Nieuws

Laatste dag Castlefest: voldoende kaartjes aan de kassa!

Vandaag is al weer de laatste dag van Castlefest 2017. We hebben nog voldoende kaartjes beschikbaar aan de kassa. Zien we jullie straks?

Let op!

Let op: Zaterdag is volledig uitverkocht! Er zijn geen kaarten meer verkrijgbaar aan de kassa en onze kassa’s zullen op zaterdag dicht blijven.

Er zijn wel voldoende dagkaarten voor donderdag, vrijdag en zondag beschikbaar aan de kassa.

’t Ambachts Ghylde

Altijd al willen weten hoe je nu een heerlijk maal boven open vuur kunt koken? Of hoe je met behulp van een spintol ruwe schapenwol tot een prachtige draad kunt spinnen? Of wil je zelf een armbandje vilten of een muisje van stro vlechten? Kom dan langs bij het Ambachts Ghylde!

Dieren op Castlefest

Net als voorgaande jaren zijn jullie honden, mits aangelijnd, welkom op Castlefest. Dit jaar zal dit niet anders zijn, maar we willen jullie er wel graag op attenderen dat andere wezens uit het dierenrijk* niet toegestaan zijn op Castlefest. Thuis zijn oa. katten, biggen en kippen veel meer op plek en kun je bij thuiskomst na Castlefest weer extra van ze genieten!
 
*draken, elfjes en huistrollen uitgezonderd

De Troubadour Harpen – Harpen met passie!

Op zoek naar die ene harp die écht bij je past? Of gewoon benieuwd hoe een harp er van dichtbij uit ziet? Van de kleinste schootharp tot de grootste concert hakenharp, iedere harp bij ons is uniek, handgemaakt en met een eigen karakter. Wij zien het als onze uitdaging om bij iedere persoonlijkheid de juiste harp te vinden.

Onze harpen worden wereldwijd bespeeld door vele amateurs, maar ook door menig professional. Van Helisir tot Lavinia Meijer, van Omnia tot Kelten zonder Grenzen, allemaal kiezen ze voor de prachtige harpen uit onze collectie.

Of het nu één van de hoogwaardige kleine, lichte draagbare harpen is of een prachtige performanceharp van Triplett, Pratt of Rees. Onze harpen zullen je versteld doen staan. Nieuwsgierig geworden naar dit mooie instrument? Kom dan ook kijken, luisteren én spelen bij de instrumenten bouwers markt in het Koetshuis!

Ben je al gevangen door de betoverende klanken van de harp en heb je een vraag of probleem met je eigen harp? Ook met technische raad en daad staan we voor je klaar! Kom langs of neem alvast een kijkje op onze website. 

Steamnation

U heeft pakketten of brieven te verzenden en weet niet hoe? U dient ergens te zijn waar geen ander naartoe gaat? U bent op zoek naar volledige privacy, no questions asked? Zoek niet verder! De airshipcrew van Steamnation is de oplossing. Captain Glennwell, van het airship bss Phoenix, zorgt samen met zijn crew voor al uw logistiek. Steamnation is de leidende crew in transport en logistiek in onze wereld en verder. Onze crew heeft reeds 5 jaar ervaring in het transporteren van goederen en personen. Bezoek ons kampement op Castlefest, maak kennis met onze crew en bekijk wat we voor u kunnen doen. Doe mee aan een theeduel, leer meer over absinthe of maak een operatie mee.

Het Artiestengilde

Zoveel mooie kraampjes gezien, naar fijne muziek geluisterd en ben je nu toe aan even pauze? Of wellicht op zoek naar wat ruimte om alle creativiteit en gezelligheid die je gezien hebt om te zetten naar iets van jezelf?Schuif aan bij het Artiestengilde voor een workshop, lezing of een uitdagend spel!

Wat te denken van een workshop over de kunst der graffiti, een uitleg vol praktische tips en nuttige weetjes over korsetten, je tekentalent tot leven wekken bij ons aan tafel en leren hoe je de mooiste designs kunt schminken voor bij je Castlefest outfit? Bij Het Artiestengilde vind je het allemaal, en meer!

Weinig zin in een workshop of lezing? Kom dan in beweging, doe mee op het spellenveld of sluit je aan bij de verschillende workshops op het gebied van Balfolk. Vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen bij de nieuwste, bijzondere Steampunk creatie van Cock Zandvliet: zijn Steampunk auto van vorig jaar trok behoorlijk wat bekijks!

Doe je mee? Je vindt Het Artiestengilde vlakbij het kasteel.

Fotograferen op Castlefest? Vraag nu een fotopas aan!

Castlefest staat bekend als fotogeniek, of het nu om het terrein, de programmering of om onze prachtig verkleedde bezoekers gaat. Graag laten we de foto-enthousiastelingen hiervan genieten! Om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen soepel verloopt, voeren we vanaf nu een fotografie beleid. Hierdoor kan iedereen, zowel fotograaf als bezoeker, van fotografie blijven genieten. 

Bekijk onze informatie pagina over fotograferen en vraag als fotograaf direct een fotopas aan.

Birdlive

Birdlive is een klein, enthousiast valkeniersbedrijf , dat haar toeschouwers graag in contact brengt met de natuur door middel van hun prachtige vogels. Zij werken met rescue vogels; vogels met een beschadiging en/of een verleden die met veel liefde en aandacht weer hersteld zijn. Huisdieren zijn het echter niet, en aaibaar zijn ze evenmin! Birdlive geeft dan ook geen vogelshows maar richt zich op het educatieve aspect van hun ambacht, bij voorkeur voor kinderen en volwassenen met een beperking.

Valkerij is een eeuwenoud ambacht, dat door Birdlive met trots op verantwoorde wijze wordt voortgezet. Voor de valkeniers van Birdlive is het leven, vliegen en werken met roofvogels en uilen zeker geen baan maar een levenswijze, 24/7.

De Anderling

Laat u verleiden, als mijn kar stopt met  rijden.
Ik poeder curieuze neuzen.
Vang vervlogen dromen en besprenkel uw dag met vreugd.
Samen beeldhouwen wij de herinneringen voor morgen
Vlinders strijken neer op je armen, vogels en bloemen zullen je hart verwarmen
Met mijn penseel worden magische wezens geboren
Prinsessen gekroond, en ridders opgeleid
Wees niet beschroomd of verlegen: ’t gaat er wel af in de regen! 

 

Silent Disco

Silent Disco, oftewel de Stille Disco, is het fenomeen van een evenement waarbij de muziek niet over een speaker systeem is te horen, maar over draadloze hoofdtelefoons. Geniet tot in de late uurtjes van heerlijke feestmuziek in de feesttent op de Castlefest Camping!

Freakshow Escape

De ervaring die Freakshow Escape biedt, begint al bij de eerste aanblik van het eigenaardige geheel. Je word benaderd door de intimiderende circusdirecteur Zlatan Zorrero, hij promoot zijn freak circus en voornamelijk zijn grootste succes: de Bearded Lady. In plaats van een show, vertelt de Bearded Lady haar geheimzinnige verhaal en vraagt om hulp. De Bearded Lady verzoekt de bezoekers Zlatan’s slaapvertrek te betreden terwijl zij de wacht houdt. Eenmaal binnen is niets wat het lijkt. De ontdekkingen volgen elkaar in een razendsnel tempo op!

De escape room van Freakshow Escape is een ervaring waarin de bezoeker zelf de hoofdrol speelt. Als bezoeker word je actief onderdeel van een wereld waar je wordt uitgedaagd om samen te werken, om je over te geven aan speelse verrassingen en tegelijkertijd af te reizen naar de diepste sferen van je brein. De mobiele escape room van Freakshow Escape is enorm populair gebleken dankzij de theatrale elementen. Lukt het jou om te ontsnappen voordat Zlatan terugkeert?

Groepen van max. 4 personen kunnen naar binnen. 
Entree kost 1 muntje per persoon.

Wicker Ritueel: A New Dawn

Nu we het jaar 9, een jaar van voltooing, verandering en transformatie achter ons laten, dankbaar voor de lessen die we mogen hebben ervaren, is het tijd voor een nieuw begin.

Dit jaar zal de Wickerman de levensboom en haar zaailingen symboliseren. Een verankering in de aarde, waarbij bescherming, kracht en vruchtbaarheid van belang zijn. Reikend naar de lucht waar onze nieuwe ideeën, wensen en toekomst tot uiting komen in een krachtige cyclus. Het mannelijke en het vrouwelijke verbonden met alle elementen: de wortels in de grond, water voor de groei, de wind door de takken en het vuur geschonken door de zon voor energie.

Om het ritueel nieuwe groei en energie mee te geven wordt het ei van de draak, dat is geboren uit haar energie, meegevlochten in de levensboom. Een verbinding tussen de overgang van voltooing naar een nieuw begin. Krachtig en open voor wonderen staan we liefdevol klaar:

A New Dawn.

Stichting Draailier en Doedelzak

“Heb je altijd al draailier of doedelzak willen proberen te spelen? Kom er één uitproberen bij de Instrumenten bouwers markt op Castlefest.

Onder begeleiding van ervaren doedelzak- of draailiermuzikanten kan je bij Stichting Draailier en Doedelzak één van deze instrumenten uitproberen. Speelervaring of muziekkennis is niet vereist, alleen wat enthousiasme en durf.

We hebben geen Schotse of Ierse doedelzakken bij ons, maar de draailieren en doedelzakken zoals deze traditioneel bespeeld worden in bijvoorbeeld Frankrijk, België of Nederland. Misschien herken je ze wel van de schilderijen van de Oude Meesters zoals Jeroen Bosch of Pieter Breughel”

Zwaard & Steen

Zwaard & Steen is een groep mensen met een passie voor historie, krijgskunst en sport. In internationale kringen valt onze sport onder de noemer H.E.M.A. (Historical European Martial Arts). Het beoefenen van Europese middeleeuwse krijgskunsten is een combinatie van sport, beweging en verdieping in de oude vechtstijlen. Een unieke ervaring waarbij het opdoen van kennis hand in hand gaat met het opbouwen van een goede conditie en zelfvertrouwen. Wij leggen ons toe op het trainen met het langzwaard, dolkvechten en worstelen. Wij verzorgen wekelijkse trainingen die zijn gebaseerd op middeleeuwse Duitse vechthandleidingen zoals het Codex Ringeck en Codex von Danzig. Kom eens langs voor een gratis proefles of bezoek onze stand voor workshops en demonstraties.

Daarnaast organiseren wij het grootste langzwaard toernooi van Europa, de Dutch Lions Cup op 26 augustus in Utrecht!