Overig

Steamnation

U heeft pakketten of brieven te verzenden en weet niet hoe? U dient ergens te zijn waar geen ander naartoe gaat? U bent op zoek naar volledige privacy, no questions asked? Zoek niet verder! De airshipcrew van Steamnation is de oplossing. Captain Glennwell, van het airship bss Phoenix, zorgt samen met zijn crew voor al uw logistiek. Steamnation is de leidende crew in transport en logistiek in onze wereld en verder. Onze crew heeft reeds 5 jaar ervaring in het transporteren van goederen en personen. Bezoek ons kampement op Castlefest, maak kennis met onze crew en bekijk wat we voor u kunnen doen. Doe mee aan een theeduel, leer meer over absinthe of maak een operatie mee.

De Rondgang der Draken

Elk jaar komen er wezens tot leven in de Wereld van Medusa, die hun eerste baby-stapjes mogen zetten op het Castlefest terrein. 
Vorig jaar waren dat vlinders, bloemen en bijtjes, en vierden we de pracht en overvloed van moeder natuur. 

Maar er knaagt een draak, aan Yggdrasil, aan de levensboom…er dreigt altijd gevaar….

Dit jaar wordt het jaar van innerlijke en uiterlijke kracht, van de magie die we meenemen uit de fantasiewereld het echte leven in. De magie, die ons oplicht, verheft, die ons kracht geeft en visie! De fantasie, die ook onze ondergang kan betekenen… Dit wordt het jaar van de draken. 

We verkennen de symbiose tussen de mens en zijn fantasie. Iedereen dient zijn innerlijke draak te kunnen temmen, berijden, beteugelen en te laten vliegen, en te laten terugkomen, ongeacht de gruwelen en schatten die hij meebrengt van zijn vlucht. Dit jaar brengen wij de draken tot leven, Hydra en Lamia zullen hun drakenadem over jullie heen laten waaien. Misschien komen Fafnir en Ladon ook langs… en als we pech hebben, of geluk, wie zal het zeggen, komt de Nidhogg zijn ruimte opeisen…

De Groene Fee

Ook de Groene Fee zal dit jaar weer van de partij zijn met haar bitterzoete drankjes! Laat je verleiden door deze Groene Muze, ze zal je inspireren en haar magische ritueel zal je vervoeren en meenemen in een verrassende droomwereld waar dichters, schilders, kunstenaars en fantasten dansen rond het gifgroene licht… ;-)

Greenthingz

Net als vorig jaar zullen Zooi en Mutti Rondlopen met de ruilkar! Als jullie zelf lichtgewicht ruilwaar meenemen dan kan het zijn dat je in hun kar een gouden vondst doet! Met geld kunnen Mutti en Zooi niets, met leuke spulletjes die weer verder te ruilen zijn zijn ze in hun nopjes! Ze zullen je ruilwaar aan een groenwaardige inspectie onderwerpen en een nauwkeurige afweging maken over de ruil….kan even duren :-)

Theater van de Droom

Het Theater van de Droom van Jeroen Boerwinkel en Laura Hamers brengt een expressieve vorm van poppen-, mime en masker theater, tot leven gebracht vanuit hun eigen verbeelding naar een taal van beweging en versterkt door het gebruik van kostuums en rekwisieten die allemaal door Jeroen zelf bedacht en gemaakt zijn.

Door mime met kostuums, maskers en poppen te combineren, komt de theater geschiedenis van de Middeleeuwen tot leven op een speelse manier. 

De Nar is een Middeleeuwse figuur die zich vermaakt met spelen en drinken, maar op de momenten dat hij wegdommelt zien we opeens een kleine droomwereld met puur poppenspel. Uiteindelijk komt de climax in de vorm van een verrassende metamorfose en wonderlijke Mime-bewegingen van deze Pulcinella-figuur.

Ambrosius de rondtrekkende Middeleeuwse Poppenspeler, vermaakt de mensen met zijn magische spel… vanuit een oud theaterkistje laat hij allerlei figuren tot leven komen.

Zo is daar een eenzame monnik die hemelse verzen schrijft en dan door de duivel bezocht wordt… na een helse beproeving door middel van een vreemde metamorfose vindt hij tenslotte zijn rotsvaste geloof weer terug!

Brammert & Beertje is een echte locatie-act, waarbij een oud Drents echtpaar zich met hun bagage tussen het publiek beweegt in grote ruimtes of in de open lucht tijdens bv. Openingen, Evenementen of Festivals. Een absurdistisch mime masker-spel vol beeldende theatrale vondsten en spitse improvisaties.

 

 

 

Igor’s Goochelsjo: De Wonderlijke Vakantie

Igor is deels goochelaar en deels klungel. Vingervlug, maar met een enorme knipoog. Al jaren maakt hij mensen aan het lachen, verwondert ze en bedriegt ze!

Dit jaar is hij weer neergestreken op Castlefest om een totaal nieuwe show te spelen. Igor is namelijk op vakantie geweest en neemt allerlei gloednieuwe trucs mee die hij over heel de wereld geleerd heeft. Kom kijken naar Betoverende Drakeneieren, Gevaarlijke Fakirtrucs en Magische Ringen. Een waarlijk wondere voorstelling waarin natuurlijk weer voldoende te lachen valt!

U kunt Igor’s Goochelsjo vinden bij het middeleeuwse spektakel, in de buurt van de camping ingang.
De show zal zes maal per dag opgevoerd worden. Tijden bij de show.