Nieuws

keltische tunes, jaco koster, castlefest 2018, doedelzak

Jaco Koster

Met de Schotse Doedelzak speelt Jaco Koster voor u vele Schotse, Ierse en Keltische tunes. De muziek wisselt sterk; van mooie, ontroerende slow airs, tot aanzwepende jigs en reels. Ook worden er veel vrolijke nummers gespeeld die bekend zullen zijn bij het publiek. De muziek neemt je op reis naar de Schotse Hooglanden en verder. Even komen luisteren is zeker de moeite waard!

nordic folk, kaunan, castlefest 2018

KAUNAN

Het Nordic-folk trio KAUNAN blaast nieuw leven in oude traditionele Scandinavische muziek. Zij zorgen voor een heropleving van de eeuwenoude werelden uit voor-Christelijke folklore door zich te baseren op oude liederen en tunes, vroege folk instrumenten zoals de kontrabasharpa, draailier, luiten, de lier en doedelzakken. Deze instrumenten vormen een mooie harmonie met de oude Noordse mythen.

KAUNAN is Oliver S. Tyr (Duitsland), Boris Koller (Oostenrijk) en Göran Hallmarken (Zweden). Oliver S. Tyr kennen we als de frontman van de bekende band FAUN. Boris Koller is een professioneel schilder en componist die gespecialiseerd is in werken met de voorlopers van de Nyckelharpa (Kontrabasharpa en Gammelharpa). Hij heeft ook bijgedragen aan vele studio producties en concerten door verschillende oude muziek ensembles. Göran Hallmarken is een van de beste hurdy-gurdy spelers binnen de Zweedse folk en middeleeuwse muziek scene.

KAUNAN heeft zich de afgelopen jaren bewezen met verschillende concerten in Duitsland, Zweden, Frankrijk en Nederland. Het publiek was alleen gefascineerd door hun virtuoze show, maar ook door de oerkracht die achter hun frisse interpretaties van deze oude Noordse liederen ligt. KAUNAN speelt niet zomaar een Polska; ze vieren het, met bijna religieuze passie.

KAUNAN speelt op vrijdag op Castlefest.

magical street art act, castlefest, tan elleil

Tan Elleil

Wanneer dans en muziek samenkomen,
Herinneringen delend van vergeten dromen,
Wilde wezens en droomachtige karakters zullen
Zichzelf onthullen aan de Mens.
En dan zullen eeuwenoude legendes tot leven komen…

Het is de Bretonse en Keltische verbeeldingskracht, vermengd met een dromerige zelfbedachte wereld waaruit, sinds 2008, Tan Elleil haar inspiratie haalt. Door het poëtisch vermengen van straat kunst (muziek, poppentheater, stelten, dans en vuuracts) met ambachtsschap nodigt de compagnie Tan Elleil je uit om hun unieke en intrigerende wereld te ontdekken.

Hun act wordt altijd begeleid door muziek geïnspireerd door de Keltische en Scandinavische tradities, gecombineerd met wereld muziek. Op deze wijze laat Tan Elleil de fijne lijn tussen droom en realiteit zien.

Faun, Castlefest, fantasy, pagan folk

Faun

Als geen ander weet FAUN hoe ze de poorten naar een mystieke andere wereld te openen. De combinatie van vele middeleeuwse instrumenten, drums, archaïsche beats en betoverende meerlagige zang zorgt ervoor dat ze al lange tijd een bijzondere positie bekleden in verschillende muzikale genres. Hun laatste twee CD’s hebben de gouden en platinum status en stonden in de Top Tien Duitse Album charts. Sinds 2003 heeft FAUN meer dan 1000 shows over de hele wereld gegeven en staan ze bekend om hun unieke en betoverende stage performance. Samen met een prachtige en bijzondere lichtshow zorgt FAUN ervoor dat het podium in die mystieke andere wereld verandert. 

 

FAUN speelt op zaterdag op Castlefest

castlefest, castlefan, tickets

LET OP: de Castlefan tickets vliegen als zoete broodjes over de toonbank!

We hebben op dit moment minder 1000 tickets van dit tarief kaarten over. Zodra ze uitverkopen stappen we over op het Early Bird tarief. Wil je profiteren van die 24% korting, koop ze dan vandaag nog!
 
Update 24 december: Alle Castlefan tarief tickets zijn uitverkocht. Vanaf dit moment worden de tickets tegen het Early Bird tarief verkocht.
 
 
tickets, castlefest, wickerman, fantasy, ticket

Ticket verkoop Castlefest 2018 is begonnen!

De ticket verkoop voor Castlefest 2018 is begonnen!

Wil jij je vier dagen onder dompelen in fantasy, muziek en vriendschap en het mooiste fantasy evenement van het jaar niet missen? Koop dan nu hier je kaarten voor Castlefest. 

Castlefest belooft ook in 2018 weer een prachtig festival te worden met een epische muzikale line-up, fantastische entertainment, workshops, catering in stijl, een markt met prachtige producten en uiteraard het indrukwekkende Wickerman ritueel. 

Castlefest 2018 vindt plaats van 2 t/m 5 augustus 2018. De eerste bands worden spoedig aangekondigd.

Laatste dag Castlefest: voldoende kaartjes aan de kassa!

Vandaag is al weer de laatste dag van Castlefest 2017. We hebben nog voldoende kaartjes beschikbaar aan de kassa. Zien we jullie straks?

Let op!

Let op: Zaterdag is volledig uitverkocht! Er zijn geen kaarten meer verkrijgbaar aan de kassa en onze kassa’s zullen op zaterdag dicht blijven.

Er zijn wel voldoende dagkaarten voor donderdag, vrijdag en zondag beschikbaar aan de kassa.

Dieren op Castlefest

Net als voorgaande jaren zijn jullie honden, mits aangelijnd, welkom op Castlefest. Dit jaar zal dit niet anders zijn, maar we willen jullie er wel graag op attenderen dat andere wezens uit het dierenrijk* niet toegestaan zijn op Castlefest. Thuis zijn oa. katten, biggen en kippen veel meer op plek en kun je bij thuiskomst na Castlefest weer extra van ze genieten!
 
*draken, elfjes en huistrollen uitgezonderd

Fotograferen op Castlefest? Vraag nu een fotopas aan!

Castlefest staat bekend als fotogeniek, of het nu om het terrein, de programmering of om onze prachtig verkleedde bezoekers gaat. Graag laten we de foto-enthousiastelingen hiervan genieten! Om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen soepel verloopt, voeren we vanaf nu een fotografie beleid. Hierdoor kan iedereen, zowel fotograaf als bezoeker, van fotografie blijven genieten. 

Bekijk onze informatie pagina over fotograferen en vraag als fotograaf direct een fotopas aan.

Castlefest Camping verplaatst

We brengen jullie graag een verhuisbericht: de Castlefest Camping zal in 2017 een nieuwe locatie krijgen!

Deze nieuwe locatie zorgt voor nieuwe mogelijkheden en is op het terrein van het Landgoed zelf, waardoor je niet meer een weg hoeft over te steken en je met drie keer struikelen vanaf het festival terrein zo op je luchtbed kan ploffen. Helaas betekent het ook dat we geen camper plekken meer kunnen aanbieden, maar dit gaan we goed maken met een gaaf camping entertainment aanbod en een nog leukere late night area.

Wil jij de Castlefest ervaring compleet maken? Kom dan naar onze camping housewarming op 3 t/m 6 augustus 2017!

Wickerman ritueel 2015

We kijken nog even terug naar zaterdagavond en de magie rond het Wickerman ritueel. Herleef de herinnering of ervaar de unieke wereld die wij Castlefest noemen. Een moment vol liefde tijdens Castlefest 2015.

Wapenregelement

Ook dit jaar heeft Castlefest weer een vergunning waardoor het voor bezoekers toegestaan is om met een blank wapen rond te lopen. Er zijn hier wel strenge regels aan verbonden. Daarnaast zullen er dit jaar extra controles zijn in gemeente Lisse op bezoekers die rondlopen met wapens of andere gevaarlijke objecten. Als je van plan bent om van het festival terrein af te gaan met je trouwe zwaard, boog, bijl, Steampunk geweer of dergelijke dingen dan kun je een flinke boete en inbeslagname verwachten. Laat je wapens gewoon achter op de camping of bij vrienden op het festival.

Vind alle informatie met betrekking tot de regelgeving op Castlefest terug door deze pagina door te nemen.

Castlefest Merchandise

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het alweer zover: Castlefest 2015! Ook dit jaar hebben we weer een uitgebreide merchandise stand met de mooiste Castlefest èn Keltfest merchandise en natuurlijk hebben we ook weer wat fantastische aanbiedingen. Zo krijg je ook dit jaar weer 50% korting bij aankoop van een tweede t-shirt en kan je korting op de Castlefest cd’s oplopen tot wel 25%! Of je nu op zoek bent naar een prachtige, warme hoody (standard fit & lady fit), t-shirts, kalenders, patches, prachtige leren buidels, keycords, zilveren ringen of een cd; onze merchandise heeft het allemaal! Dit is bovendien dé plek om je oude festival bandjes gratis in te ruilen voor een nieuw exemplaar van dezelfde editie of om voor 1 euro een bandje te kopen als je deze niet (meer) hebt. En we hebben een nieuw item in onze shop: de Ashtraytogo! Hierin kun je op een makkelijke en schone manier je peuken kwijt en help je ons het terrein netjes te houden. Je vindt de Castlefest merchandise links van het hoofdpodium (Forest Stage). Voor iedereen die niet kan wachten tot het festival open gaat, is er op donderdag (van 10:30-16:30 uur) een speciale merchandise stand op de festival camping!

Castlefest Powerbanks

 

Nieuw dit jaar: Castlefest Powerbanks! Terwijl je ’s nachts in je tent ligt bij te komen van een heerlijke festivaldag ook je telefoon kunnen opladen? Voor 6 muntjes (5 muntjes borg, 1 muntje voor een volle lading) kun je deze metalen Castlefest Powerbanks van 2200 mAh meekrijgen op de Castlefest Camping.

Lever ze terug in en krijg je 5 muntjes terug, of neem hem mee naar huis!