art Gathering start om 11.00 en sluit 20.00

Workshops

Donderdag

Op donderdagmiddag van 13.00 tot 19.00 uur geeft Marcia IJzerman een workshop ‘Camouflage Bodypaint’. Altijd al eens iemand achter het behang willen plakken? Heer leer je hoe je een model in de achtergrond kunt laten verdwijnen. In de tent hangen verschillende achterwanden klaar, met uitdagende patronen en afbeeldingen.

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €80,-

Vrijdag

Vrijdag kun je tussen 11.00 en 17.00 uur een workshop SFX met foam van Richard van der Laan volgen. In één dag leer je de beginselen van het maken van een foam prothese van plaat materiaal. 

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €80,-

Ook zal op vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur Ton Nizet een workshop geven over hoe je make-up gebruikt bij jouw bodypaint. Naast bodypainter is Ton Nizet van beroep make-up artist bij MAC. In deze workshop leer jij alle handige trucs. 

Voor deelname aan deze workshop ‘Special Make-Up’ betaal je €40,-

Zaterdag

Op zaterdag kun je van 11.00 tot 17.00 uur van Syl Verberk in haar workshop ‘Fantasy Pruiken’ leren hoe je pruiken kunt maken en hoe je deze het beste kunt toepassen in je face- en bodypaint.

Voor deelname aan deze workshop betaal je: €80,-

Van 18.00 tot 20.00 uur is er een Workshop voor Modellen, fotografen en painters die hun modellen goed willen adviseren en begeleiden. Deze workshop wordt gegeven door Kim Leeftink. Leer de do’s en don’ts en alles wat je verder wilt weten over het leven van een bodypaint model.

Voor deelname aan deze workshop betaal je €25,-

Zondag

De workshops voor zondag wordt binnenkort bekend gemaakt.

Voor alle workshops geldt dat je je eigen model mee dient te nemen. Je krijgt hiervoor een extra e-ticket bij het bestellen van een workshop ticket.

Inschrijven voor één of meerdere van deze workshops is mogelijk via de speciale workshop bestelpagina.

Programma

Uitleg over de verschillende programmaonderdelen 

Dagthema bodypaint 
Laat je inspireren door het thema van de dag en transformeer je model. Leef je creatief uit met alle technieken die je wilt gebruiken: spons, penseel, airbrush, glitter of special effects. 

Het hele plaatje
Go nuts, creëer een totaal plaatje met een combinatie van bodypaint, headpiece, kleding, accessoires en bijpassende make-up/ facepaint. Verras je publiek met een creatie die van top tot teen “af” is. 

Groepspaint
Maak een artwork samen met andere painters en modellen. Heb je een gaaf idee of ontwerp? Mail snel naar bodyandfacepaint@castlefest.com (vermeld je voorkeur voor vrijdag of zondag) en stuur daarna jullie uitgewerkte plan in voor 1 mei. Let op: Je stelt vooraf je eigen team samen van painters en modellen en kiest een teamleider (in overleg) 

Carrousel
Samen met andere kunstenaars werk je om beurten met de modellen, binnen het thema van de dag. De modellen rouleren dus langs de werkende kunstenaars. Vereist: enthousiasme en creativiteit. Samen geef je vorm aan het eindresultaat van alle creaties. 

Snelkookpan
Dit onderdeel heeft dezelfde vereisten als Dagthema Bodypaint, maar hier heb je maar maximaal drie uur de tijd. Werk samen met andere painters, verlies jezelf niet in teveel details, maar ga voor het totaalplaatje. Weinig tijd werkt als een soort snelkookpan voor creativiteit en zorgt vaak voor bijzondere verrassingen.

Drie kleuren paint
De titel zegt het al: je kiest vooraf drie kleuren en daarmee maak je een (gedeeltelijke) bodypaint of facepaint. Ervaar hoe het is om met beperkte middelen en je eigen creativiteit iets bijzonders te maken. 

Torso paint
In dit onderdeel pakt de painter drie kaartjes. Op het eerste kaartje staan de kleuren, op het tweede de vormen en op het derde het thema. Alleen het bovenlichaam van het model wordt beschilderd. Je kunt dit alleen doen of samen met een andere painter. 

Out of the box
En dat bedoelen we letterlijk! Hier is het tijd voor het onverwachte. Je krijgt samen met andere deelnemers maar een paar minuten tijd om materiaal uit een doos te pakken. Dat ga je verwerken als hulpmiddelen/paint/accessoires in je (face) paint. Het kan van alles zijn en je mag onderling ruilen. 

2×2 Connected
Je werkt samen met een andere bodypainter met twee modellen aan een paint waarin de beide modellen een geheel vormen. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt ze als een geheel in elkaar laten opgaan maar het kan ook los van elkaar, als de verbinding maar tot uitdrukking komt. 

UV Painten
Op vrijdagavond hebben we de beschikking over ruimte in een donkere tent, verlicht met UV lampen. Dit is je akns om los te gaan met Blacklight paint! Geef je wel snel op, want er is een beperkt aantal werkplekken beschikbaar. 

Donderdag thema: Magic the Gathering

Opening voor de camping vanaf 10.00 uur. Melden bij de infotent tussen 12.00 en 13.00 uur.
Start programma van de Bodypaint Gathering: 13.00 uur.

13.00 – 19.00 uur Workshop Marcia IJzerman
13.00 – 18.00 uur Carrousel
13.00 – 18.00 uur Dagthema Bodypaint
17.00 – 20.00 uur Drie kleuren Paint
18.00 – 20.00 uur Torso Paint
18.00 – 20.00 uur Snelkookpan
Vanaf 20.30 uur

Ontmoeting onder de luifel;
(nadere) kennismaking met een hapje en een drankje

Wil je je als model aanmelden voor een of meer activiteiten, klik dan hier.
Heb je een leuk idee voor een demo, experiment of groepspaint mail ons dan op mailadres bodyandfacepaint@castlefest.com
Wil je meewerken aan een groepspaint, carrousel, demo of wil je iets uitproberen, schrijf je dan hier in.