Overig

’t Ambachts Ghylde

Altijd al willen weten hoe je nu een heerlijk maal boven open vuur kunt koken? Of hoe je met behulp van een spintol ruwe schapenwol tot een prachtige draad kunt spinnen? Of wil je zelf een armbandje vilten of een muisje van stro vlechten? Kom dan langs bij het Ambachts Ghylde!

Birdlive

Birdlive is een klein, enthousiast valkeniersbedrijf , dat haar toeschouwers graag in contact brengt met de natuur door middel van hun prachtige vogels. Zij werken met rescue vogels; vogels met een beschadiging en/of een verleden die met veel liefde en aandacht weer hersteld zijn. Huisdieren zijn het echter niet, en aaibaar zijn ze evenmin! Birdlive geeft dan ook geen vogelshows maar richt zich op het educatieve aspect van hun ambacht, bij voorkeur voor kinderen en volwassenen met een beperking.

Valkerij is een eeuwenoud ambacht, dat door Birdlive met trots op verantwoorde wijze wordt voortgezet. Voor de valkeniers van Birdlive is het leven, vliegen en werken met roofvogels en uilen zeker geen baan maar een levenswijze, 24/7.

De Anderling

Laat u verleiden, als mijn kar stopt met  rijden.
Ik poeder curieuze neuzen.
Vang vervlogen dromen en besprenkel uw dag met vreugd.
Samen beeldhouwen wij de herinneringen voor morgen
Vlinders strijken neer op je armen, vogels en bloemen zullen je hart verwarmen
Met mijn penseel worden magische wezens geboren
Prinsessen gekroond, en ridders opgeleid
Wees niet beschroomd of verlegen: ’t gaat er wel af in de regen! 

 

Freakshow Escape

De ervaring die Freakshow Escape biedt, begint al bij de eerste aanblik van het eigenaardige geheel. Je word benaderd door de intimiderende circusdirecteur Zlatan Zorrero, hij promoot zijn freak circus en voornamelijk zijn grootste succes: de Bearded Lady. In plaats van een show, vertelt de Bearded Lady haar geheimzinnige verhaal en vraagt om hulp. De Bearded Lady verzoekt de bezoekers Zlatan’s slaapvertrek te betreden terwijl zij de wacht houdt. Eenmaal binnen is niets wat het lijkt. De ontdekkingen volgen elkaar in een razendsnel tempo op!

De escape room van Freakshow Escape is een ervaring waarin de bezoeker zelf de hoofdrol speelt. Als bezoeker word je actief onderdeel van een wereld waar je wordt uitgedaagd om samen te werken, om je over te geven aan speelse verrassingen en tegelijkertijd af te reizen naar de diepste sferen van je brein. De mobiele escape room van Freakshow Escape is enorm populair gebleken dankzij de theatrale elementen. Lukt het jou om te ontsnappen voordat Zlatan terugkeert?

Groepen van max. 4 personen kunnen naar binnen. 
Entree kost 1 muntje per persoon.