Entertainment

De Troubadour Harpen – Harpen met passie!

Op zoek naar die ene harp die écht bij je past? Of gewoon benieuwd hoe een harp er van dichtbij uit ziet? Van de kleinste schootharp tot de grootste concert hakenharp, iedere harp bij ons is uniek, handgemaakt en met een eigen karakter. Wij zien het als onze uitdaging om bij iedere persoonlijkheid de juiste harp te vinden.

Onze harpen worden wereldwijd bespeeld door vele amateurs, maar ook door menig professional. Van Helisir tot Lavinia Meijer, van Omnia tot Kelten zonder Grenzen, allemaal kiezen ze voor de prachtige harpen uit onze collectie.

Of het nu één van de hoogwaardige kleine, lichte draagbare harpen is of een prachtige performanceharp van Triplett, Pratt of Rees. Onze harpen zullen je versteld doen staan. Nieuwsgierig geworden naar dit mooie instrument? Kom dan ook kijken, luisteren én spelen bij de instrumenten bouwers markt in het Koetshuis!

Ben je al gevangen door de betoverende klanken van de harp en heb je een vraag of probleem met je eigen harp? Ook met technische raad en daad staan we voor je klaar! Kom langs of neem alvast een kijkje op onze website. 

Steamnation

U heeft pakketten of brieven te verzenden en weet niet hoe? U dient ergens te zijn waar geen ander naartoe gaat? U bent op zoek naar volledige privacy, no questions asked? Zoek niet verder! De airshipcrew van Steamnation is de oplossing. Captain Glennwell, van het airship bss Phoenix, zorgt samen met zijn crew voor al uw logistiek. Steamnation is de leidende crew in transport en logistiek in onze wereld en verder. Onze crew heeft reeds 5 jaar ervaring in het transporteren van goederen en personen. Bezoek ons kampement op Castlefest, maak kennis met onze crew en bekijk wat we voor u kunnen doen. Doe mee aan een theeduel, leer meer over absinthe of maak een operatie mee.

Luitingh-Sijthoff

Luitingh-Sijthoff is de grootste Nederlandse uitgever van Fantasyboeken van o.a. George R.R. Martin, Terry Goodkind, Tad Williams, Robin Hobb, Adrian Stone e.a. Kom naar de stand van Luitingh-Sijthoff en boekhandel H. de Vries in de boekentent voor de nieuwste boeken en ontmoet je favoriete auteurs! Zaterdag: Adrian Stone, Martijn Adelmund en Jeroen van Unen. Zondag: Tisa Pescar en Martijn Lindeboom.

Uitgeverij Macc

Science Fiction, Fantasy, Griezel en natuurlijk de Castlefest Kronieken!

Dit jaar zal Uitgeverij Macc alweer het derde deel van de Castlefest Kronieken presenteren in de Schrijverstent. De auteur is deze keer Theo Barkel en de titel: Broeders door de Tijd. Originele Fantasy die zich afspeelt op Castlefest zelf. Realiteit wordt Fantasy…

Daarnaast natuurlijk vele andere boeken, origineel werk van nieuwe Nederlandstalige Fantasy auteurs als Johan Klein Haneveld met De Krakenvorst, Karen Willekens met De Verkenner of Christopher Petersen met De Weerling. Maar natuurlijk ook de beste Science fiction, Fantasy en Young Adult uit het buitenland. Bestsellers van Amerikaanse en Duitse topauteurs, zoals Uschi Zietsch, winnares van de Duitse Fantasy Prijs 2017.

Heb je zelf een manuscript geschreven dat je onder onze aandacht wilt brengen? Kom dan gewoon langs voor een goed gesprek en wie weet, beleef jij volgend jaar wel aan de andere kant van de tafel jouw debuut!

Uitgeverij Macc, Magie met Woorden.

Dark Dragon Books

Hou jij van goede strips? Wij ook. En daarom doen we er alles aan om mooi afgewerkte & betaalbare strips te maken die je al het andere even doen vergeten.
Dark Dragon Books staat voor kwaliteit van Nederlandstalige strips in verschillende genres zoals Steampunk, Fantasy, SF, humor, horror, historie en avontuur. Daarnaast maken we ook Engelstalige art books.

We zien je graag op onze stand bij de schrijversmarkt.

Celtica Publishing

Celtica Publishing is de uitgeverij die fantasy omzet in werkelijkheid. Celtica geeft boeken uit die je helpen los te breken uit de saaiheid van het leven. Door te dromen en te fantaseren ontwaakt een ieders creativiteit, en de wereld heeft dringend behoefte aan creatieve mensen.
Iedereen die zijn of haar droom wil delen met de rest van de wereld kan een manuscript insturen en laten beoordelen tegen een kleine vergoeding. Wie weet brengt Celtica Publishing jouw boek wel uit!

Ben je meer een lezer? Dan heeft Celtica Publishing fantastische verhalen voor je om je te inspireren of om zomaar bij weg te dromen.

Nimisa Publishing House

Nimisa is een kring van gedreven schrijvers die elkaar inspireren en verder helpen met het schrijven van de beste verhalen. Kunstkringen hebben een lange traditie in Nederland. Nimisa is zo’n collectief voor schrijvers van verhalen met fantastische elementen, zoals horror, bovennatuurlijke thrillers, science fiction en fantasy. Nimisa is geboren uit een groep schrijvers die elkaar hebben leren kennen bij Uitgeverij Books of Fantasy. Ze komen regelmatig bijeen om te praten over hun werk en om elkaar verder te helpen bij het schrijverschap.
Zij brengen de volgende auteurs mee:

Mark van Dijk met Gerechtigheid, dat maar liefst een 9,5 van de Stephen King fanclub kreeg.
Rik Raven met deze keer een nieuwe cover uitvoering van Recht, dat alleen maar betiteld kan worden als ongrijpbaar fascinerend.
Atalanta Nèhmoura met de epische fantasy serie De kronieken van Ulriach de Waanzinnige en haar presentatie van het crowd funding project: de geïllustreerde limited editie van De Erfwachter. Marieke Frankema met meeslepende en ontroerende verhalen waarin spiritualiteit en magie centraal staan.
En Joost Uitdehaag met naast het eerste deel van Fulia, nu ook het tweede deel, het verhaal dat de Vlaamse boekenvlinder.be het mooiste boek van voorjaar 2016 noemde.
Gastauteur Mirjam van Velzen met Boranda deel 1 en 2 en tevens Manga tekenaar Chantal.

Wicker Ritueel: A New Dawn

Nu we het jaar 9, een jaar van voltooing, verandering en transformatie achter ons laten, dankbaar voor de lessen die we mogen hebben ervaren, is het tijd voor een nieuw begin.

Dit jaar zal de Wickerman de levensboom en haar zaailingen symboliseren. Een verankering in de aarde, waarbij bescherming, kracht en vruchtbaarheid van belang zijn. Reikend naar de lucht waar onze nieuwe ideeën, wensen en toekomst tot uiting komen in een krachtige cyclus. Het mannelijke en het vrouwelijke verbonden met alle elementen: de wortels in de grond, water voor de groei, de wind door de takken en het vuur geschonken door de zon voor energie.

Om het ritueel nieuwe groei en energie mee te geven wordt het ei van de draak, dat is geboren uit haar energie, meegevlochten in de levensboom. Een verbinding tussen de overgang van voltooing naar een nieuw begin. Krachtig en open voor wonderen staan we liefdevol klaar:

A New Dawn.

Stichting Draailier en Doedelzak

“Heb je altijd al draailier of doedelzak willen proberen te spelen? Kom er één uitproberen bij de Instrumenten bouwers markt op Castlefest.

Onder begeleiding van ervaren doedelzak- of draailiermuzikanten kan je bij Stichting Draailier en Doedelzak één van deze instrumenten uitproberen. Speelervaring of muziekkennis is niet vereist, alleen wat enthousiasme en durf.

We hebben geen Schotse of Ierse doedelzakken bij ons, maar de draailieren en doedelzakken zoals deze traditioneel bespeeld worden in bijvoorbeeld Frankrijk, België of Nederland. Misschien herken je ze wel van de schilderijen van de Oude Meesters zoals Jeroen Bosch of Pieter Breughel”

Zwaard & Steen

Zwaard & Steen is een groep mensen met een passie voor historie, krijgskunst en sport. In internationale kringen valt onze sport onder de noemer H.E.M.A. (Historical European Martial Arts). Het beoefenen van Europese middeleeuwse krijgskunsten is een combinatie van sport, beweging en verdieping in de oude vechtstijlen. Een unieke ervaring waarbij het opdoen van kennis hand in hand gaat met het opbouwen van een goede conditie en zelfvertrouwen. Wij leggen ons toe op het trainen met het langzwaard, dolkvechten en worstelen. Wij verzorgen wekelijkse trainingen die zijn gebaseerd op middeleeuwse Duitse vechthandleidingen zoals het Codex Ringeck en Codex von Danzig. Kom eens langs voor een gratis proefles of bezoek onze stand voor workshops en demonstraties.

Daarnaast organiseren wij het grootste langzwaard toernooi van Europa, de Dutch Lions Cup op 26 augustus in Utrecht!

De Rondgang der Draken

Elk jaar komen er wezens tot leven in de Wereld van Medusa, die hun eerste baby-stapjes mogen zetten op het Castlefest terrein. 
Vorig jaar waren dat vlinders, bloemen en bijtjes, en vierden we de pracht en overvloed van moeder natuur. 

Maar er knaagt een draak, aan Yggdrasil, aan de levensboom…er dreigt altijd gevaar….

Dit jaar wordt het jaar van innerlijke en uiterlijke kracht, van de magie die we meenemen uit de fantasiewereld het echte leven in. De magie, die ons oplicht, verheft, die ons kracht geeft en visie! De fantasie, die ook onze ondergang kan betekenen… Dit wordt het jaar van de draken. 

We verkennen de symbiose tussen de mens en zijn fantasie. Iedereen dient zijn innerlijke draak te kunnen temmen, berijden, beteugelen en te laten vliegen, en te laten terugkomen, ongeacht de gruwelen en schatten die hij meebrengt van zijn vlucht. Dit jaar brengen wij de draken tot leven, Hydra en Lamia zullen hun drakenadem over jullie heen laten waaien. Misschien komen Fafnir en Ladon ook langs… en als we pech hebben, of geluk, wie zal het zeggen, komt de Nidhogg zijn ruimte opeisen…

De Groene Fee

Ook de Groene Fee zal dit jaar weer van de partij zijn met haar bitterzoete drankjes! Laat je verleiden door deze Groene Muze, ze zal je inspireren en haar magische ritueel zal je vervoeren en meenemen in een verrassende droomwereld waar dichters, schilders, kunstenaars en fantasten dansen rond het gifgroene licht… ;-)

Greenthingz

Net als vorig jaar zullen Zooi en Mutti Rondlopen met de ruilkar! Als jullie zelf lichtgewicht ruilwaar meenemen dan kan het zijn dat je in hun kar een gouden vondst doet! Met geld kunnen Mutti en Zooi niets, met leuke spulletjes die weer verder te ruilen zijn zijn ze in hun nopjes! Ze zullen je ruilwaar aan een groenwaardige inspectie onderwerpen en een nauwkeurige afweging maken over de ruil….kan even duren :-)

Historic Medieval Battle

Real steel! Real warriors! Real combat!

(Full Contact) Historical Medieval Battle is een jonge en groeiende sport waarbij vechters, uitgerust in authentiek historische harnassen, met échte (botte) wapens elkaar te lijf gaan met alles wat ze hebben. Het uiteindelijke doel is om de tegenstander(s) uit te schakelen.

Dit kan in één tegen één gevechten, de zogenaamde Profights, (een type mixed martial arts gevecht in harnas, een freefight waarbij vrijwel alles is toegestaan en het gevecht pas klaar is als de tegenstander is uitgeschakeld), een duel waarbij alleen de wapenslagen tellen, of groepsgevechten (Bohurt!) wat wel kan oplopen tot tientallen vechters per team.

Hierbij is Bohurt spectaculair en het dichtste bij wat je ooit zult komen tot een échte middeleeuwse veldslag. Aanwezig is het Nederlandse team dat naar het WK; ‘Battle of the Nations’ is geweest bestaande uit ‘Lions of Steel’ en ‘Ascia’. Ook zal er een delegatie aanwezig zijn uit het Verenigd Koninkrijk: de UK Federation.

Kom, zie de vonken vliegen, en voel de oerkracht van het middeleeuws geweld op Castlefest!

Theater van de Droom

Het Theater van de Droom van Jeroen Boerwinkel en Laura Hamers brengt een expressieve vorm van poppen-, mime en masker theater, tot leven gebracht vanuit hun eigen verbeelding naar een taal van beweging en versterkt door het gebruik van kostuums en rekwisieten die allemaal door Jeroen zelf bedacht en gemaakt zijn.

Door mime met kostuums, maskers en poppen te combineren, komt de theater geschiedenis van de Middeleeuwen tot leven op een speelse manier. 

De Nar is een Middeleeuwse figuur die zich vermaakt met spelen en drinken, maar op de momenten dat hij wegdommelt zien we opeens een kleine droomwereld met puur poppenspel. Uiteindelijk komt de climax in de vorm van een verrassende metamorfose en wonderlijke Mime-bewegingen van deze Pulcinella-figuur.

Ambrosius de rondtrekkende Middeleeuwse Poppenspeler, vermaakt de mensen met zijn magische spel… vanuit een oud theaterkistje laat hij allerlei figuren tot leven komen.

Zo is daar een eenzame monnik die hemelse verzen schrijft en dan door de duivel bezocht wordt… na een helse beproeving door middel van een vreemde metamorfose vindt hij tenslotte zijn rotsvaste geloof weer terug!

Brammert & Beertje is een echte locatie-act, waarbij een oud Drents echtpaar zich met hun bagage tussen het publiek beweegt in grote ruimtes of in de open lucht tijdens bv. Openingen, Evenementen of Festivals. Een absurdistisch mime masker-spel vol beeldende theatrale vondsten en spitse improvisaties.