Camping Entertainment

Blokkenschema Party Area

Pyrolysis

Pyrolysis [paai-rol-lis-sis] is een folk band uit het centrum van het Bourgondische platteland, Zaltbommel. Met traditionele akoestische instrumenten als viool, accordeon, bouzouki en bodhrán spelen de muzikanten voornamelijk eigen werken geïnspireerd op traditionele folk-muziek vanuit verschillende hoeken van de wereld.
Voornamelijk Ierse en Schotse invloeden zijn duidelijk, maar ook zigeuner, heidense en zelf viking-invloeden komen naar voren. Met veel energie en een heldere positieve insteek springen en dansen de leden over het podium en zingen vrolijke liederen over de goede dingen in het leven zoals liefde, broederschap en drank.

Naast deze eigen nummers speelt Pyrolysis ook enkele traditionele Ierse en Schotse folk-nummers waarbij menig liefhebber kan meezingen of -neuriën op bekende, feestelijke en soms nostalgische liederen. Sinds een onaangekondigde muzikale aanwezigheid op Keltfest in 2014 is Pyrolysis in een opwaartse vlucht en speelt sindsdien op grote folk-festivals door heel Nederland, zoals Keltfest, Castlefest en de Midwinter Fair. De muziek van Pyrolysis geeft je een gevoel van vrolijkheid en vriendschap en laat je je zorgen even vergeten!

Naast hun gebruikelijke set zal Pyrolysis speciaal voor de dansers een balfolkset spelen, met meer traditionele en balfolkbare nummers, op zaterdagmiddag en zondag in de vroege middag.

Gwendolyn Snowdon

Gwendolyn Snowdon begon haar solo carrière met de release van haar eerste album Three Strand Braid. Voor Three Strand Braid werd zij geïnspireerd door haar Nederlandse, Engelse en Ierse wortels en alle drie deze talen zijn verweven op dit album in de stijl van de traditionele folk. Gwendolyn Snowdon is misschien wel het meest bekend als lead zangeres van de Celtic Folk band, Finvarra. Zij is fulltime muzikante. Naast het optreden met Finvarra, is haar passie om eigen muziek te te maken en dit live ten gehore te brengen steeds groter geworden. Three Strand Braid werd goed ontvangen tijdens haar 2016 mini-tour langs vele festivals in Nederland en België, en ze behaalde een plek op de longlist van de Nederlandse Fantasy Awards voor Beste Live Act-2016. Snowdon begon haar muzikale carrière met gitaarles toen ze 10 jaar was en zangles volgde kort daarop. Geïnspireerd door Tori Amos en Kate Bush in haar beginjaren, en geboeid door de sfeer van de Fantasy Folk Festival scene, trad zij al gauw op met the Dutch Lemmings. Ze zeggen wel eens: “you can take the girl out of the country, but you can’t take the country out of the girl”. Dit is zeker van toepassing op Gwendolyn, opgevoed door paardenfanaten en haar jeugd in de stallen doorbrengend. Haar passie voor dieren en het milieu hebben een belangrijke rol gespeeld in haar leven en zijn herkenbaar in haar muziek video’s. Als een actief milieuactiviste streeft zij ernaar om een verschil in de wereld te maken, zowel op het podium als ernaast.

La Maisnie Hellequin

In oude Franse middeleeuwse verhalen is ‘La Maisnie Hellequin’ een band van duiveltjes die onder de leiding van Hellequin vreselijk kabaal maken in de nacht.

Met de bijzondere instrumenten als draailier, doedelzak, nyckelharpa en davul, speelt de band La Maisnie Hellequin met deze vreemde sfeer en bouwen zij een duivels feestje.

Silent Disco

Silent Disco, oftewel de Stille Disco, is het fenomeen van een evenement waarbij de muziek niet over een speaker systeem is te horen, maar over draadloze hoofdtelefoons. Geniet tot in de late uurtjes van heerlijke feestmuziek in de feesttent op de Castlefest Camping!

Hoepel workshop

Opwarmen voor een weekend vol beleving doe je natuurlijk met een hoepel. Al dansend en draaiend kun je je helemaal laten gaan. Hoepelen is meer dan een kunstje! Maak contact met je lijf en de hoepel en vind je eigen flow!!

Leer de eerste beginselen van hoepelen of probeer nieuwe dingen uit als je al wat verder bent. Iedereen kan leren hoepelen! Er zijn beperkte hoeveelheid hoepels aanwezig dus wees er op tijd bij.

Tijd: Donderdag, zaterdag en zondag om 16.00 uur 
Waar: Feesttent op de Castlefest Camping 

Zwaard & Steen

Zwaard & Steen is een groep mensen met een passie voor historie, krijgskunst en sport. In internationale kringen valt onze sport onder de noemer H.E.M.A. (Historical European Martial Arts). Het beoefenen van Europese middeleeuwse krijgskunsten is een combinatie van sport, beweging en verdieping in de oude vechtstijlen. Een unieke ervaring waarbij het opdoen van kennis hand in hand gaat met het opbouwen van een goede conditie en zelfvertrouwen. Wij leggen ons toe op het trainen met het langzwaard, dolkvechten en worstelen. Wij verzorgen wekelijkse trainingen die zijn gebaseerd op middeleeuwse Duitse vechthandleidingen zoals het Codex Ringeck en Codex von Danzig. Kom eens langs voor een gratis proefles of bezoek onze stand voor workshops en demonstraties.

Daarnaast organiseren wij het grootste langzwaard toernooi van Europa, de Dutch Lions Cup op 26 augustus in Utrecht!

Knuffel workshop

Vorig jaar was het een groot succes op Castle Fest en daarom dit jaar weer op herhaling: Klaziens Knuffelworkshop is terug! Want er zijn zoveel mooie, wonderlijke mensen op Castlefest. Maar hoe word je nou echt intiem met elkaar? Knuffelen is een fantastische manier om de intimiteit op te zoeken. Het maakt een stofje in je hoofd aan waardoor je een natural high ervaart. 

Maar hoe weet je nou of jouw bear hug in de smaak valt? Hoe ga je om met afwijzing? Hoe geef je je eigen lichamelijke grenzen, maar ook je wensen goed aan? knuffel expert Klazien Schaap van Lovehacks leert je hoe je zelf geweldige knuffelervaringen kan creëren voor jou en je partners. Laat de oxytocine maar stromen! 

Tijd: Donderdag, zaterdag en zondag om 14.00 uur.
Waar: Castlerest tent op de Castlefest Camping

Do-In Yoga

Do-In betekent ‘de weg naar binnen’ en is het makkelijkst te omschrijven als een Japanse vorm van yoga. De oefeningen zijn erop gericht je meridianen (energiebanen) te strekken, stimuleren en in balans te brengen.

Do-in wordt uitgevoerd op een manier waaraan iedereen kan deelnemen, het vereist geen specifieke conditie of lenigheid. Het gaat er juist om tot aan je eigen grens te gaan en te ontdekken dat je die, door te ontspannen, kunt verleggen. Een ieder op zijn niveau en in zijn tempo. Verwacht dus ook geen masterclass met ingewikkelde houdingen. Dit wordt een klas voor iedereen en elk niveau, juist om eens kennis te maken met deze vorm van lichaamsbeweging.

Samen met oefeningen uit de Tai Chi en yoga en een korte afsluitende meditatie maken we een programma van een half uur zodat je lichaam rustig wakker kan worden en je weer opgeladen aan een mooie dag op Castlefest kan beginnen.

Tijd: Vrijdag, zaterdag en zondagochtend om 8.30 uur 
Waar: Castlerest tent op de Castlefest Camping

Twibv

‘Twibv’ ontstond als een excuus voor een groep vrienden om samen muziek te maken, maar groeide al snel uit tot een volwaardige folkpop-band met eigen materiaal. Muziek maken en verhalen vertellen, dat is wat wij graag doen. Of deze verhalen nou afkomstig zijn uit literatuur, gedichten, de natuur, onze eigen ervaringen of onze fantasie maakt ons eigenlijk niks uit. We gebruiken hiervoor een enorme variëteit aan instrumenten (de teller staat bijna op 15!), verschillende talen en vooral veel humor, zelfs in de liedjes die eigenlijk over dood en verderf gaan. Met onder andere piano, ukelele, viool, fluit, cajon en zang vertellen we jullie een paar van onze favoriete verhalen.
In 2015 maakten we een kleine cd genaamd ‘Snippets’, en op dit moment zijn we druk bezig met het schrijven en opnemen van nieuwe nummers. Waar de letters in ‘Twibv’ voor staan? Dat is geheim. Maar we staan open voor jullie gekste suggesties…!

Brisinga

De drie meisjes van de psychedelische folk band Brisinga, Fabienne Kirschke (blokfluiten, fluiten, draailier, zang, harp); Johanna Bonnekoh (bodhrán, hammered dulcimer, zang) en Fanny Herbst (harp, zang), combineren folk met moderne invloeden en minimal music met eeuwenoude verhalen en mythen. Hun deels instrumentale, deels gezongen composities nemen de luisteraars mee naar Noorse goden, naar sjamanen en heksen, dansend in het woud. Brisinga heeft als doel verschillende stemmingen en emoties op te wekken, zowel atmosferisch als helder.

Op 11 april dit jaar brachten ze hun debut album Vísa Nornir uit. Ze spelen hun zelf gecomponeerde muziek in hun thuisland Duitsland, maar langzaam veroveren zij ook de buurlanden.

Brisinga speelt op donderdag en vrijdag op de Castlefest Camping.

Andoorn

De muzikanten van Andoorn vinden elkaar in de liefde voor natuur en het plezier van samen spelen. De originele composities variëren van bombastische bourrées met doedelzak en bouzouki tot zwierende walsjes met viool en klokkenspel. De dynamische muziek van Andoorn brengt dansers samen in intieme momenten om vervolgens los te gaan op de dansvloer.

Elco de Minstreel

Boeren, burgers, en buitenlui! Elco de Minstreel staat voor u klaar ter leringhe ende vermaeck. Deze goedgeluimde rasartiest tovert elke kroeg tot een middeleeuwse taveerne en elke vesting tot Jordanees bruin cafe.

Laat u meevoeren op een muzikale kruistocht van wervelende fantasy hits met een knipoog. Met hits als ‘Was ik maar Steve’ en ‘Elfje op mijn knots’ is het onmogelijk om stil te blijven staan. Muziek met een lach en een traan.

Dus juich met hem mee, of zoals Elco zelf zou zeggen: ‘Waar zijn die handjes?’

Plunder

Plunder is een Nederlandstalige pirate partyfolk band uit Leeuwarden. De band maakt dansbare liedjes over tergende liefde, lonkende lust en verlangen naar vrijheid en zorgt altijd voor leven in de brouwerij. Plunder bestaat uit een vijftal enthousiastelingen met authentieke instrumenten en de drang om muziek te maken. Met invloeden uit uiteenlopende stijlen als Ierse folk, balkan, country, ska en klezmer zet de groep een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Met een optreden van dit bijeengeraapte zootje schorem wordt elke plek die het gezelschap aandoet gegarandeerd geplunderd!

Plunder speelt op donderdag,vrijdag en zondag op Castlefest.

Castlefest Fantasy Swap Party

Nieuw dit jaar op de Castlefest Camping: The Castlefest Fantasy Swap Party! Heb jij je elfenvleugels al jaren niet aangeraakt, smachten je oude fantasy boeken om opnieuw gelezen te worden, liggen je LARP wapens te verstoffen in de kast en is je fantasy kloffie ook wel aan vervanging toe? Kom dan op vrijdag ochtend van 10 tot 12 mee doen aan het grote Castlefest ruil feest en ga naar huis met een tas vol “nieuwe” fantasy kekjes! Vergeet niet om ook al je fantasy games en boeken mee te nemen! 

Tijd: vrijdag van 12 tot 15 uur
Waar: Feesttent op de Castlefest Camping

The Castlefest Fantasy Swap Party zal geleid worden door een Ruilmeester die in samenwerking met jullie items in de spotlight zal zetten. Claim een plekje op een van de beschikbare tafels om je spulletjes op uit te stallen.

Spelregels:

– Het gaat om ruilen of weggeven, er mag niets verkocht worden
– Geef je ongebruikte kleding, accessoires, games, boeken en andere fantasy gerelateerde kekjes een nieuw leven!
– Maximaal 15 items per persoon inbreng
– De items moeten schoon en heel zijn
– Ondergoed is niet toegestaan
– Voedsel is niet toegestaan

Alle spullen die overblijven zullen door Castlefest aan een goed doel of lokale kringloop worden gedoneerd.