Nieuws

Corvus Corax

Het verhaal van Corvus Corax begint met een reis. Kort na de val van de Berlijnse muur voegden Castus en Wim, die hadden gewerkt als straatmuzikanten in de DDR, bij wat door het regime ‘Republikflucht’ genoemd werd en verlieten Oost Duitsland. In herinnering aan een tamme raaf die ze achter hadden moeten laten noemden zij zichzelf Corvus Corax. Het eerste album, “Ante Casu Pecatti”, werd dat jaar op cassette uitgebracht. Al snel kwam de band bekend te staan om hun opzwepende ritmes, dampende concerten and meesterlijke instrumentale technieken. Met drums en enorme doedelzakken (zelfgemaakt door Wim), jongleren en enthousiaste interactie met het publiek, heeft Corvus Corax significant bijgedragen aan de ontwikkeling van Middeleeuwse muziek als genre. Albums zoals “Mille Anni Passi Sunt” waren invloedrijk voor de scene van Moskou tot Mexico Stad.  Ze hebben getoerd in Japan en China, de Verenigde Staten, Canada en overal in Europa.

Wat de volgende stap is staat alleen geschreven in de sterren, want Corvus Corax blijft altijd onvoorspelbaar. Maar een ding is zeker: ze zullen ons verrassen en henzelf altijd opnieuw uitvinden.

Corvus Corax speelt op zaterdag op Castlefest.

Foto door Christian Ermel (foxandmagpie.com)

L.E.A.F. & Martine Kraft present: “Galdrar Song”

Kati Ran | L.E.A.F & Martine Kraft presenteren ‘Galdrar Song’: twee bekende folk artiesten in één concert, gesteund door een band met ervaren muzikanten. Ran’s poëtische zang versmelt op een perfecte wijze samen met Martine Kraft’s sterke Hardanger viol composities en samen creëren zij en nieuw en sterk geluid binnen de Noorse Folk scene. De twee ‘Noorderlichten’ brengen hun Hardanger viool, Nyckelharpa, Kraviklyra, fluiten en krachtige drumpartijen samen in een uitzonderlijk sterke en speelse band waarmee een dramatisch en historisch geworteld geluid tot leven komt. Op CastleFest 2017 presenteren zij een avondconcert met composities van Ran’s album ‘Lys’ en Kraft’s Noorse Folk repetoire.

L.E.A.F. en Martine Kraft spelen op zaterdag op Castlefest.

Rastaban

Rastaban is een tribal folk project met een unieke mix van traditionele folk melodieën, tribal klanken en wereldmuziek tinten.

Hun muzikale inspiratie halen ze uit de traditionele Keltische en Scandinavische liederen, Franse middeleeuwse klanken, melodieën uit de Balkan, oriëntaalse muziek, trance en tribal ritmes van vele oer-culturen van over de hele wereld. Dit alles gecombineerd met de energie die ze meegenomen hebben van hun eerdere rock en (zelfs) metal projecten.

Rastaban nodigt uit om te dansen, je emoties te delen en om een plekje te creëren in je dagelijkse routine om het Leven te vieren met hun gevoelige en energieke muziek.

Rastaban bestaat uit:
Marine Libert: vocalen
Stéphan Késenne: viool, bouzouki, vocalen
Dominic Marchal: gitaar
Luka Aubri: slideridoo, vocalen
Mich Rozek: percussie.

Rastaban speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

Abe de Verteller

Luister en huiver bij deze verhalenverteller. Vertellen is zijn passie, zijn obsessie. Hij brengt zijn verhalen op zijn eigen kenmerkende, compromisloze en uitbundige wijze. Geen genade, alles moet wijken voor het verhaal!! 

Abe vertelt uit de traditie, verhalen doorspekt met de wijsheid van eeuwen. Onlangs heeft hij zijn 300e verhaal toegevoegd aan zijn repertoire.  Zijn verhalen zijn heftig, bloedstollend, soms hartverwarmend, vaak schuddebuikend. Menig elf, reus, heks en godheid zal de revue passeren. 

Dit alles brengt hij met de passie en inspiratie van een ware verteller.

Je kan Abe vrijdag en zaterdag vinden bij het vertellershuisje achter het kasteel. 

The Dolmen

The Dolmen, met hun meedogenloze podium energie en bijna organische stijl van performance, heeft als thuisbasis het Zuid Engelse Dorset. Hun missie is de harten en zielen van hun alsmaar groeiende publiek te infiltreren met hun tribal rhythms en krachtige spirituele podium acts.

The Dolmen is opgericht door de gepassioneerde songwriter en lead singer Taloch Jameson. Na een paar veranderingen door de jaren heen is de huidige bezetting onveranderd gebleven nadat in 2010 drummer Chris Harris The Dolmen experience kwam versterken. Kayleigh Marchant, basgitarist en zangeres versterkte de band in 2008 en Josh Elliott, lead gitarist sloot zich bij The Dolmen familie aan in 2009. Nadat ze in Europa doorbraken vonden ze in 2015 Anja Novotny, fluit en keyboard.

Het in december 2016 uitgekomen album Nuada staat symbool voor hun succes en beschrijft de artistieke evolutie en het enthousiasme van de band. Van Muylem van Snoozecontrol beschreef het album als een exceptionele muzikale trip. Het uitkomen van Nuada viel samen met de nominatie van The Dolmen in de Bastaard Fantasy Awards voor beste album en beste internationale live act. Beide Awards hebben ze gewonnen. The Dolmen blijven groeien in hun muzikale reis terwijl ze langzamerhand meer en meer van Europa en de UK veroveren.  

The Dolmen speelt op zaterdag en zondag op Castlefest.

Heilung

Remember, that we all are brothers
All people, beasts, trees and stone and wind
We all descend from the one great being
That was always there
Before people lived and named it
Before the first seed sprouted   

Heilung is Amplified History, ofwel ‘versterkte geschiedenis’ met geluiden uit de Noord Europese IJzertijd en Viking periode. De vocale aspecten bestaan uit zowel normale zang als gefluister, schreeuwen en keelzang, bekend van het oeroude Tibet en Mongolië.

Het uitgangspunt van de show is een demonstratie van de onderlinge relaties tussen onze talen en een creatie van een gevoel voor de diepe wortels van zowel de oeroude, als moderne Europese communicatie.

Heilung in zijn kern werkt toe naar een uitbeelding en de creatie van een oeroude atmosfeer, losgemaakt van invloeden uit meer moderne composities, wat zich uit in het concept ‘Amplified History’. Heilung bevat het gebruik van specifieke geluiden die bewust inspelen op veranderingen in je gemoedstoestand.

Heilung heeft Castlefest gekozen voor hun allereerste live premiere deze zomer.
Heilung speelt op zaterdag op Castlefest.

EMIAN

Van Keltische tot de Noord-Europese cultuur, van middeleeuwse ballades tot sjamanistische zang: de muziek van EMIAN combineert de Noord-Europese en Mediterrane talen, vangt de aandacht van de luisteraars met hun betoverende liederen en brengt hen spectaculaire beelden van besneeuwde bergtoppen, magische wouden en de Scandinavische fjorden. De toehoorders krijgen de unieke en onverwachte kans om hun diepste zelf te ontdekken tezamen met verloren geachte oergevoelens, die de harmonie tussen hun voorouders en het universum terug kunnen brengen. 

EMIAN speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

Berlinski Beat

Roaring Twenties en geluiden van het Berlijnse straatleven: dat is Berlinski Beat. Zeven muzikanten uit Berlijn met roots uit vier verschillende landen. De straten van Berlijn zijn internationaal, Berlinski Beat laat de roerige jaren ’20 herleven met een internationale flair: Berlijnse classics met dansbare ritmes, Balkan Beats en Mariachi muziek. Het maakt niet uit of je uitgaat in de club of gewoon door de straten van Berlijn wandelt: Berlinski Beat laat je de vervlogen jaren ’20 ervaren. Tijdens hun live optredens zijn de zeven muzikanten gekleed in het fashionable zwart met turquoise en weten ze hun publiek te enthousiasmeren met multiculturele charme, een onstuimige show en ongekende instrumenten. Opgevoerde drums, een indrukwekkende blazers sectie, doedelzakken en schalmeien die niet onder doen voor moderne Indie-Pop instrumenten.

Berlinski Beat speelt op vrijdag op Castlefest

Foto door Christian Ermel (foxandmagpie.com)

Theodor Bastard

Theodor Bastard is één van de meest unieke spelers in de Russische wereldmuziek. De band, actief sinds de late jaren ’90, en bekend om het unieke stemgeluid van zangeres Yana Veva en het hoogwaarde productiewerk van Fedor Svolotch, waadt zich in muzikale wateren waar wereldmuziek, darkwave en triphop met elkaar versmelten.

De vijf muzikanten van Theodor Bastard maken van elk live-optreden een magische show waar het publiek meegenomen wordt door traditionele Oosterse werelden en volksverhalen uit de Balkan en Rusland. Deze mystieke verscheidenheid, opgevoerd met elektronische instrumenten en ethnische percussie – darbuka, ashiko, conga, djembe, daf – en traditionele instrumenten als didgeridoo, violoncello, saz en gusli, wordt bekroond met de prachtige stem van Yana Veva.

Theodor Bastard speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

Rapalje

Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa.
Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek.

Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stemmen, trekt Rapalje nu op strooptocht langs clubs en zalen zover het oor reikt, op zoek naar slachtoffers om mee te voeren op een muzikale reis door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.
Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal geven je de perfecte mogelijkheid om je eens even niet druk te maken over het dagelijks leven.

Dames en heren, laten we dansen…

Rapalje speelt op zondag op Castlefest.

Russkaja

Al bijna een decennium verspreid Russkaja goede Turbo Polka over de wereld! Hun zelf gecreëerde “collectief gevoel van bewustzijnsverruiming” is legendarisch geworden. Deze band is een perfect voorbeeld van beginnen in kleine zalen en eindigen op de grootste podia, nog steeds met dezelfde pure energie en verfijnde culturele muzikale diversiteit. Ze verspreiden het plezier van het leven en zeggen dat kennis van het Russisch onnodig is om de filosofie van Russkaja te begrijpen. Dit blijkt ook uit de multiculturele groep muzikanten rondom de charismatische frontman Georgij Makazaria. 

Hun gloednieuwe aankomende album “PEACE, LOVE & RUSSIAN ROLL” is afgelopen zomer uitgebracht en zoals de naam al zegt, met een twinkeling in de ogen. Men kan zeker stellen dat Russkaja over de jaren hun eigen stijl heeft gecreeerd: een mix van Balkan muziek en Metal met variaties op Polka, Eastern Rock, Rock ’n Roll en Mariachi en Country. Een contradictie? Nee, absoluut niet! De band benoemd hun muziek als Russian Turbo Polka en deze hoge snelheid sensatie levert de perfecte sountrack op bijna alles!

De muzikale boodschap of Russkaja is duidelijk: dans, dans, dans op “PEACE, LOVE & RUSSIAN ROLL!” Ze hebben clubs en festivals over heel Europa veroverd en hun hoge snelheid Brass over de wereld verspreid. Dit is geen Balkan trend, deze jongens zijn niet slechts grootse kracht pioniers uit Moskou, dit is het pure geluid van anarchie!

Russkaja speelt op zondag op Castlefest.

Castlefest Camping verplaatst

We brengen jullie graag een verhuisbericht: de Castlefest Camping zal in 2017 een nieuwe locatie krijgen!

Deze nieuwe locatie zorgt voor nieuwe mogelijkheden en is op het terrein van het Landgoed zelf, waardoor je niet meer een weg hoeft over te steken en je met drie keer struikelen vanaf het festival terrein zo op je luchtbed kan ploffen. Helaas betekent het ook dat we geen camper plekken meer kunnen aanbieden, maar dit gaan we goed maken met een gaaf camping entertainment aanbod en een nog leukere late night area.

Wil jij de Castlefest ervaring compleet maken? Kom dan naar onze camping housewarming op 3 t/m 6 augustus 2017!

Wickerman ritueel 2015

We kijken nog even terug naar zaterdagavond en de magie rond het Wickerman ritueel. Herleef de herinnering of ervaar de unieke wereld die wij Castlefest noemen. Een moment vol liefde tijdens Castlefest 2015.

Wapenregelement

Ook dit jaar heeft Castlefest weer een vergunning waardoor het voor bezoekers toegestaan is om met een blank wapen rond te lopen. Er zijn hier wel strenge regels aan verbonden. Daarnaast zullen er dit jaar extra controles zijn in gemeente Lisse op bezoekers die rondlopen met wapens of andere gevaarlijke objecten. Als je van plan bent om van het festival terrein af te gaan met je trouwe zwaard, boog, bijl, Steampunk geweer of dergelijke dingen dan kun je een flinke boete en inbeslagname verwachten. Laat je wapens gewoon achter op de camping of bij vrienden op het festival.

Vind alle informatie met betrekking tot de regelgeving op Castlefest terug door deze pagina door te nemen.

Castlefest Merchandise

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het alweer zover: Castlefest 2015! Ook dit jaar hebben we weer een uitgebreide merchandise stand met de mooiste Castlefest èn Keltfest merchandise en natuurlijk hebben we ook weer wat fantastische aanbiedingen. Zo krijg je ook dit jaar weer 50% korting bij aankoop van een tweede t-shirt en kan je korting op de Castlefest cd’s oplopen tot wel 25%! Of je nu op zoek bent naar een prachtige, warme hoody (standard fit & lady fit), t-shirts, kalenders, patches, prachtige leren buidels, keycords, zilveren ringen of een cd; onze merchandise heeft het allemaal! Dit is bovendien dé plek om je oude festival bandjes gratis in te ruilen voor een nieuw exemplaar van dezelfde editie of om voor 1 euro een bandje te kopen als je deze niet (meer) hebt. En we hebben een nieuw item in onze shop: de Ashtraytogo! Hierin kun je op een makkelijke en schone manier je peuken kwijt en help je ons het terrein netjes te houden. Je vindt de Castlefest merchandise links van het hoofdpodium (Forest Stage). Voor iedereen die niet kan wachten tot het festival open gaat, is er op donderdag (van 10:30-16:30 uur) een speciale merchandise stand op de festival camping!