Openingsconcert

Ball Noir

Als bezeten alchemisten mixt BALL NOIR de werelden van programmeren en electriek met middeleeuwse en klassieke instrumenten. Geïnspireerd door hun helden van Anathema, My Dying Bride en Qntal componeren zij middeleeuwse metal met een voorliefde voor rondspokende melodieën, duistere fantasieën en beukende hartslagen. Elke BALL NOIR live show geeft een kijkje in hun laboratorium: een gevleugeld festijn te midden van kaarsen, klokken en kostuums.

Tijdens Castlefest zal Ball Noir hun nieuwe cd presenteren!

Ball Noir speelt op donderdag op Castlefest.

Plunder

Plunder is een Nederlandstalige pirate partyfolk band uit Leeuwarden. De band maakt dansbare liedjes over tergende liefde, lonkende lust en verlangen naar vrijheid en zorgt altijd voor leven in de brouwerij. Plunder bestaat uit een vijftal enthousiastelingen met authentieke instrumenten en de drang om muziek te maken. Met invloeden uit uiteenlopende stijlen als Ierse folk, balkan, country, ska en klezmer zet de groep een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Met een optreden van dit bijeengeraapte zootje schorem wordt elke plek die het gezelschap aandoet gegarandeerd geplunderd!

Plunder speelt op donderdag,vrijdag en zondag op Castlefest.

Ye Banished Privateers

Ye Banished Privateers nemen je 300 jaar terug in de tijd voor een magische reis naar het harde leven op zee tijdens de vroege 18e eeuw. Met liederen geïnspireerd door traditionele Ierse en Scandinavische folk muziek, toneelspel en prachtige historische kleding vertellen de Privateers een verhaal over het ruige zeeman’s leven. Dit leven speelt zich af aan de andere kant van de wet en richt zich tevens op een gevecht tegen de overheersing en nationalisme. 

De Privateers is een groep van bijna 30 bemanningsleden en iedere keer wisselen zij elkaar af wanneer ze op tour en plundering gaan. Hierdoor staan zij met ongeveer een dozijn zeelui op het podium en is geen enkele show hetzelfde. De mix van ruige folk en punk nodigt je uit mee te dansen en te zingen, terwijl hun ballades zelfs het stoerste piratenhart doet smelten.

Ye Banished Privateers speelt op donderdag en vrijdag op Castlefest.

Heidevolk

Slechts een enkeling had in 2002 al kunnen voorzien wat de nornen in petto hadden voor Heidevolk. Sinds haar oprichting in Arnhem veertien jaar geleden, kwam, zag, en overwon Heidevolk het publiek in heel Europa met hun eigen combinatie van folk en metal. De direct herkenbare mannelijke tweezang en pakkende nummers ontstaken het heidens vuur in de harten van velen. Hun nummers over goden en legenden worden in zowel episch hymnen als woeste metal vertolkt. Door hun compromisloze houding, intense shows, en de vervaging van barrières tussen performer en publiek is Heidevolk uitgegroeid tot een bekende naam in zowel Europa als Noord-Amerika.

Heidevolk staat voor een compromisloze attitude, woeste shows en de overstijging van barrières tussen de band en het publiek. 

Heidevolk speelt op donderdag op Castlefest.