Folk stage

L.E.A.F. & Martine Kraft present: “Galdrar Song”

Kati Ran | L.E.A.F & Martine Kraft presenteren ‘Galdrar Song’: twee bekende folk artiesten in één concert, gesteund door een band met ervaren muzikanten. Ran’s poëtische zang versmelt op een perfecte wijze samen met Martine Kraft’s sterke Hardanger viol composities en samen creëren zij en nieuw en sterk geluid binnen de Noorse Folk scene. De twee ‘Noorderlichten’ brengen hun Hardanger viool, Nyckelharpa, Kraviklyra, fluiten en krachtige drumpartijen samen in een uitzonderlijk sterke en speelse band waarmee een dramatisch en historisch geworteld geluid tot leven komt. Op CastleFest 2017 presenteren zij een avondconcert met composities van Ran’s album ‘Lys’ en Kraft’s Noorse Folk repetoire.

L.E.A.F. en Martine Kraft spelen op zaterdag op Castlefest.

Rastaban

Rastaban is een tribal folk project met een unieke mix van traditionele folk melodieën, tribal klanken en wereldmuziek tinten.

Hun muzikale inspiratie halen ze uit de traditionele Keltische en Scandinavische liederen, Franse middeleeuwse klanken, melodieën uit de Balkan, oriëntaalse muziek, trance en tribal ritmes van vele oer-culturen van over de hele wereld. Dit alles gecombineerd met de energie die ze meegenomen hebben van hun eerdere rock en (zelfs) metal projecten.

Rastaban nodigt uit om te dansen, je emoties te delen en om een plekje te creëren in je dagelijkse routine om het Leven te vieren met hun gevoelige en energieke muziek.

Rastaban bestaat uit:
Marine Libert: vocalen
Stéphan Késenne: viool, bouzouki, vocalen
Dominic Marchal: gitaar
Luka Aubri: slideridoo, vocalen
Mich Rozek: percussie.

Rastaban speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

Theodor Bastard

Theodor Bastard is één van de meest unieke spelers in de Russische wereldmuziek. De band, actief sinds de late jaren ’90, en bekend om het unieke stemgeluid van zangeres Yana Veva en het hoogwaarde productiewerk van Fedor Svolotch, waadt zich in muzikale wateren waar wereldmuziek, darkwave en triphop met elkaar versmelten.

De vijf muzikanten van Theodor Bastard maken van elk live-optreden een magische show waar het publiek meegenomen wordt door traditionele Oosterse werelden en volksverhalen uit de Balkan en Rusland. Deze mystieke verscheidenheid, opgevoerd met elektronische instrumenten en ethnische percussie – darbuka, ashiko, conga, djembe, daf – en traditionele instrumenten als didgeridoo, violoncello, saz en gusli, wordt bekroond met de prachtige stem van Yana Veva.

Theodor Bastard speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

Meer informatie volgt binnenkort.