Folk stage

Cuélebre

Cuélebre is een Spaanse pagan folk band die eeuwenoude geluiden combineert met middeleeuwse instrumenten en rituele sferen.
Cuélebre is ontstaan uit Yhandros Huergo’s idee in 2011, waarbij hij zocht naar een archaïsch geluid in de Pagan Folk. De band ziet bands als Hagalaz Runedance, Corvus Corax en Warduna als hun voorbeelden, maar ze creëeren hun eigen unieke geluid en identiteit. Na veelvuldig onderzoek en hard werken heeft Cuélebre het pad gevonden waar ze naar zochten: een persoonlijk en ritualistisch geluid, gebaseerd op votieve teksten.

Cuélebre eerste album “Oinos” werd in 2014 uitgebracht. Ze speelden vervolgens op elke mogelijke plek in Spanje en veroverden al snel Europa. Het eerste internationale muziek festival was Trolls et Lègendes, wat vervolgens de deuren opende naar andere Europese festivals. Ze hebben gespeeld op Festival Mediaeval, Castlefest en de Castlefest Winter Editie, Yggdrasil en waren onderdeel van de Spaanse Faun tour. 

In 2017 komen zij met hun nieuwe album “Anaman”, waarvan ze hopen weer ieders hart te veroveren.

Cuélebre speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

Rebels of the Sacred Heart

Je kunt er lang en breed over lullen, maar als er een band is die weet hoe ze live een feestje moet bouwen, dan is het Flogging Molly wel. Met hun uptempo folkpunk weet deze Iers-Amerikaanse band onder leiding van zanger/gitarist Dave King ieder publiek voor zich te winnen.

De Nederlandse tributeband Rebels of the Sacred Heart komt erg dicht bij het origineel in de buurt en iedere show is dan ook met recht een tribute, een eerbetoon aan de no-nonsense en uiterst toegankelijke folkpunk van de band uit Los Angeles, California.

“We’re Rebels of the Sacred Heart and this is what we do, so put on your dancing shoes and by all means join in!”

Rebels of the Sacred Heart:

– Robin Slutter: zang, gitaar
– Robbert Arentz: gitaar
– Rens Bourgondiën: bas
– Jeffrey Hartjes: drums
– Hanneke Rinders: viool, tin whistle
– Joost Raben: accordeon
– Sjoerd van Ravenzwaaij: banjo, mandoline, tin whistle

Mutefish

Mutefish is een cultureel diverse zeskoppige band uit Ierland, Polen, Litouwen, Portugal en Oekraïne. Ze combineren de muzikale elementen en culturen van Oost Europa met traditionele Ierse folk, resulterend in een enthousiaste melodische mix. Elk bandlid brengt een eigen muzikale achtergrond en smaak mee, wat resulteert in een uniek geluid en wat het lastig maakt hun muziek te definiëren. Kom het ervaren!

Mutefish speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

L.E.A.F. & Martine Kraft present: “Galdrar Song”

Kati Ran | L.E.A.F & Martine Kraft presenteren ‘Galdrar Song’: twee bekende folk artiesten in één concert, gesteund door een band met ervaren muzikanten. Ran’s poëtische zang versmelt op een perfecte wijze samen met Martine Kraft’s sterke Hardanger viol composities en samen creëren zij en nieuw en sterk geluid binnen de Noorse Folk scene. De twee ‘Noorderlichten’ brengen hun Hardanger viool, Nyckelharpa, Kraviklyra, fluiten en krachtige drumpartijen samen in een uitzonderlijk sterke en speelse band waarmee een dramatisch en historisch geworteld geluid tot leven komt. Op CastleFest 2017 presenteren zij een avondconcert met composities van Ran’s album ‘Lys’ en Kraft’s Noorse Folk repetoire.

L.E.A.F. en Martine Kraft spelen op zaterdag op Castlefest.

Rastaban

Rastaban is een tribal folk project met een unieke mix van traditionele folk melodieën, tribal klanken en wereldmuziek tinten.

Hun muzikale inspiratie halen ze uit de traditionele Keltische en Scandinavische liederen, Franse middeleeuwse klanken, melodieën uit de Balkan, oriëntaalse muziek, trance en tribal ritmes van vele oer-culturen van over de hele wereld. Dit alles gecombineerd met de energie die ze meegenomen hebben van hun eerdere rock en (zelfs) metal projecten.

Rastaban nodigt uit om te dansen, je emoties te delen en om een plekje te creëren in je dagelijkse routine om het Leven te vieren met hun gevoelige en energieke muziek.

Rastaban bestaat uit:
Marine Libert: vocalen
Stéphan Késenne: viool, bouzouki, vocalen
Dominic Marchal: gitaar
Luka Aubri: slideridoo, vocalen
Mich Rozek: percussie.

Rastaban speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

Theodor Bastard

Theodor Bastard is één van de meest unieke spelers in de Russische wereldmuziek. De band, actief sinds de late jaren ’90, en bekend om het unieke stemgeluid van zangeres Yana Veva en het hoogwaarde productiewerk van Fedor Svolotch, waadt zich in muzikale wateren waar wereldmuziek, darkwave en triphop met elkaar versmelten.

De vijf muzikanten van Theodor Bastard maken van elk live-optreden een magische show waar het publiek meegenomen wordt door traditionele Oosterse werelden en volksverhalen uit de Balkan en Rusland. Deze mystieke verscheidenheid, opgevoerd met elektronische instrumenten en ethnische percussie – darbuka, ashiko, conga, djembe, daf – en traditionele instrumenten als didgeridoo, violoncello, saz en gusli, wordt bekroond met de prachtige stem van Yana Veva.

Theodor Bastard speelt op vrijdag, zaterdag en zondag op Castlefest.

Meer informatie volgt binnenkort.