Activiteiten

’t Ambachts Ghylde

Altijd al willen weten hoe je nu een heerlijk maal boven open vuur kunt koken? Of hoe je met behulp van een spintol ruwe schapenwol tot een prachtige draad kunt spinnen? Of wil je zelf een armbandje vilten of een muisje van stro vlechten? Kom dan langs bij het Ambachts Ghylde!

Het Artiestengilde

Zoveel mooie kraampjes gezien, naar fijne muziek geluisterd en ben je nu toe aan even pauze? Of wellicht op zoek naar wat ruimte om alle creativiteit en gezelligheid die je gezien hebt om te zetten naar iets van jezelf?Schuif aan bij het Artiestengilde voor een workshop, lezing of een uitdagend spel!

Wat te denken van een workshop over de kunst der graffiti, een uitleg vol praktische tips en nuttige weetjes over korsetten, je tekentalent tot leven wekken bij ons aan tafel en leren hoe je de mooiste designs kunt schminken voor bij je Castlefest outfit? Bij Het Artiestengilde vind je het allemaal, en meer!

Weinig zin in een workshop of lezing? Kom dan in beweging, doe mee op het spellenveld of sluit je aan bij de verschillende workshops op het gebied van Balfolk. Vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen bij de nieuwste, bijzondere Steampunk creatie van Cock Zandvliet: zijn Steampunk auto van vorig jaar trok behoorlijk wat bekijks!

Doe je mee? Je vindt Het Artiestengilde vlakbij het kasteel.

Birdlive

Birdlive is een klein, enthousiast valkeniersbedrijf , dat haar toeschouwers graag in contact brengt met de natuur door middel van hun prachtige vogels. Zij werken met rescue vogels; vogels met een beschadiging en/of een verleden die met veel liefde en aandacht weer hersteld zijn. Huisdieren zijn het echter niet, en aaibaar zijn ze evenmin! Birdlive geeft dan ook geen vogelshows maar richt zich op het educatieve aspect van hun ambacht, bij voorkeur voor kinderen en volwassenen met een beperking.

Valkerij is een eeuwenoud ambacht, dat door Birdlive met trots op verantwoorde wijze wordt voortgezet. Voor de valkeniers van Birdlive is het leven, vliegen en werken met roofvogels en uilen zeker geen baan maar een levenswijze, 24/7.

De Anderling

Laat u verleiden, als mijn kar stopt met  rijden.
Ik poeder curieuze neuzen.
Vang vervlogen dromen en besprenkel uw dag met vreugd.
Samen beeldhouwen wij de herinneringen voor morgen
Vlinders strijken neer op je armen, vogels en bloemen zullen je hart verwarmen
Met mijn penseel worden magische wezens geboren
Prinsessen gekroond, en ridders opgeleid
Wees niet beschroomd of verlegen: ’t gaat er wel af in de regen! 

 

Games Tent

Onze vrienden van het Spellenspektakel verzorgen ook dit jaar weer de Gamestent op Castlefest. Vorig jaar hebben zij al een fantastisch evenement beleefd, en waren ze onder de indruk van de fantastische sfeer, de geweldige optredens, de indrukwekkende omgeving, en de gezellige mensen!

Natuurlijk zorgen ze op deze editie van Castlefest weer voor alle spellen die je niet mag missen. Uiteraard de nieuwste titels, maar ook de spellen die juist passen bij de setting van Castlefest. Draken, Kastelen, Jonkvrouwen, Ridders, Kerkers, Mythische figuren, Middeleeuwen en heel veel Fantasy zijn slechts enkele voorbeelden van de thema’s die ze dit jaar NOG meer gaan promoten! Kom je ook even langs?

Schuif gezellig aan en probeer de allernieuwste spellen. De Rode Pion zorgt ervoor dat je je favoriete spel direct mee naar huis kan nemen.
Mocht je nog een spel willen reserveren, mail ze dan (info@derodepion.nl) en ze brengen het kosteloos voor je mee!”

LARP

Een reizend dorp wat is neergestreken op Castlefest om nieuw bloed aan te trekken voor hun bijzondere avonturen. In dit dorp vind je verschillende plekken waar wat te beleven is; strijden in de arena, drankjes brouwen bij het alchemisten gilde, op avontuur voor de handelaar en een taveerne om je dorst te lessen. Lieden vanuit het dorp willen hun ervaringen en kennis delen met dappere nieuwe avonturiers! 

Kom sfeer proeven in het LARPdorp om te ervaren wat de LARP hobby zo aantrekkelijk maakt bij vele mensen van alle leeftijden.

LARP is een Real Life Game, waarbij de deelnemers zich verkleed in een avonturenwereld begeven waarin van alles in eens mogelijk is!. Door heel Nederland worden deze LARP evenementen georganiseerd. Vaak in het bos, maar soms ook in een kasteeltje of burcht. De spelwereld is vaak middeleeuws fantasy of post apocalyptisch. Verschillende LARP Groeperingen met hun unieke spelwerelden stellen zich graag aan je voor in het LARP dorp.

Freakshow Escape

De ervaring die Freakshow Escape biedt, begint al bij de eerste aanblik van het eigenaardige geheel. Je word benaderd door de intimiderende circusdirecteur Zlatan Zorrero, hij promoot zijn freak circus en voornamelijk zijn grootste succes: de Bearded Lady. In plaats van een show, vertelt de Bearded Lady haar geheimzinnige verhaal en vraagt om hulp. De Bearded Lady verzoekt de bezoekers Zlatan’s slaapvertrek te betreden terwijl zij de wacht houdt. Eenmaal binnen is niets wat het lijkt. De ontdekkingen volgen elkaar in een razendsnel tempo op!

De escape room van Freakshow Escape is een ervaring waarin de bezoeker zelf de hoofdrol speelt. Als bezoeker word je actief onderdeel van een wereld waar je wordt uitgedaagd om samen te werken, om je over te geven aan speelse verrassingen en tegelijkertijd af te reizen naar de diepste sferen van je brein. De mobiele escape room van Freakshow Escape is enorm populair gebleken dankzij de theatrale elementen. Lukt het jou om te ontsnappen voordat Zlatan terugkeert?

Groepen van max. 4 personen kunnen naar binnen. 
Entree kost 1 muntje per persoon.

Balfolk Workshop

Natuurlijk is er weer Balfolk door Emelie en Wen op Castlefest. 

Terwijl vroeger de adel stijfjes hun walsen danste, werd er bij het plebs veel uitbundiger feest gevierd. Zij dansten hun eigen dansen die wij tegenwoordig kennen als balfolk. Balfolk brengt al eeuwen mensen bij elkaar om te genieten van samen dansen, live muziek en elkaars gezelligheid. 

Tijdens een introductie workshop leggen Emelie en Wen de basis van verschillende dansen stap voor stap uit. Iedereen kan meedoen met of zonder danservaring, jong of oud, boer of prinses, trol of elfje… 

We brengen de geleerde dansen meteen in de praktijk op de fijne muziek van Andoorn!

Heidense Bende

Tijdens Castlefest 2017 zal de Heidense Bende weer aanwezig zijn. Dit jaar kun je hen vinden op een nieuwe locatie!
Deze zal te vinden zijn op de Castlefest plattegrond.  

Het thema van dit jaar is Verbinding: samen creëren wij een prachtig scala aan workshops en vieren wij samen met jullie de liefde met de Natuur en de energie van het leven.

Tot Castlefest!

 

Gabslichthuis

Gabs & haar Elfjes ontvangen je ook dit jaar graag in de Rainbow Wens en Klank Tempel.
Met haar prachtige Rainbow Wens boog is er voor iedereen een mogelijkheid zijn of haar wens te ontdekken, met daarbij een magische rainbow aanwijzing.

Programma:

11.00 uur: Dagopening
11.45 uur: Wens bellen stokjes maken; hoor de roep van de Elfen
12.30 uur: Yod Ritueel met healing nature sounds: voel de regenboog energie van de Yod
14.00 uur: Het Elfenuurtje waarbij je diverse healing methodes kan ontvangen en ervaren door Gabs & haar elfjes
15.00 uur: Drumcirkel
17.00 uur: Elementendans (op vrijdag)
17.00 uur: Processie door en voor Heidense Bende leden (op zaterdag)
17.00 uur: RainbowHealing sounds (op zondag)

Graag zie ik je bij een van de Workshops!

The Pagan Lady

Dit jaar zal er voor het eerst bij de Heidense Bende een tent specifiek gewijd zijn aan het heksenpad.
The Pagan Lady en haar team zullen hier diverse workshop verzorgen:

– Wat is hekserij? Een instaples, met geleide meditatie naar de vijf elementen in jezelf. Door Sylvie Charlier
– Ontmoet je totemdier en hoe kan dit je steunen op je pad? Door Peter van Doorn, witchdruid
– Koken als craft in de hekserij. Door Paul Smullenberg, chefkok te Rotterdam
– Betekenis van de maan binnen de hekserij, gericht op de oogstmaan. Door Ingrid Cramer
– Talisman maken met kruidenmagie. Door Ingrid Cramer en Anke Koopmans
– Ogham-amulet maken (van heilig hout). Door Peter van Doorn

Doorlopend: karakteranalyse/handlezen met Lydia Waterreus en Keltisch orakelen door Ingrid Cramer. En uiteraard vertellen we jullie graag meer over het jaarfeest Lughnasadh.

Roaming Ravens

Voor het 10e jaar verzorgen De Roaming Ravens workshops & Drumcirkels bij de Heidense Bende, ook dit jaar weer met een prachtig programma.

Vrijdag:

12.00 & 13.30 uur: Verbinden met Morrigan, Godin van o.a. soevereiniteit en overvloed
14.30 uur: Naamgeving en inwijding van je drum voorafgaand van de Drumcirkel

Zaterdag:

13.00 uur: Verbinden met Morrigan, Godin van o.a. soevereiniteit en overvloed
14.30 uur: Naamgeving en inwijding van je drum voorafgaand van de Drumcirkel
15.00 uur: Inleiden van de Drumcirkel

Zondag:

14.00 uur: Een Lughnasadh oogstritueel in de traditie van de druïden
14.45 uur: Naamgeving en inwijding van je drum voorafgaand van de Drumcirkel

Je bent van harte welkom!

Kundalini Healing

Jouw evolutie ligt opgerold van binnen. Voor meer informatie en het voelen van de energie ben je van harte welkom bij de healing tent.

Levensdans: Path of the Priestess

Natuurlijk is de Priesteressen tempel ook weer aanwezig. Gedurende de hele dag ben je welkom in de Tempel voor het maken van een offer voor de Wicker . Je kunt het Orakel raadplegen, genieten van een fijne healing, een goed gesprek of gewoon even tot rust te komen.

-Vier de overvloed in een Lughnassa ritueel (Vrijdag 14:00)
-Geef liefde en heling aan moeder aarde in de water ceremony (Zaterdag 14:00)
-Laat jezelf omarmen is sisterhood tijdens het pad van de Priesteres en ontdek je eigen heilige pad. (Zondag 14:00 )

-Vier het leven tijdens de Pagan Passion Night (Vrijdag 19:30)

Ook vind je ons bij de Wickerman. Mocht je informatie over de Wickerman willen of hulp bij het offeren dan mag je ze altijd aanspreken.

Wees welkom!

Smudge Tempel

Ook dit jaar is er weer een Smudge Tempel op de Heidense Bende deze staat tegenover de Heidense Bende vuur cirkel en is niet te missen.

Hier kan je je laten reinigen door diverse technieken zoals bijvoorbeeld kruiden Smudge en Smudge Spray. Alle leden van de Heidense Bende zijn hierin vertegenwoordigd en kunnen je van uitleg voor zien. Wil jij heerlijk opgeruimd het festival over? Kom dan even langs bij de Smudge Tempel.