Vertellers

Sprookspreker

De Sprookspreker is een middeleeuwse verhalenverteller met een groot en gevarieerd repertoire. Dit jaar vertelt de Sprookspreker op Castlefest de middeleeuwse verhalen uit de wereld van Harry Potter. De vertelsels van Baker de Bard (Beetle the Bard). Voor tovenaarsfamilies als de Wemels is het een feest van herkenning, maar veel dreuzels zijn nog onbekend met verhalen als “de tovenaar en de Hinkelpan” en “De fontein van het fantastische fortuin”.

Daarnaast vertelt de Sprookspreker improvisatieverhalen, waarbij het publiek het verhaal kan beïnvloeden. Een kist wordt gevuld met voorwerpen die het publiek aanlevert. Deze voorwerpen sturen de loop van het verhaal. Zo ontstaan er steeds weer nieuwe verhalen. Kom naar het vertelhuisje en maak het mee!

Magisch Verhaal

Martin van Magisch Verhaal is een gepassioneerde verhalenverteller, goochelaar en theatermaker. Op Castlefest kunt u luisteren en kijken naar verschillende verhalen.

Oude helden en schurken zullen weer tot leven komen en jullie meenemen op het avontuur wat zij beleefd hebben.

Kom luisteren naar één van de verhalen en laat je mee voeren in de wereld van Magisch Verhaal, waar alles mogelijk is.

Abe de Verteller

Luister en huiver bij deze verhalenverteller. Vertellen is zijn passie, zijn obsessie. Hij brengt zijn verhalen op zijn eigen kenmerkende, compromisloze en uitbundige wijze. Geen genade, alles moet wijken voor het verhaal!! 

Abe vertelt uit de traditie, verhalen doorspekt met de wijsheid van eeuwen. Onlangs heeft hij zijn 300e verhaal toegevoegd aan zijn repertoire.  Zijn verhalen zijn heftig, bloedstollend, soms hartverwarmend, vaak schuddebuikend. Menig elf, reus, heks en godheid zal de revue passeren. 

Dit alles brengt hij met de passie en inspiratie van een ware verteller.

Je kan Abe vrijdag en zaterdag vinden bij het vertellershuisje achter het kasteel.