Openingsconcert

Ye Banished Privateers

Ye Banished Privateers nemen je 300 jaar terug in de tijd voor een magische reis naar het harde leven op zee tijdens de vroege 18e eeuw. Met liederen geïnspireerd door traditionele Ierse en Scandinavische folk muziek, toneelspel en prachtige historische kleding vertellen de Privateers een verhaal over het ruige zeeman’s leven. Dit leven speelt zich af aan de andere kant van de wet en richt zich tevens op een gevecht tegen de overheersing en nationalisme. 

De Privateers is een groep van bijna 30 bemanningsleden en iedere keer wisselen zij elkaar af wanneer ze op tour en plundering gaan. Hierdoor staan zij met ongeveer een dozijn zeelui op het podium en is geen enkele show hetzelfde. De mix van ruige folk en punk nodigt je uit mee te dansen en te zingen, terwijl hun ballades zelfs het stoerste piratenhart doet smelten.

Ye Banished Privateers speelt op donderdag en vrijdag op Castlefest.

Heidevolk

Slechts een enkeling had in 2002 al kunnen voorzien wat de nornen in petto hadden voor Heidevolk. Sinds haar oprichting in Arnhem veertien jaar geleden, kwam, zag, en overwon Heidevolk het publiek in heel Europa met hun eigen combinatie van folk en metal. De direct herkenbare mannelijke tweezang en pakkende nummers ontstaken het heidens vuur in de harten van velen. Hun nummers over goden en legenden worden in zowel episch hymnen als woeste metal vertolkt. Door hun compromisloze houding, intense shows, en de vervaging van barrières tussen performer en publiek is Heidevolk uitgegroeid tot een bekende naam in zowel Europa als Noord-Amerika.

Heidevolk staat voor een compromisloze attitude, woeste shows en de overstijging van barrières tussen de band en het publiek. 

Heidevolk speelt op donderdag op Castlefest.

Meer informatie volgt binnenkort.