Middeleeuws Spektakel

Zwaard & Steen

Zwaard & Steen is een groep mensen met een passie voor historie, krijgskunst en sport. In internationale kringen valt onze sport onder de noemer H.E.M.A. (Historical European Martial Arts). Het beoefenen van Europese middeleeuwse krijgskunsten is een combinatie van sport, beweging en verdieping in de oude vechtstijlen. Een unieke ervaring waarbij het opdoen van kennis hand in hand gaat met het opbouwen van een goede conditie en zelfvertrouwen. Wij leggen ons toe op het trainen met het langzwaard, dolkvechten en worstelen. Wij verzorgen wekelijkse trainingen die zijn gebaseerd op middeleeuwse Duitse vechthandleidingen zoals het Codex Ringeck en Codex von Danzig. Kom eens langs voor een gratis proefles of bezoek onze stand voor workshops en demonstraties.

Daarnaast organiseren wij het grootste langzwaard toernooi van Europa, de Dutch Lions Cup op 26 augustus in Utrecht!

Historic Medieval Battle

Real steel! Real warriors! Real combat!

(Full Contact) Historical Medieval Battle is een jonge en groeiende sport waarbij vechters, uitgerust in authentiek historische harnassen, met échte (botte) wapens elkaar te lijf gaan met alles wat ze hebben. Het uiteindelijke doel is om de tegenstander(s) uit te schakelen.

Dit kan in één tegen één gevechten, de zogenaamde Profights, (een type mixed martial arts gevecht in harnas, een freefight waarbij vrijwel alles is toegestaan en het gevecht pas klaar is als de tegenstander is uitgeschakeld), een duel waarbij alleen de wapenslagen tellen, of groepsgevechten (Bohurt!) wat wel kan oplopen tot tientallen vechters per team.

Hierbij is Bohurt spectaculair en het dichtste bij wat je ooit zult komen tot een échte middeleeuwse veldslag. Aanwezig is het Nederlandse team dat naar het WK; ‘Battle of the Nations’ is geweest bestaande uit ‘Lions of Steel’ en ‘Ascia’. Ook zal er een delegatie aanwezig zijn uit het Verenigd Koninkrijk: de UK Federation.

Kom, zie de vonken vliegen, en voel de oerkracht van het middeleeuws geweld op Castlefest!

La Rosa D’acciaio

“La Rosa D’acciaio” is een Italiaanse groep van stunt performers. In onze scherm shows combineren zij middeleeuwse met moderne technieken. La Rosa D’acciaio stopt al energie in het creëren van een liveshow vol sterke emoties. Sinds 2012 hebben zij shows opgevoerd op vele Italiaanse en Europese pleinen, het aantal loopt al ver over de 450 shows. Op onder andere evenementen als “Mirabilandia” en “Giffoni Film Festival” hebben zij hun kunsten mogen vertonen. Naast deze epische live shows, werkt La Rosa D’acciaio nationaal en internationaal voor film en muziek producties, het bedenken van film scherm choreografie en meer. Kom deze scherm kunstenaars aanschouwen op Castlefest!