Activiteiten

Hats 'n Dreads lifestyle plein Castlefest 2019

Hats ’n Dreads

Creëer een nieuwe look met woldreads van Hats’nDreads

Zin in een compleet nieuwe haarstijl? Of op zoek naar de perfecte aanvulling bij je kostuum? Kom bij ons binnen op het Lifestyle plein voor deskundig advies en een keuze uit woldreads in alle kleuren en maten.

Onze dreads zijn 100% wol, een geweldig natuurlijk materiaal wat mooi bij je eigen haar past. Ze worden in je eigen haar gevlochten.. Wanneer je weer wat anders wil, vlecht je ze er zelf gemakkelijk weer uit. Een hoofd vol dreads of een paar als accent, het creëert jouw stijl: wild en vrij, viking, dark romance of happy-go-lucky kleurrijk.
Je kan ze gewoon meewassen met je eigen haar dus laat je niet limiteren, zwemmen, skydiven en headbangen is leuker mèt dreads!

Natuurlijk zijn onze dreadlock artists aanwezig om jouw originele dreads bij te werken of te zetten. Je kan ook bij ons terecht om je haar (met of zonder dreads) in te laten vlechten. Van viking breads tot een romantische updo.  Bekijk onze uitgebreide kralencollectie voor de finishing touch.
LARPdorp live action role playing Castlefest 2019

LARPdorp

Bezoek het LARPdorp en doe mee!

De kolonisten van Staevenlingen zijn neergestreken op de landerijen van De Keukenhof. Ze dachten hier een nieuw leven op te bouwen, maar niks lag verder van de waarheid. Hun activiteiten verstoorden de bossen en daarmee de lang vergeten Cuacapola stam. Na lang strijden lijkt er nu een ongemakkelijke vrede te heersen, maar voor hoe lang? Een nieuwe stroom kolonisten die nu de landerijen vullen, zorgen ervoor dat iedereen een kant moet kiezen…
Bij wie sluit JIJ je aan? Help jij de oorspronkelijke bewoners, de Cuacapola of kies je voor de kolonisten van Staevenlingen? De keus is aan JOU!

Live Action Roleplaying (LARP) is het best te omschrijven als improvisatie theater. Vergeet het script en ga op verkenning in een nieuwe wereld waar vanalles te beleven valt. In het LARPdorp dompelen we je onder in een fantasiewereld en kan je het in levende lijve ervaren.
LARPen is echter niet alleen kijken, maar vooral doen. Hierom nemen we jullie mee in verschillende activiteiten. Zo leren we je om een LARP wapen te hanteren, nemen we je mee op een queeste waar zowel brein als kracht belangrijk zijn en krijgen jullie de kans om mee te doen in een echt avontuur! Alle activiteiten zijn voor zowel kinderen als volwassenen geschikt, voor beginners en doorgewinterde LARPers.

Verder kan je er ook weer op krachten komen bij de taveerne of langs bij één van de ambachtelijke dorpswinkels. Kom tijdens Castlefest langs om te kijken welke activiteiten en workshops er nog meer worden georganiseerd.

La Dutchessa, de dansende draak, castlefest, castlefest 2019, letting go

Letting Go

De Dansende Draak en La Dutchessa presenteren: Letting go

Loslaten… soms is het even nodig, maar niet altijd even makkelijk.

2 rondreizende bohemians helpen een handje mee met het maken van een (vuur)offer om datgene los te laten wat je nog terughoudt. Zo kan je weer lichter op pad! Je kan dit bonte duo met hun kar vinden rondom het kasteel.

The Green Light Movement

Heb je een liefde voor fairs en gezelligheid en mis jij alleen nog de hand van een lief & leuk persoon verstrengeld in de jouwe of simpelweg de perfecte partner om je mede mee te delen, dan is de Green Light Movement er voor jou!

Door het dragen van ons bandje laat je zien open te staan voor contact. Dit is dan ook een subtiel middel om te laten zien dat je nog vrij bent. Je geeft je omgeving ‘The Green light’. Naast onze bekende bandjes verzorgen wij dit jaar ook leuke activiteiten!

Programma

Donderdag
16:00 Castlefest Academy: Tavernquiz

Vrijdag
11:00 Loungetent: Speeddating
15:45 Castlefest Academy: Awkward Questions
22:30 Loungetent: Awkward Questions 18+

Zaterdag
11:00 Loungtent: Speeddating
16:00 Castlefest Academy: Tavernquiz
18:45 Loungetent: Rainbow dating

Zondag
11:00 Loungetent: Speeddating
16:15 Castlefest Academy: Awkward Questions
21:00 Loungetent: Awkward Questions 18+

Activiteiten

Tavernquiz

Bij binnenkomst wordt je ingedeeld in een team waarmee je zoveel mogelijk vragen goed moet beantwoorden. Na een korte publiekelijke uitleg begint de quiz met in totaal 3 rondes. De vragen zijn Castlefest, date en fantasy gerelateerd.

Speeddating

In rap tempo zoveel mogelijk singles spreken en beoordelen

Awkward Questions

Moeilijke stiltes? Geen zorgen wij hebben genoeg awkward questions bij ons!
In groepen van 3 gaan we een leuke ronde Awkward Questions spelen. Elke deelnemer grabbelt een vraag uit de emmer en stelt deze vervolgens aan een willekeurige deelnemer uit zijn/haar groep of beantwoord deze zelf. Zoals gebleken bij eerdere evenementen een leuke, gezellige en vooral grappige manier om elkaar te leren kennen!

Awkward Questions 18+

De 18+ variant hebben we laat in de avond gepland staan en doen we het liefst in de relaxte setting van de lounge. De vragen gaan bij deze een stukje verder dan die van de activiteit overdag. Er zijn vanzelf sprekend geen opdrachten!

Rainbow dating

Een snelle manier om je te mengen met mensen met dezelfde geaardheid (homo, lesbisch, biseksueel). Met een nummer en een beoordelingsvel in de aanslag leer je de mensen om je heen kennen.
Na de speeddating rondes worden de formulieren verzameld en de resultaten zo snel mogelijk bekend gemaakt!

houtspelmaatwerk, creatures of colour, Castlefest 2019

Creatures of Colour

Creatures of Colour, de plek waar fantastische creaties tot leven komen

Professionele Face& Bodypaint, Special FX en tijdelijke tattoos krijgen tijdens Castlefest? Dan kun je bij Creatures of Colour terecht. Hier wordt je geholpen door de 2 topartiesten Yvonne Zonnenberg en Elke Klaassen-Overdevest en hun team. Dus mis je nog wat fantasy of heb je al een geweldig kostuum en wil je graag nog een complimenterende facepaint of materiaal…. wij zijn er voor je!

Creatures of Colour is de naam waaronder de creatieve artiesten Yvonne Zonnenberg (YC-art) en Elke Klaassen-Overdevest ( Houtspelmaatwerk) samen te vinden zijn op Castlefest. Hier worden zij ondersteund door een aantal gastartiesten.

waarvoor kun je terecht?

  • Face & Bodypainting – kleine prachtige details, gruwelijk of zelfs hele bodypaints op verzoek
  • Special FX – grimeren – wonden- prosthetics
  • Tijdelijke tattoos met speciale inkt of glitters
  • Verkoop van:  Prosthetics, Face & Bodypaint, penselen, lijm, zeep & removers, lenzen & vloeistof, bloed, glitters, tanden, wimpers, Special FX products, hair feathers
drummer tijdens het Wicker Ritueel, muziek workshop, Castlefest Academy, fantasy festival, Wicker drummer, drum workshop,

Workshop: Wicker Drumming

Volg deze workshop en wees een drummer tijdens het Wicker Ritueel

Castlefest belooft ook deze editie weer spectaculair te worden! Dit jaar krijg je zelfs de kans om deel te nemen als drummer tijdens het Wicker Ritueel! Onder leiding van Rob van Barschot en Gijs Anders van Straalen leer je in de middag voorafgaand enkele ritmes en technieken op je eigen trommel. In korte tijd wordt je klaargestoomd als drummer en mag je tijdens het ritueel vanuit het publiek de muziek laten donderen!
 
Enige ervaring hiervoor is niet vereist, iedereen kan meedoen. Voorwaarde is wel dat je je eigen trommel meebrengt; denk hierbij aan een sjamanendrum, framedrum of djembe of een andere goed klinkende trommel die je makkelijk kan meedragen.
 
We hopen jullie allemaal te zien om samen een grote stam van drummers te vormen!
 
Deelname aan de workshops kost €10,- . De workshop vindt plaats op de zaterdag, van 14:15 tot 15:15 uur. Stuur een mail naar robvanbarschot@gmail.com om je aan te melden.
 
Benieuwd wat je nog meer kunt doen in de Castlefest Academy? Bekijk het volledige programma hier.
spirituele ontdekkingsreis, heidense bende, spiritualiteit, heidendom, castlefest

De Heks en de Krijger

Ga mee op spirituele ontdekkingstocht met de Heks en de Krijger

Krijger reis door Peter

Krijgers van vandaag! Ga mee naar het slagveld om je persoonlijke strijd te voeren.                                              
Alleen voor mannen!

Zaterdag en Zondag om 14.00 uur

——————————–

Workshop Oer kinderen door Ingeborg                                                                                                          

Jij bent Mooi                                                                                                                                     
Jij bent Waardevol                                                                                                                
Wie ben jij eigenlijk?                                                                                                              
Ga je mee op onderzoek?                                                                                                  

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar                                                                                  

Vrijdag, Zaterdag en Zondag om 13.00 uur

Peter en Ingeborg begeleiden al jaren lang mensen in herstel en ontwikkelingstrajecten. Hierin staat de spirituele ontdekkingstocht naar jezelf centraal. Peter is o.a. geregistreerd coach en Ingeborg is o.a. Mindfulness trainer.

Benieuwd wat er verder te doen is bij de Heidense Bende. Lees hier meer over het programma.

 

 

Drakenworkshop, dragonfae, castlefest, heidense bende

Dragon Fae workshops

Kom in verbinding met Moeder Aarde via Draken workshops van DragonFae

Wij zijn DragonFae Workshops en we verzorgen workshops en meditaties met onder andere de Draken. In onze tent op het veld van de Heidense Bende kun je via de Draken in verbinding komen met Moeder Aarde, de Elementen, de Natuur en jezelf. Dit gebeurt via geleide meditaties. Er zijn geen vaste tijden, je kan gewoon binnenlopen als de tent open is. 

Wij en de Draken kijken er naar uit om je te ontmoeten in onze tent op het veld van de Heidense Bende. Wees welkom!

 

Path of the Priestess, Margo Awanata, Castlefest,Heidense Bende

Path of the Priestess

Verbinding, verdieping, kracht, liefde en passie bij the Path of the Priestess

Margo Awanata en Emelie Manawa zullen samen met de priesteressen en priesteres van de Godinnen Tempel weer een super programma aanbieden.

Wil je iets offeren in de Wickerman, maar weet je nog niet wat? Kom langs en maak je eigen offerzakje. 
Raadpleeg het orakel of loop langs voor een fijne healing, een goed gesprek of een rustgevende meditatie. Uiteraard ben je ook heel erg welkom om mee te doen aan een van de rituelen of workshops. Zien we je tijdens Castlefest?

Bekijk hier wat er verder te doen is bij de Heidense Bende.

 

eigen RPG, Steffie de Vaan, RPG, Castlefest, Castlefest Academy

Workshop: Ontwerp je eigen RPG

Klaar voor het volgende level? Ontwerp je eigen RPG in deze Castlefest Academy Workshop

Ben jij een enthousiaste rollenspeler met plannen om je homebrew om te zetten naar een professioneel geschreven boek? In deze workshop leer je de eerste stappen van het ontwerpen van je eigen RPG: concept, pitch, en hoofdstuk opzet. Ook als je boek al een eerste versie heeft, helpt deze workshop je jouw concept en pitch aan te scherpen, en overbodige secties te verwijderen zodat je boek nog beter wordt. We bespreken ook het verschil tussen uitbrengen in eigen beheer en crowdfunden versus verkopen aan een bestaande uitgever.

Neem je eigen pen en papier, of tablet, mee als je aantekeningen wilt maken.

Steffie de Vaan schrijft rollenspel boeken en korte verhalen. Ze heeft onder andere gewerkt voor Vampire the Masquerade Anniversary Edition en Fifth Edition, Changeling the Lost Second Edition, and Harlem Unbound Second Edition. Ze ontwikkelde Night Horrors: Tormented en leidt momenteel de nieuwe Legendlore Roleplaying Game.

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is in de Castlefest Academy? Bekijk hier alle workshops en programma onderdelen. 

spirituele workshops bij Ravens inn

Ravens Inn

Doe mee met een van de spirituele workshops bij Ravens Inn tijdens Castlefest 2019

Weerwolven van Castlefest
Op Castlefest wemelt het van de weerwolven. Nu hebben wij jullie hulp nodig om die weerwolven een lesje te leren. Zaterdagavond om 19.30 uur spelen wij Weerwolven van Castlefest op een unieke manier rondom een heerlijk kampvuur.

Wolvendans
Laat je leiden in onze herberg door het geluid van drums en jouw eigen lichaam. In deze bewegelijke meditatie ontmoet je jouw innerlijke wolf. Laat je begeleiden om 12.00 of 16.00 uur (op vrijdag, zaterdag en zondag) door de drums.

Nieuwe maan ritueel
Één wens voor de nieuwe maan, om te verbranden voor de volle maan. Bewerk een houten offer-amulet met een wens voor de Wickerman. Teken een Sigil en brouw Volle Maanswierook om jouw wens uit te laten komen tijdens de Volle Maan. Klop de gehele dag aan bij Ravens Inn voor het Nieuwe Maan ritueel.

Woodcrafts
The Woodcarver van Ravens Inn wil je graag helpen bij het maken van prachtige juwelenkistjes. Gelukkig heeft deze druk bezet man de gehele dag de tijd om jou te helpen.

Benieuwd geworden naar de spirituele workshops bij Ravens Inn en de rest van de Heidense Bende? Loop er dan zeker even langs. 

runen orakel, castlefest, spiritualiteit, heidense bende

Rosa Mare

Bezoek het Runen orakel van Rosa Mare bij de Heidense Bende

De eerste symbolische tekens om gedachten mee uit te drukken werden runen genoemd, naar het Gotische woord “Runa’, dat geheim betekende.

Elk runen symbool is een opslagplaats voor intuïtief weten, en het vraagt inzicht en ervaring om deze stenen te kunnen interpreteren en de inhoud helder te verwoorden.

Als ik met mijn runen stenen werk, dan merk ik dat het mensen eindeloos boeit en erg aanspreekt, vooral door de puurheid van de stenen met hun tekens.

Maak kennis met het oude ritueel van de runen stenen. Zij bieden wijsheid en inzicht.

Asatru, heidendom, Castlefest, De Negen Werelden, Heidense Bende

De Negen Werelden

Maak kennis met de wereld van Asatru bij De Negen Werelden

De Negen Werelden is een enthousiaste groep heidenen die als asatruvereniging het doel heeft om een veilige haven te bieden aan asatruar en aan hen die geïnteresseerd zijn in Asatru.

Dit doen we door het houden van rituelen en vieringen, interviews, workshops en uitleg geven en aanspreekpunt te zijn voor elke geïnteresseerde.

Kom langs bij onze kraam bij de Heidense Bende voor een leuk gesprek, informatie, runenlegging, deelname aan een van onze activiteiten, of, misschien, een slok mede.

spirituele workshops bij de groene godin, castlefest, spiritualiteit, hekserij, heidense bende

De Groene Godin

Ook dit jaar kun je weer terecht voor allerlei leuke spirituele workshops bij de Groene Godin.

Benieuwd naar wat je zoal kunt doen? 

– Vindt verbinding bij de didgeridoo klankmeditatie van Wim, elke dag om 13.00 uur.

– Maak een kruidenbuidel of kom een heksenkoord knopen bij Paula, iedere dag om 14.00 uur.

– In verbinding met jezelf door bewust bewegen met Desiree, dagelijks om 17.00 uur.

Ook zijn we de hele dag beschikbaar voor Wish upon an apple of een magische legging. Kom jij gezellig langs? Bezoek de Groene Godin bij de Heidense Bende. 

massage

Massagepraktijk Rumah Senang

Kom bij langs bij Massagepraktijk Rumah Senang voor een heerlijke massage of andere behandeling.

Massagepraktijk Rumah Senang is een oude bekende op Castlefest, al vanaf de eerste keer dat er een lifestyle plein op Castlefest was. Je kunt bij ons terecht voor massage, Reiki, polariteitsreeks, stoelmassage, shiatsu, voetbehandeling, moxa, acupunctuur, pols-tong diagnose en nog veel meer. Altijd vol aandacht, rust en in contact met jou.

Je kunt bij ons komen met klachten, of gewoon omdat het heerlijk is om van een heerlijke massage of andere behandeling te genieten. In overleg met jou kijken we wat voor jou op dit moment het beste voelt qua behandeling. We spreken van te voren af hoelang je tijd wilt maken voor de behandeling. Kom en ervaar de oase van rust die volgens velen in onze massage-pagode aanwezig is. Voel je welkom met alles wat je mee brengt.

Nog nooit geweest? Kom even om het hoekje kijken of het iets voor je is. En ben je al wel vaker geweest? Dan zien we je graag weer dit jaar! Kun je niet wachten tot Castlefest? Kijk dan op onze (vernieuwde) website om te kijken of een afspraak vóór Castlefest past voor je. Kijk ook eens op onze Facebookpagina en ‘Like’ de pagina als je wilt. Of kijk op le Centre de Bonnenouvelle, een mooie plek in Frankrijk. Hier zijn we bezig zijn de rust, de aandacht en het contact in een ‘Centre de Bien-Etre’ – een centrum voor Wellness en persoonlijke ontwikkeling- vorm te geven.

Voor Castlefest is het slim te reserveren voor zaterdag en zondag. Dat kan op Castlefest, of stuur een mail of Facebookbericht. Warme groet! Team Massagepraktijk Rumah Senang